rosołu kawałek marchewki 1 spory ziemniak 2 pasternaki trochę mięsa z rosołu (opcjonalnie) ok 50 g 2 łyżki śmietany sól pieprz imbir Rosół wlewamy do ganka, dodajemy pokrojone warzywa i mięso z rosołu, gotujemy do miękkości i dokładnie blendujemy. Dodajemy przyprawy i śmietanę . Jeszcze raz doprowadzamy do wrzenia. Kremową zupę podajemy z grzankami
Gotowanie jest łatwecałość zgęstniała. Później dodałem wino oraz pomidory. Gotowałem pod przykryciem na wolnym ogniu przez kolejne 40 minut. Gulasz powinien być gęsty i mieć ciemny kolor. Podałem go z tłuczonymi ziemniakami i czerwonymi buraczkami
R'n'G Kitchenspray'u, rozgrzać ją i obsmażyć z obu stron mięso. Kiedy mięso jest już złote (ale nie suche), ściągamy je z patelni. Mięso serwujemy z gorącym sosem, z ziemniakami, makaronem lub pieczywem. Smacznego
Krylowa Kuchniamnie też już tak się dzieje 😉😉 Składniki: włoszczyzna ( 1 marchewka, 1 pietruszka, mały kawałek selera i pora) 3-4 ogórki kiszone 3-4 ziemniaki łyżka masła 2 ziarenka ziela angielskiego, 2 szt. liścia laurowego, łyżeczka majeranku, 2 ząbki czosnku, łyżeczka, sól, pieprz szklanka kwasu z ogórków świeży koperek 2 łyżki gęstej śmietany Dodatki
pieprzny smaczekliść laurowy, przykrywamy i dusimy około 15 minut. Dodajemy papryki oraz poszatkowaną kapustę i dusimy, aż warzywa będą miękkie. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem i chili. Podajemy np. z ziemniakami, ryżem lub kaszą. Smacznego! Artykuł Potrawka z kurczakiem i kapustą pekińską pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be Strongpewno nam się zepsują. Grzyby z tego przepisu są delikatne, kruche, bardzo sprężyste. Doskonale nadają się do sosów, do zup, wypasionych jajecznic, a także jako samodzielne danie np. z ziemniakami , kaszą lub makaronem . Polecamy! Składniki: na 3 kg grzybów 0,8 litra oleju 3 – 4 cebule sól i pieprz do smaku GRZYBY W OLEJU DO SŁOIKÓW Z CEBULKĄ Wykonanie
Kuchnia Na Wypasiedodajemy żółtka i sól i przez chwilę ucieramy. Dodajemy przesianą mąkę. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do ciasta delikatnie mieszając. Ja robię to takim metalowym tłuczkiem do ugniatania ziemniaków. Ciasto będzie delikatne i klejące. Wykładamy na omączony blat, posypujemy mąką, odkrawamy z niego po kawałku i delikatnie formujemy wałek o średnicy ok.2 cm. Wałek lekko spłaszczamy i odcinamy
Kulinarne przygody Gatitypotrzebna. Dobrze również przygotowywać posiłki, które smakują domownikom. Jeśli jednak nie uda się zjeść całego posiłku dobrym rozwiązaniem jest wykorzystanie resztek w kuchni. Z niedzielnego rosołu można zrobić pomidorową. Ziemniaki, które zostały z obiadu można wykorzystać na kopytka, pierogi ruskie czy kluski śląskie. Czerstwy chleb bo zamoczeniu w jajku można usmażyć. Z twardego już pieczywa można zrobić grzanki do zupy
ProstePesto.plilość wilgoci może spowodować ich szybsze gnicie. Umieść warzywa w szufladzie o wysokiej wilgotności. Czy Twoje warzywa zawsze się psują? Spróbuj je umyć i przygotować przed schłodzeniem. Cebula, pomidory, ziemniaki, banany i czosnek nie wymagają chłodzenia, a owoce bez pestek należy przechowywać w lodówce dopiero po dojrzewaniu. Wskazówka! Jagody i inne szybko gnijące owoce należy umieszczać na półce na wysokości
ProstePesto.plciśnienie opadnie otworzyć szybkowar. Do szybkowara od razu wsypać cukier, konfiturex 3:1 i na ogniu zagotować mieszając cały czas z 2 minuty,na koniec pognieść owoce tłuczkiem do ziemniaków, lubimy kawałeczki owoców w marmoladzie. Wyparzone słoiki napełniać gorącą marmoladą, zakręcić mocno i na zakrętkach postawić do wystudzenia, następnie słoiki stawiać normalne i w ciemnym miejscu przechowywać - gruszkowo - owocowa marmolada
W Mojej Kuchni Lubiętrwa przygotowanie ,a jedna porcja to tylko 360 kcal,.1,80 zł .Wystarczy mieć tylko podstawowe składniki; 1 woreczek kaszy wiejskiej ugotować w osolonej wodzie ok 6 kub 7 ziemniaków obranych i startych na tarce 3 jajka 3 -4 łyżki mąki tortowej cebula pokrojona olej do smażenia przyprawy sól ,pieprz Wszystkie składniki przygotowane dajemy do garnka ,i doprawiamy .Jeśli ciasto
Moje WyrobyProsty babciny przepis na pyszne duszone żeberka w sosie cebulowym. Miękkie, dobrze doprawione delikatne mięso w aromatycznym sosie z cebuli idealnie pasuje do kaszy, klusek, pampuchów lub ziemniaków. Czas przygotowania: 120 minut Ilość porcji: 4-6 osób Trudność przygotowania: łatwe Cena: przystępna SKŁADNIKI: 1,5 kg żeberek 5 dużych cebul 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka
karolgotujeprzepis powstał tak nagle, na potrzebę szybkiego w wykonaniu i NIE SMAŻONEGO obiadu. Miałam schab i owy schab wskoczył do naczynia z ziemniakami. Taka oto filozofia. Jeśli lubicie kruche, nie tłuste mięsko ale tym samym syty posiłek, zapraszam n Artykuł Zapiekanka ziemniaczana ze schabem pochodzi z serwisu DoGarow.pl
Do Garów!śmietanie -Proste i szybkie w wykonaniu danie , które bardzo często gości na stołach podczas różnych uroczystości, czy w dni , w które odmawiamy sobie posiłków mięsnych. Najlepszy w towarzystwie ziemniaków zwanych ” pulkami”. Ś Artykuł Śledzik w śmietanie z jajkiem pochodzi z serwisu DoGarow.pl
Do Garów!Sałatka śledziowa -smaczna i kolorowa. Na święta, na ostatki lub zwyczajnie na kolację Poznajcie mój przepis na sałatkę śledziową z jajkiem,ziemniakiem i warzywami Sałatka śledziowa – Składniki: 3 solone filety śledziowe (u mnie Artykuł Sałatka śledziowa pochodzi z serwisu DoGarow.pl
Do Garów!