Lekka panierka do ryb i owoców morza. Łosoś wychodzi przepyszny. PRZEPIS

Lekka panierka do ryb i owoców morza. Łosoś wychodzi przepyszny. PRZEPIS

Lekka panierka do ryb i owoców morza. Łosoś wychodzi przepyszny. PRZEPIS

Jeśli podróżowaliście po krajach śródziemnomorskich, z pewnością spotkaliście się z kalmarami lub krewetkami smażonymi w lekkiej i ledwo widocznej panierce. Zastanawiało nas, z czego jest zrobiona i w końcu znaleźliśmy odpowiedź, która zresztą okazała się banalna. To mąka, ale nie zwykła, tylko grubiej mielona krupczatka. Przyrządziliśmy tak łososia i wyszedł super. Przepis na łososia w lekkiej panierce Składniki: filet lub dzwonka z łososia, mąka krupczatka, sól, pieprz, olej. Jak zrobić łososia w lekkiej p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.