Jeśli podróżowaliście po krajach śródziemnomorskich, z pewnością spotkaliście się z kalmarami lub krewetkami smażonymi w lekkiej i ledwo widocznej panierce. Zastanawiało nas, z czego jest zrobiona i w końcu znaleźliśmy odpowiedź, która zresztą okazała się banalna. To mąka, ale nie zwykła, tylko grubiej mielona krupczatka. Przyrządziliśmy tak łososia i wyszedł super. Przepis na łososia w lekkiej panierce Składniki: filet lub dzwonka z łososia, mąka krupczatka, sól, pieprz, olej. Jak zrobić łososia w lekkiej p... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...