ziemniaki z piekarnika - 7450 przepisów (strona:82/497)

Puree z batatów 143

odmiany zamiast polskich ziemniaków przygotowaliśmy sobie puree z batatów . Kaczka już się piekła, więc wystarczyło słodkie ziemniaki z dodatkiem oliwy i rozmarynu zawinąć w folię i o odpowiedniej porze włożyć do piekarnika. Po upieczeniu zblendowaliśmy bataty, uzyskując kremowe puree o wyrazistym kolorze i wspaniałym smaku, ale można je tylko rozgnieść widelcem. Puree z pieczonych batatów jest dobrym dodatkiem do każdego(...)osuszyć. Każdy batat nasmarować oliwą, ułożyć na oddzielnych foliach (błyszczącą stroną do środka), posypać rozmarynem i zawinąć. Włożyć do rozgrzanego do 180 o C piekarnika, piec z termoobiegiem 50-60 minut . Po upieczeniu słodkie ziemniaki ostrożnie rozwinąć, razem z rozmarynem zblendować lub dokładnie pognieść, na koniec puree z batatów doprawić solą do smaku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Puree z batatów

niecodziennikpary
Łopatka wieprzowa zapiekana z warzywami 266

polewamy oliwą i doprawiamy wmasowując przyprawy w mięso. Tak przygotowaną łopatkę przekładamy do naczynia żaroodpornego i pomiędzy kratkę wykładamy przygotowane warzywa. Pieczemy pod przykryciem w nagrzanym piekarniku ok godziny, półtorej. Podajemy z ziemniakami i surówką

Moje Wyroby
ZAPIEKANY KURCZAK w sosie musztardowo cytrynowym 🐥 150

Cześć! Dzisiaj mam dla Was propozycję na soczystego kurczaka z orzeźwiającą nutą cytryny, zapiekanego w piekarniku. SKŁADNIKI: 👌 1 kurczak 👌 6 średnich ziemniaków 👌 4 ząbki czosnku 👌 1 kostka rosołowa 👌 1 łyżka oregano 👌 2 cytryny 👌 50 ml. oliwy z oliwek 👌 200 ml. wody 👌 1,5 łyżki miodu 👌 3 łyżki musztardy stołowej 👌 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki 👌 1 łyżeczka curry 👌 pieprz 👌 sól Wykonanie

Rita creative
Kotlety mielone z mięsa mieszanego 168

mieszanego smażyć na rozgrzanym tłuszczu na niezbyt silnym ogniu z dwóch stron na rumiano. Pod koniec smażenia, na każdy kotlet dać trochę tłuszczu i dosmażyć w piekarniku około 10 minut. Podawać z ziemniakami, z jarzyną z wody, kalafiorem, marchewką i surówką z warzyw. Kotlety mielone z mięsa mieszanego

Cztery Fajery
Kurczak cytrynowy z piekarnika 203

Cześć! Dzisiaj mam dla Was propozycję na soczystego kurczaka z orzeźwiającą nutą cytryny, zapiekanego w piekarniku. (kurczak cytrynowy zapiekany w piekarniku) (kurczak cytrynowy zapiekany w piekarniku) SKŁADNIKI: 👌 1 kurczak 👌 6 średnich ziemniaków 👌 4 ząbki czosnku 👌 1 kostka rosołowa 👌 1 łyżka oregano 👌 2 cytryny 👌 50 ml. oliwy z oliwek 👌 200 ml. wody 👌 1,5 łyżki miodu 👌 3 łyżki musztardy stołowej

RITA food channel
Udka pieczone z ziemniakami 297

marynatą. Następnie wstawić na 1 godzinę do lodówki. Do 2 miski wrzucić ziemniaki i cebulę wlać pozostałą marynatę, wymieszać dokładnie.  Blaszkę wysmarować olejem, wyłożyć mięso, ziemniaki i cebulę. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180°C i piec przez 45 minut, po tym czasie zwiększyć do 200°C i piec jeszcze przez 15-20 minut. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Zapiekanka pasterska 418

koniec dodać żółty ser i dokładnie wymieszać.    Do gotowego farszu wsypać groszek, wymieszać. Farsz przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu delikatnie porozkładać warstwę z ziemniaków i sera. Zapiekankę włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i zapiekać ok. 40 minut (ostatnie 10-15 minut z termoobiegiem), aż wierzch delikatnie się zarumieni. Podawać na ciepło posypaną posiekanym koperkiem

Simply Food
Skrzydełka pieczone w pikantnej pomidorowo-miodowej marynacie z opiekanymi ziemniaczkami i sosem czosnkowym 161

Jest na to sposób: można w domu przygotować takie jedzenie, które będzie piknikową namiastką. Ja przygotowałam skrzydełka w pikantnej, lekko pomidorowej marynacie i upiekłam je w piekarniku. Do tego chrupiące łódeczki z ziemniaków i sos czosnkowy. Jestem pewna, że takie skrzydełka będą pyszne także z grilla, ale trzeba je piec koniecznie na specjalnych tackach, żeby marynata nie kapała na palenisko

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kotlety mielone z mięsa mieszanego 207

mieszanego smażyć na rozgrzanym tłuszczu na niezbyt silnym ogniu z dwóch stron na rumiano. Pod koniec smażenia, na każdy kotlet dać trochę tłuszczu i dosmażyć w piekarniku około 10 minut. Podawać z ziemniakami, z jarzyną z wody, kalafiorem, marchewką i surówką z warzyw. Kotlety mielone z mięsa mieszanego

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Wiosenna krucha tarta z warzywami i owczym serem (bez glutenu) 216

świeżo zmielonym pieprzem.  2 ziemniaki kroimy na cienkie plastry, resztę na grubsze kawałki. Wylepiamy ciastem foremkę, dno nakłuwamy widelcem i układamy na nim cienkie plasterki ziemniaków. Wkładamy na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Następnie wyjmujemy tartę, na dno wykładamy ser zmieszany z jajkiem, na nim układamy warzywa doprawiamy solą i pieprzem. Wkładamy do piekarnika na kolejne

Quinoa Raz!
Łosoś pieczony w folii 193

Zdecydowanie za rzadko jemy ryby. Dziś prezentuję łososia w bardzo klasycznej wersji, bo pieczonego w folii, w piekarniku. Łososia możemy upiec razem z ziemniakami, mamy wtedy szybki, smaczny obiad:).  2 filety z łososia 1 cytryna 1 pęczek koperku sól, pieprz  1. Filety posypujemy solą, pieprzem i posiekanym koperkiem. Skrapiamy sokiem z cytryny, obkładamy plastrami cytryny. Zawijamy dokładnie

Szefowa kuchni
Rolada ziemniaczana z kapustą i grzybami 377

Święta Bożego Narodzenia to szczególny czas nie tylko duchowo, ale też pod względem tradycyjnych potraw na wigilijnym i świątecznym stole

Kolorowy Przepisownik
Pieczone bataty 191

Słodkie ziemniaki doprawione ziołami i pieczone w piekarniku to ciekawa alternatywa dla zwykłych frytek. Mają więcej wartości odżywczych i piękny pomarańczowy kolor, a sprawdzają się zarówno jako samodzielna przekąska np. z dipem jogurtowo-czosnkowym lub jako dodatek do dania głównego.   Składniki: kilka batatów oliwa świeży rozmaryn lub tymianek sól, pieprz Piekarnik nastawić na 200 stopni C.  Świeży rozmaryn

wyzwania kuchenne