ziemniaki - 38421 przepisów (strona:1451/2562)

Sos serowy z mięsem mielonym i test patelni tytanowej WOLL 112

serowy z mięsem mielonym Dziś na obiad poleca się sos serowy z mięsem mielonym - idealny do makaronu, klusek, kaszy, ryżu lub ziemniaków. Jest prosty i błyskawiczny w przygotowaniu, to świetna potrawa, gdy nie macie dużo czasu na gotowanie. Dzisiejsze danie przygotowałam na patelni tytanowej firmy Woll - zdecydowanie najlepszej patelni, jaką może wymarzyć sobie miłośnik gotowania.  Gorąco zachęcam do zapoznania

Lekcje w kuchni
Kurczak w sosie pieczarkowo - koperkowym. 156

sosie pieczarkowo - koperkowym to bardzo smaczne i proste w wykonaniu danie. Mięso tak przygotowane jest bardzo soczyste, a sos aksamitny i kremowy. Świetnie pasuje z dodatkiem ryżu, kaszy czy ziemniaków. Polecam :) Składniki - 2 pojedyncze piersi z kurczaka - 30 dag pieczarek - pół pęczka koperku - 120 ml śmietanki 30% - czosnek mielony - papryka czerwona mielona - sos sojowy ciemny - sól, pieprz do smaku - olej

Kuchnia z widokiem na ogród
Rozgrzewające pikantne curry z kurczakiem i batatami 158

kolendry 2 łyżeczki curry w proszki duża cebula Pasta Madras Paste Pods sól + pieprz  Przygotowanie:   Bataty obieramy i kroimy w kostkę. Zalewamy wodą (tylko tak, aby przykrywały ziemniaki), solimy i gotujemy do miękkości. W międzyczasie kroimy w kostkę kurczaka oraz cebulę. Cebulę po podsmażeniu dorzucamy do ugotowanych batatów i blendujemy na gładką masę. Dolewamy mleczko kokosowe i doprawiamy

ChilliJemy
Gulasz Drobiowy z Pieczarkami 112

obiad?”. Gulasz drobiowy na drugi dzień wystarczy pogrzać i będzie on smakował równie dobrze, jak pierwszego dnia. Gulasz drobiowy możemy podawać na wiele sposobów. Można go jeść z ziemniakami, kaszą i ryżem. Każdego dnia można go podawać z czymś innym, dzięki czemu codzienne będzie on smakował inaczej. Poniżej znajdziecie przepis na gulasz drobiowy z pieczarkami , kukurydzą i papryką. Koniecznie musicie

Przepiski.pl
Sernik dyniowy z karmelem. Najważniejsze zasady: Jak piec sernik? 193

Ulubiony. Dynię Hokkaido pieczemy w temp. 200 stopni C, grzanie dół i góra. przez 20 -30 minut, w zależności od wielkości kawałku, struktura dyni -powinna po upieczeniu przypominać upieczonego ziemniaka. MASA KARMELOWA: - 260 g cukru - 120 g masła - 80 g mleka/ śmietanki 30% Cukier wsyp na patelnię i poczekaj aż się stopi na karmel, zdejmij z ognia i dodaj masło

SMYKWKUCHNI
Buraczki obiadowe w pysznym sosie 113

octem. My proponujemy godny uwagi przepis na buraczki w zupełnie innym wydaniu. Lekko chrupiące w wyjątkowym, aksamitnym sosie, który bardzo łatwo przygotujesz. Doskonale sprawdzą jako dodatek do mięs lub ziemniaków. Mogą też pełnić rolę zupełnie oddzielnego dania. Jeśli delikatnie znudziły Cię już tradycyjne pomysły na buraczki i poszukujesz nowych inspiracji na to popularne warzywo, to nasz przepis jest właśnie

Kuchnia Na Wypasie
FRYTKI Z MARCHEWKI I SELERA PIECZONE W PIEKARNIKU 101

Frytki można przygotować nie tylko z ziemniaków, idealnie smakują również z innych warzyw. Dziś mam dla Was propozycje na frytki pieczone w piekarniku z marchewki i selera. Pyszny i zdrowy dodatek do obiadu lub jako przekąska. To świetna alternatywa dla frytek z frytkownicy ociekających tłuszczem. Warzywa wystarczy pokroić w słupki, chwila pieczenia i gotowe :) Składniki na 1 porcję: * pół

Zrób to smacznie
5 obiadów w 15 minut każdy 118

zobienia maksymalnie w kwadrans, łącznie ze wszystkimi dodatkami. Zadanie trudne, ale wykonalne. Główna trudność dotyczy dodatków, bo w 15 minut można ugotować makaron, kuskus, czy bulgur, ale nie ziemniaki, czy kasze. Problem udało się rozwiązać i w menu znalazła się nawet kasza. Tak jest! Okazuje się, że przemielona kasza orkiszowa po 15 minutach gotowania świetnie nadaje się do jedzenia, choć

Niedzielny kucharz
Placki z ziemniakami i warzywami -pysznie smakują-obiad dla 4 osób 220

robiłam .Ja zrobiłam tradycyjnie smażone na patelni . składniki wszystkie dajemy do miski i ścieramy na tarce ,potem odcisnąć masę tej wody .Na koncu dajemy mąkę ,jajka i przyprawy 7 ziemniaków startych na tarce 2 średnie cukinie starte na tarce 15 dag sera startego 2 małe marchewki starte na tarce 6 łyżek mąki tortowej 4 jajka sól ,pieprz ,i inne przyprawy

Moje Wyroby
Kapusta Pelustka – po ukraińsku 178

ukraińsku. Prosta, chrupiąca przekąska z klasycznych warzyw, które są w każdym domu. Marynowana w ten sposób kapusta doskonale komponuje się z pieczonym, duszonym i smażonym mięsem . Świetnie smakuje z ziemniakami oraz jako samodzielna zdrowa przekąska. Zachwyci na pewno lekko kwaśnym smakiem oraz wyjątkową chrupkością. Swoją nazwę „pe(y)lustka” – w języku polskim – płatek, zawdzięcza prawdopodobnie zewnętrznemu

Kuchnia Na Wypasie
KURCZAK PIECZONY W PIEKARNIKU MARYNOWANY W CZOSNKU I CEBULI 125

się w przyprawach oraz dużej ilości czosnku i cebuli. Chrupiąca skórka z zewnątrz oraz soczyste mięso w środku. Doskonała propozycja na obiad lub kolację. Do tak przygotowanego kurczaka wystarczą ziemniaki również zapiekane w piekarniku i ulubiona surówka albo zwyczajnie kromka chleba. Co powiecie na takie połączenie smaków? A może macie swoje sprawdzone przepisy na kurczaka? Bardzo chętnie wypróbuję :) Składniki: * około

Zrób to smacznie
Paluchy drobiowe z pieczarkami 209

płatkach kukurydzianych.  Smażymy na rozgrzanym, głębokim oleju, z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu, odsączamy paluchy z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych. Podajemy z ulubionymi dodatkami, np. ziemniakami, ziemniaczkami pieczonymi, frytkami oraz surówką

Kuchnia MagdaLeny
Paluchy drobiowe z pieczarkami 210

płatkach kukurydzianych.  Smażymy na rozgrzanym, głębokim oleju, z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu, odsączamy paluchy z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych. Podajemy z ulubionymi dodatkami, np. ziemniakami, ziemniaczkami pieczonymi, frytkami oraz surówką

Kuchnia MagdaLeny
MIĘSNE KULECZKI W SOSIE ŚMIETANOWYM 183

chwilę podgrzewamy do zgęstnienia sosu. Takim gęstniejącym sosem zalewamy nasze klopsiki posypujemy startym żółtym serem i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200C na 20 min. Ja podałam klopsiki z ziemniakami i surówką. SMACZNEGO

Mała w garnku miesza
Filet z kurczaka parzony w szynkowarze 134

naruszenia powłoki by była bardziej podatna na sklejenie) zasypujemy solą , żelatyną i przyprawami i układamy ciasno w szynkowarze (należy użyć wewnątrz specjalnego woreczka) Ubijamy mięso przy pomocy tłuczka do ziemniaków. Przyciskamy pokrywką i sprężyną i odstawiamy do lodówki do następnego dnia.  W garnku rozgrzewamy wodę i wstawiamy szynkowar.  Parzymy w 75 st przez półtorej godziny. Po upływie tego

Gotowanie jest łatwe