Przepis na : obiad
Kurczak po prowansalsku to danie jednogarnkowe, które możemy przygotować na niedzielny obiad. W moim przypadku są to ćwiartki drobiowe, ale możemy w ten sposób przyrządzić całego kurczaka uprzednio podzielonego na części. Jak sama nazwa wskazuje jest to danie przyprawione głównie ziołami, a mięso jest delikatne i soczyste. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 4 ćwiartki z kurczaka 1 kg ziemniaków 2 cebule 2 łyżki ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżec...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...