zupa brokułowa - 960 przepisów (strona:41/64)

Zupa krem z brokułów 160

można nazwać zupą, bo ubliżyłoby to tradycyjnym zupom. Ja jakiś czas temu bardzo polubiłam gotowanie kremów z różnych warzyw. Niestety, muszę przyznać, że jestem bardzo na bakier z tradycyjnymi zupami typu ogórkowa, pomidorowa, barszcz itd. Jakoś nie mogę się przemóc żeby je ugotować, bo wydaje mi się to skomplikowane i wymagające dużej ilości czasu. Być może muszę dorosnąć do tego(...)każdemu, kto nie do końca polubił się z gotowaniem np. rosołu. Mój krem brokułowy jest naprawdę bardzo łatwy i pyszny, o wyrazistym czosnkowym smaku. Jeżeli ktoś nie przepada za czosnkiem, to może dodać go mniej, albo wyeliminować go z przepisu, a zamiast tego przyprawić swoją zupę np. świeżą bazylią lub innymi ulubionymi ziołami czy przyprawami. Tak jak pisałam, z kremami

Sagneska - gotowanie i lifestyle
Gorące dania – dieta dr Dąbrowskiej. Część 4 344

skórą. Przyprawić solą i pieprzem do smaku, gotować ok. 20 minut. – Gotową zupę zmiksować na gładki krem i podawać z burakiem startym na tarce.   Mus z kalafiora i brokuła Składniki: – 1 mrożonka: kalafior, brokuł, marchewka – pęczek koperku, czarna sól do smaku Wykonanie: – Warzywa przesmażyć na gorącej

To co kocham
Krem z batatów i brokułów 151

Składniki (na 4 porcje) - 1 duży batat (ok. 230 g bez skórki), - szklanka brokułów (ok. 100g), - 1 cebula (ok. 80g), - 1 łyżka oleju rzepakowego (ok

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Makaron z sosem z pieczonego kurczaka z brokułami. 238

przełamuje smak nadając mu świeżości. Pycha!!! Składniki na makaron z sosem z pieczonego kurczaka z brokułami kawałek pieczonego kurczaka (udko, pierś- wraz ze skórką) 1 średnia cebula 400 ml wody 1 kostka mięsna 2 łyżki mąki 100 ml śmietany słodkiej 18 % do zup i sosów 250 g ugotowanego brokuła 350 g makaronu olej sól pieprz 1 listek laurowy(...)dusimy na wolnym ogniu 10-15 minut. Po tym czasie zagęszczamy sos mąką rozpuszczoną w kilku łyżkach wody, dolewamy śmietanę, przyprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z makaronem i brokułami, gotowe

Rozpustne gotowanie
ZUPA KREM Z ZIELONYCH WARZYW Z GRZANKAMI 150

zielonych warzyw: brokuł, szpinak, fasolka szparagowa 2 duże ziemniaki 1 pietruszka bulion warzywny- ilość do zakrycia warzyw- nalewamy ok 3 cm ponad warzywa sól,pieprz ostra papryka, zioła prowansalskie- ew. inne ulubione zioła Wykonanie: Do garnka wkładamy wszystkie obrane, pokrojone na kawałki warzywa, zalewamy bulionem. Dodajemy przyprawy, gotujemy ok 40 minut. Po tym czasie zupę dokładnie blendujemy. Doprawiamy solą, pieprzem

Z Majeczką w kuchni
Najlepsze przepisy na zupy kremy 83

znaleźć Wasze ulubione smaki pysznych zup kremów. Aby znaleźć przepis kliknijcie w nazwę zupy lub w jej zdjęcie. Książka Zapach Świąt 45,00  zł Dodaj do koszyka e-book Kolacje, przepisy do 40 minut 40,00  zł Dodaj do koszyka Poniżej znajdziecie ponad 30 przepisów na NAJLEPSZE ZUPY KREMY Pikantna zupa dyniowa Krem z kalafiora(...)pomidorów caprese Grzybowa z borowików Krem z pieczonych pomidorów Zupa z brokułów z chedarem Krem z pomidorów i marchewki Krem z kalafiora i kopru włoskiego Orientalna pomidorowa Krem z czerwonej soczewicy Krem z pora z boczkiem Krem z pieczonego czosnku Krem z batatów Krem kalafiorowy z boczkiem Krem brokułowy Krem z dyni z jabłkiem Krem z pomidorów Krem z groszku

nietylkopasta.pl
Zupa z brokułami 190

wywaru. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę. Brokuł umyć, podzielić na różyczki i wraz z ziemniakami dodać do wywaru. Gotować do miękkości. Ugotowaną marchew i pietruszkę ścieramy na tarce o dużych oczkach i wraz z pokrojonym w kostkę mięsem dodajemy do zupy. Doprawiamy sola i pieprzem. Dekorujemy ćwiartkami ugotowanego jajka

Atlas Smaków
Zupa krem z zielonego groszku 164

każdego? Albo żeby nawet niejadek je zjadł? Odpowiedź jest prosta. Wystarczy przygotować pyszną kremową zupę i rozkoszować się dobrodziejstwem natury korzystając poza sezonem z warzyw mrożonych. Ciekawostka dla osób na diecie: zielone warzywa spalają więcej kalorii niż organizm przyswaja, dzięki czemu jedząc groszek, brokuły, sałatę i całą resztę zielonych warzyw, chudniemy!  Potrzebujemy: - 1,5 litra bulionu warzywnego(...)zamrożony groszek. Dodajemy odrobinę kwasku cytrynowego, dzięki czemu groszek zachowa piękny zielony kolor. Gotujemy 15-20 minut do miękkości ziemniaków. Pod koniec gotowania doprawiamy pieprzem cytrynowym i solą. Zupę studzimy i zbieramy nadmiar tłuszczu papierowym ręcznikiem. Miksujemy zupę na gładką masę, podgrzewamy. Na rozgrzanej patelni prażymy migdały. Zupę nalewamy do talerzy i do każdego dajemy łyżkę śmietany, mieszamy i posypujemy

W poszukiwaniu inspiracji
Komosa ryżowa z indykiem i brokułem 186

Danie trochę podchodzące pod kuchnię indyjską ze względu na przyprawę – garam masala. Polecam ją do używania wielu dań np. jednogarnkowych, zup, mięs czy nawet ryb. Można ją kupić w supermarketach na dziale z żywnością orientalną lub zrobić samemu w domu. Przyprawy makro takie jak: kmin rzymski, kolendra, pieprz, kardamon i mikro: liść laurowy, cynamon, goździki, pieprz cayenne, gałka muszkatałowa(...)początku należy je lekko przyprażyć na suchej patelni, a następnie wszystko razem zmiksować. To danie jest idealne na szybki lunch lub kolację.   Komosa ryżowa z indykiem i brokułem porcja dla 2 osób Składniki: 3/4 szklanki komosy ryżowej ( biała lub czarna ) 10 różyczek brokuła 1 marchewka 1 awokado 3 pieczarki 1 ząbek czosnku 1 pierś z indyka 1 łyżeczka przyprawy

Jaglusia
Niskokaloryczna dwukolorowa zupa krem 167

więc i Wam powinno.  Składniki: Łącznie do obu zup: 1 łyżka masła - najlepiej klarowanego 2 łodygi selera naciowego 4 małe ząbki czosnku Krem z kalafiora:   4 szklanki bulionu warzywnego 450 g kalafiora, podzielonego na małe różyczki 1 cm obranego, startego imbiru 1 gałązka tymianku sól i pieprz Krem brokułowy: 4 szklanki bulionu warzywnego   450 g brokuła, podzielonego

Powiedz dietom nie
Zielona zupa z młodych warzyw idealna na lato 189

obowiązkowa. Zwykle nie dodaję jarmużu, ale akurat miałam to warzywo w zamrażalniku. Za to z reguły dodaję jeszcze młodego kalafiora i zielony groszek, których tym razem nie dodałam, ale zupa i tak była tak gęsta od warzyw, że łyżka stała! Najlepiej smakuje zaraz po ugotowaniu i obowiązkowo namawiam do dodania mielonego kminku. To mój magiczny składnik jarzynowej, który podkreśla smak(...)minutach wrzucić kalarepę pokrojoną w kostkę, ziemniaki, jarmuż, fasolkę, a na końcu różyczki brokułów i cukinię pokrojoną w kostkę. Gotować aż wszystkie warzywa będą miękkie. Wówczas dodać posiekany koperek, natkę pietruszki oraz mielony kminek. Mąkę rozprowadzić w śmietance, zahartować gorącym wywarem i przelać do zupy, energicznie mieszając. Mięso z można obrać ze skóry i kości, pokroić drobno i dodać

Czerwień i błękit
zupa kalafiorowo-brokułowa kremowa z serkami topionymi 131

Delikatna kremowa zupa o aksamitnej konsystencji ..Szybka w przygotowaniu świetnie smakują samozielnie jak i z dodatkami..np.złocistymi grzankami .. składniki: 1/2 opakowania mrożonego kalafiora oraz brokuł 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 1 liść laurowy 4 ziarenka ziela angielskiego 4 ziarna pieprzy 1/2 pora 4 serki topione kremowe sól gałka muszkatołowa szczypta cukru 1/2 pęczka szczypiorku

Ugotujmy Coś
Krem brokułowo-szpinakowy z gorgonzola i pestkami dyni 151

Pyszna zupa krem z brokuła i szpinaku. Opcja idealna dla wielbicieli gorgonzoli. Wyrazisty smak i śliczny kolor.  Do tego chrupiące, prażone pestki dyni. Można zabielić śmietanką, mi jednak smakuje  bez tego dodatku. Pycha! Składniki (3 porcje): brokuł bez nóżki (400 g) 150 g szpinaku 1-2 ząbki czosnku 30 g ziaren dyni(...)czasie kostkę wegetariańską zalewamy szklanką wody a pestki dyni prażymy - ugotowanego brokuła zalewam wywarem z kostki warzywnej i dolewamy szklankę wody - dodajemy szpinak i miksujemy do osiągnięcia jednolitej masy - zupę podgrzewamy i dodajemy 50 g sera gorgonzola mieszając tak długo aż ser się rozpuści - krem nakładamy an talerze, wrzucamy resztę sera i pestki dyni Uwielbiam ten ser więc każda

Pora na pora i pomidora
Szybka zupa z mrożonki 206

częściowo podgotowane, to jest to naprawdę danie szybkie. Ze zrobieniem takiej zupy każdy NA PEWNO sobie poradzi:) Składniki: opakowanie mrożonki- "warzywa na patelnię po włosku"- 450 gram  masło, sól, pieprz estragon, papryka mielona ostra, majeranek śmietana Przygotowanie: Na patelni rozgrzałam 3 łyżki oleju i wsypałam zawartość torebki : brokuł, marchew, fasolkę szparagową, paprykę czerwoną, kiełki fasoli "Mung"i kukurydzę Smażyłam(...)laurowy i 3 ziarnka pieprzu- zagotowałam Przesmażone warzywa przełożyłam do wrzątku i posoliłam- gotowałam około 10-15 min. Jeśli mamy czas to możemy zrobić zacierki, które wrzucimy do podgotowanej zupy Doprawiamy na koniec wszystkimi ziołami, dodajemy, po zagotowaniu 3 łyżki dobrego masła, a już na talerzu jeśli lubimy łyżkę śmietany W torebce z warzywami była mała torebka z gotowymi przyprawami

Proste Potrawy

Proponowane wyszukiwania