serowy z mięsem mielonym Dziś na obiad poleca się sos serowy z mięsem mielonym - idealny do makaronu, klusek, kaszy, ryżu lub ziemniaków. Jest prosty i błyskawiczny w przygotowaniu, to świetna potrawa, gdy nie macie dużo czasu na gotowanie. Dzisiejsze danie przygotowałam na patelni tytanowej firmy Woll - zdecydowanie najlepszej patelni, jaką może wymarzyć sobie miłośnik gotowania. Gorąco zachęcam do zapoznania
Lekcje w kuchnisosie pieczarkowo - koperkowym to bardzo smaczne i proste w wykonaniu danie. Mięso tak przygotowane jest bardzo soczyste, a sos aksamitny i kremowy. Świetnie pasuje z dodatkiem ryżu, kaszy czy ziemniaków. Polecam :) Składniki - 2 pojedyncze piersi z kurczaka - 30 dag pieczarek - pół pęczka koperku - 120 ml śmietanki 30% - czosnek mielony - papryka czerwona mielona - sos sojowy ciemny - sól, pieprz do smaku - olej
Kuchnia z widokiem na ogródkolendry 2 łyżeczki curry w proszki duża cebula Pasta Madras Paste Pods sól + pieprz Przygotowanie: Bataty obieramy i kroimy w kostkę. Zalewamy wodą (tylko tak, aby przykrywały ziemniaki), solimy i gotujemy do miękkości. W międzyczasie kroimy w kostkę kurczaka oraz cebulę. Cebulę po podsmażeniu dorzucamy do ugotowanych batatów i blendujemy na gładką masę. Dolewamy mleczko kokosowe i doprawiamy
ChilliJemyobiad?”. Gulasz drobiowy na drugi dzień wystarczy pogrzać i będzie on smakował równie dobrze, jak pierwszego dnia. Gulasz drobiowy możemy podawać na wiele sposobów. Można go jeść z ziemniakami, kaszą i ryżem. Każdego dnia można go podawać z czymś innym, dzięki czemu codzienne będzie on smakował inaczej. Poniżej znajdziecie przepis na gulasz drobiowy z pieczarkami , kukurydzą i papryką. Koniecznie musicie
Przepiski.plUlubiony. Dynię Hokkaido pieczemy w temp. 200 stopni C, grzanie dół i góra. przez 20 -30 minut, w zależności od wielkości kawałku, struktura dyni -powinna po upieczeniu przypominać upieczonego ziemniaka. MASA KARMELOWA: - 260 g cukru - 120 g masła - 80 g mleka/ śmietanki 30% Cukier wsyp na patelnię i poczekaj aż się stopi na karmel, zdejmij z ognia i dodaj masło
SMYKWKUCHNIoctem. My proponujemy godny uwagi przepis na buraczki w zupełnie innym wydaniu. Lekko chrupiące w wyjątkowym, aksamitnym sosie, który bardzo łatwo przygotujesz. Doskonale sprawdzą jako dodatek do mięs lub ziemniaków. Mogą też pełnić rolę zupełnie oddzielnego dania. Jeśli delikatnie znudziły Cię już tradycyjne pomysły na buraczki i poszukujesz nowych inspiracji na to popularne warzywo, to nasz przepis jest właśnie
Kuchnia Na WypasieFrytki można przygotować nie tylko z ziemniaków, idealnie smakują również z innych warzyw. Dziś mam dla Was propozycje na frytki pieczone w piekarniku z marchewki i selera. Pyszny i zdrowy dodatek do obiadu lub jako przekąska. To świetna alternatywa dla frytek z frytkownicy ociekających tłuszczem. Warzywa wystarczy pokroić w słupki, chwila pieczenia i gotowe :) Składniki na 1 porcję: * pół
Zrób to smaczniezobienia maksymalnie w kwadrans, łącznie ze wszystkimi dodatkami. Zadanie trudne, ale wykonalne. Główna trudność dotyczy dodatków, bo w 15 minut można ugotować makaron, kuskus, czy bulgur, ale nie ziemniaki, czy kasze. Problem udało się rozwiązać i w menu znalazła się nawet kasza. Tak jest! Okazuje się, że przemielona kasza orkiszowa po 15 minutach gotowania świetnie nadaje się do jedzenia, choć
Niedzielny kucharzrobiłam .Ja zrobiłam tradycyjnie smażone na patelni . składniki wszystkie dajemy do miski i ścieramy na tarce ,potem odcisnąć masę tej wody .Na koncu dajemy mąkę ,jajka i przyprawy 7 ziemniaków startych na tarce 2 średnie cukinie starte na tarce 15 dag sera startego 2 małe marchewki starte na tarce 6 łyżek mąki tortowej 4 jajka sól ,pieprz ,i inne przyprawy
Moje Wyrobyukraińsku. Prosta, chrupiąca przekąska z klasycznych warzyw, które są w każdym domu. Marynowana w ten sposób kapusta doskonale komponuje się z pieczonym, duszonym i smażonym mięsem . Świetnie smakuje z ziemniakami oraz jako samodzielna zdrowa przekąska. Zachwyci na pewno lekko kwaśnym smakiem oraz wyjątkową chrupkością. Swoją nazwę „pe(y)lustka” – w języku polskim – płatek, zawdzięcza prawdopodobnie zewnętrznemu
Kuchnia Na Wypasiesię w przyprawach oraz dużej ilości czosnku i cebuli. Chrupiąca skórka z zewnątrz oraz soczyste mięso w środku. Doskonała propozycja na obiad lub kolację. Do tak przygotowanego kurczaka wystarczą ziemniaki również zapiekane w piekarniku i ulubiona surówka albo zwyczajnie kromka chleba. Co powiecie na takie połączenie smaków? A może macie swoje sprawdzone przepisy na kurczaka? Bardzo chętnie wypróbuję :) Składniki: * około
Zrób to smaczniepłatkach kukurydzianych. Smażymy na rozgrzanym, głębokim oleju, z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu, odsączamy paluchy z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych. Podajemy z ulubionymi dodatkami, np. ziemniakami, ziemniaczkami pieczonymi, frytkami oraz surówką
Kuchnia MagdaLenypłatkach kukurydzianych. Smażymy na rozgrzanym, głębokim oleju, z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu, odsączamy paluchy z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych. Podajemy z ulubionymi dodatkami, np. ziemniakami, ziemniaczkami pieczonymi, frytkami oraz surówką
Kuchnia MagdaLenychwilę podgrzewamy do zgęstnienia sosu. Takim gęstniejącym sosem zalewamy nasze klopsiki posypujemy startym żółtym serem i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200C na 20 min. Ja podałam klopsiki z ziemniakami i surówką. SMACZNEGO
Mała w garnku mieszanaruszenia powłoki by była bardziej podatna na sklejenie) zasypujemy solą , żelatyną i przyprawami i układamy ciasno w szynkowarze (należy użyć wewnątrz specjalnego woreczka) Ubijamy mięso przy pomocy tłuczka do ziemniaków. Przyciskamy pokrywką i sprężyną i odstawiamy do lodówki do następnego dnia. W garnku rozgrzewamy wodę i wstawiamy szynkowar. Parzymy w 75 st przez półtorej godziny. Po upływie tego
Gotowanie jest łatwe