zupa grzybowa - 3437 przepisów (strona:130/230)

Zupa pieczarkowa z serkiem topionym 176

marchewka opcjonalnie 2 średniej wielkości ziemniaki pokrojone w kostkę 1 średniej wielkości cebula drobno posiekana 100-150 g śmietankowego lub grzybowego serka topionego 1 łyżka masła natka pietruszki lub koperek do dekoracji sól i pieprz do smaku Przepis na zupę pieczarkową z serkiem topionym Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na maśle, aż się zeszkli. Pieczarki myjemy, obieramy, kroimy w cienkie

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Lekka pieczarkowa na maśle 119

uwielbiam. Co kilka dni po prostu muszę jakąś pochłonąć. Nic nie koi i nie daje tyle kulinarnego szczęścia, co pyszna ciepła zupa, zwłaszcza w chłodne dni. Dzisiaj nieco mniej klasyczne wydanie pieczarkowej. Kremowa, aromatyczna, mocno grzybowa. Do towarzystwa 700 g pieczarek potrzebujecie także: dwóch ziemniaków dwóch niedużych marchewek pietruszki pora średniej cebuli łyżki lub dwóch masła klarowanego(...)wszystko razem kilka, kilkanaście minut. Doprawiam lubczykiem i tymiankiem, oczywiście pieprzem i solą do smaku. Polecam wykorzystanie białego pieprzu- jest bardziej aromatyczny od czarnego. Zmiksowane warzywa i pieczarki nadają zupie kremowej konsystencji. Nie potrzeba niczym więcej jej zagęszczać. Jeśli chcecie uzyskać bardziej treściwe danie, podajcie zupę z ulubionym makaronem lub kaszą

Pichceniomania
Zupa grzybowa - pyszna 94

same wołają, żeby jechać do lasu. Ostatnio trochę uzbieraliśmy i była już pizza, a teraz czas na zupę. Miałam ochotę na taką już długo. Zupa wyszła pyszna. Jeśli lubicie to polecam, warto zrobić :-) Miłego dnia :-) Składniki: 500 g świeżych grzybów 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 2 większe marchewki 5-6 większych ziemniaków  2,5 litra bulionu drobiowego świeża(...)praskę czosnek i startą na tarce na grubych oczkach marchewkę. Smażymy około 2 - 3 minuty.  3. Teraz całość zalewamy bulionem. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do zupy. Gotujemy aż będą miękkie.  4. Pod koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Jak zupa będzie gotowa, zdejmujemy z gazu, dodajemy śmietankę i doprawiamy solą oraz pieprzem. Smacznego

kruche babeczki
Bitki wieprzowe w sosie grzybowym 95

Bardzo lubię grzyby leśne i dania z ich udziałem. Kładę je do każdej zupy, wzbogacam ich smakiem sosy. Na dzisiejszy obiad przygotowałam medaliony wieprzowe w sosie grzybowym. SKŁADNIKI: 0,5 kg. mięsa z szynki lub łopatki 30 dag. świeżych lub mrożonych grzybów kilka suszonych grzybków średnia cebula 2 łyżki mąki 200ml śmietany 30% olej sól,pieprz WYKONANIE: grzybki suszone

Kuchnia Beaty
Zupa z kurkami 99

Zupa z kurek. Prosta i smaczna - obowiązkowo w sezonie, nie tylko dla smakoszy grzybów

Z Hrabiną w kuchni
Puder z kani i borowików 190

Jeśli już macie pełne słoiki marynowanych i suszonych, zamrażarki wypchane grzybami i nie macie pomysłu co dalej - zróbcie puder grzybowy! W zasadzie możecie użyć każdych waszych ulubionych grzybów - my stawiamy na kanie i borowiki, Taki puder dodajcie później do sosów, zup, gulaszów i różnorakich mięs - doskonale "podkręci" smak potraw! SKŁADNIKI kanie, borowiki lub inne grzyby :) PRZYGOTOWANIE Grzyby tniemy na paski/kawa

Moje Kuchenne Rewelacje
Smażone kurki z pastą tom yum 167

Deszcz pada, słońce świeci. Rymuje się z bawią się dzieci, ale akurat żadnych dzieci nie widać. Za to w lesie sporo kurek. Grzybów znaczy. A jak wiadomo kurka jest pyszna. I ze słoika, i w zupie, i smażona na patelni. … Czytaj dalej

slodkokwasnapl
Zbożowa - restauracja Łódź 144

kukurydzą i nachosami. Był smaczny, ale nie pomyślałam, że będzie raczej słodkawy, chociaż oczywiście można się było tego spodziewać. Dodałabym trochę 'kopa' tej zupie odrobiną chili cayenne, żeby było bardziej po mojemu. Zamówiliśmy jeszcze leśny krem grzybowy, był bardzo dobry, ciekawie przyprawiony. Zdjęcia nie są najlepsze, bo po prostu byliśmy bardzo głodni i naprawdę nie chciało mi się robić zdjęć

Corner With Recipes
Grzyby w zalewie solankowej 169

Grzyby w zalewie solankowej Grzybki te są świetne ponieważ smakują jak świeże grzyby ugotowane, a wodę od nich można dodawać do zup i sosów, bigosu (a nawet zamrozić na potem) i nada ona smaku grzybowego... SKŁADNIKI: kurki/grzyby ile potrzeba, sól WYKONANIE: Kurki oczyścić i zagotować w garnku, gotować z 15 minut na średnim ogniu, potem je wylać na durszlak

Tradycyjna kuchnia inaczej
Kremowa zupa z dyni z suszonymi grzybami 196

wrażenia, że za szybko przyszły chłody? W dodatku dopadł mnie jakiś wirus i trudno poznać mój głos przez telefon... Dlatego zaczęłam częściej gotować zupy, szczególnie te z dodatkiem rozgrzewających przypraw. Dzisiejsza dyniowa pachnie jeszcze aromatem suszonych grzybów, które zebraliśmy, kiedy temperatura powietrza sięgała w dzień 20 o C. Ale to już historia... Składniki: 300 g surowej dyni – wypatroszonej

Czerwień i błękit
Domowe smaki dzieciństwa z restauracji 59

przetworami domowej roboty. Teraz możecie odkrywać je na nowo dzięki produktom, które są gotowe do nabycia za pośrednictwem sklepu internetowego. Sprawdź sam! Wyjątkowe przetwory z owoców, warzyw i grzybów Niestety, pomimo tego, że na sklepowych półkach jest cała masa przetworów, to i tak nie mogą się one równać tym, zrobionym samodzielnie. Jednak i na to znalazł się sposób. W Bukowinie(...)cukrem i kwaskiem cytrynowym, który pozwala utrzymać piękny kolor konfitury, stanowi idealne nadzienie do pączków. W przypadku warzyw i grzybów, oferta jest również zasilona gotowymi włoskimi produktami z importu. Krojone trufle zlane oliwą, przeciery pomidorowe, używane do zupy pomidorowej, lub pasty z papryki i bakłażanów są produktami najwyższej jakości, tylko naturalnie pasteryzowanymi. Wśród polskich produktów znajdują się również naturalnie kiszona

Codogara
Domowe smaki dzieciństwa z restauracji 106

cukrem i kwaskiem cytrynowym, który pozwala utrzymać piękny kolor konfitury, stanowi idealne nadzienie do pączków. W przypadku warzyw i grzybów, oferta jest również zasilona gotowymi włoskimi produktami z importu. Krojone trufle zlane oliwą, przeciery pomidorowe, używane do zupy pomidorowej, lub pasty z papryki i bakłażanów są produktami najwyższej jakości, tylko naturalnie pasteryzowanymi. Wśród polskich produktów znajdują się również naturalnie kiszona

Codogara
FLACZKI Z KANI LUB BOCZNIAKA 188

Grzyby świetnie nadają się na udawanie zupy z flaczków.Jest to danie na wskroś dietetyczny.Jesli nie mamy" KANI" lub innych świeżych grzybów z lasu to użyjmy przepysznych boczniaków ,które są fantastyczne do tej zupy.Polecam!. 50 dag.Kani lub boczniaków  30 dag.startej na tarce marchewki,selera i pietruszki 1.5 litra wywaru mięsnego 2 listki laurowe 4 ziela angielskiego 4 ziarna jałowca(...)Dodac listek laurowy,ziele angielskie i jałowiec.W łożyc starego warzywa,zagotować.Chwilę pogotowac,dodac u.myte i pokrojone w paski grzyby.Zagotować.Pogotowac jeszcze z 15 minut i przyprawić.Zupa musi być pikantna,ale nie przesadzamy z imbirem.Mieszamy , wlać do zrobioną mąkę ziemniaczaną z odrobiną zimnej wody ,pogotowac jeszcze minutę i gotowe.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Zalewajka 64

Zalewajka „wiejska zupa” z centralnej Polski, której głównymi składnikami są ziemniaki i żur. 4 – 5 ziemniaków, garść suszonych grzybów, 1- 2 ząbki czosnku, kawałek wędzonki – u mnie skóry z wędzonej szynki, 500 ml żuru, liść laurowy, cebula, kilka ziaren pieprzu, 3 ziarna ziela angielskiego, 500 ml śmietany 18%, 200 g boczku wędzonego surowego, sól, Do garnka wrzucić grzyby i wędzonkę(...)przyprawy (ziele angielskie, listek laurowy, pieprz), czosnek i cebulę. Zalać wodą i gotować, aż grzyby i cebula będą miękkie. Kartofle umyć, obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić kartofle do zupy. Lekko posolić. Gotować, aż będą miękkie. Wyjąć cebulę i przyprawy. Wlać żur. Zagotować. Do śmietany wlać trochę gorącej zupy i wymieszać. Wlać śmietanę do zupy i zagotować. Doprawić do smaku

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania