ziemniaki pieczone - 9045 przepisów (strona:359/603)

Indyjski naan ziemniaczany 195

Chleby uwielbiam piec wszelakie więc jak znalazłam ten przepis też postanowiłam go wykorzystać. My jedliśmy go jako gigantyczne pierogi a smakują wybornie. Masa ziemniaczana dobrze doprawiona

Moje Małe Czarowanie
Ciasteczka z kleiku ryżowego 140

Zrobienie tych ciasteczek jest bardzo proste i szybkie, a znikają jeszcze ciepłe :) Składniki: 1 opakowanie kleiku ryżowego 1szklanka mąki pszennej 1 szklanka cukru pudru 1 łyżeczka

kuchnia doski
Zielone kotlety ze szpinakiem i kaszą jaglaną (bezglutenowe) 291

oleju, aż się zeszkli i ładnie zarumieni. Następnie wszystkie składniki: kaszę, ciecierzycę, rozgniecione ziemniaki, cebulę, szpinak,przyprawy i mąkę dokładnie mieszamy . Nasza masa musi być zwarta, więc jeżeli jest zbyt luźna dodajemy jeszcze odrobinę mąki. Gotową masę formujemy w kotleciki i obtaczamy w mące. Smażymy lub pieczemy na złoty kolor. Smacznego! Maugo&Paszko

Bananowe Pole
Zapiekanka z piersią z kurczaka i skorzonerą 181

kurczaka. Całość smażymy ok. 10 minut, często mieszając. W naczyniu żaroodpornym mieszamy ziemniaki, skorzonerę i pierś z kurczaka z cebulą. Przyprawiamy solą, pieprzem i garam masalą. Na wierzchu układamy pokrojone w plasterki pomidorki koktajlowe. Oprószamy ziołami prowansalskimi. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 30 minut. Podajemy jako danie główne. Warto wiedzieć, że skorzonera polecana jest osobom, które

My Chcemy Jeść
Najprostszy przepis na udo indycze 240

jednak udziec indyczy polecam jako świąteczną alternatywą dla schabu czy karkówki.   Poziom trudności:       średni Czas przygotowania:  5-10 minut Czas pieczenia:           1 godzina Ilość porcji:                 4 Składniki(...)porządną patelnię lub rondel z pokrywką Podaj z: ·          kaszą ·          ziemniakami Najpierw z udźca pozbywamy się zbędnych kawałków tłuszczu. Nacieramy go solą i pieprzem, oliwą oraz majerankiem. Słyszałam niejednokrotnie opinie, że majeranek gorzknieje jeśli doda się go na samym początku. Tutaj nic takiego nie zaobserwowałam

Bazując na smaku
Filet z Kurczaka ze Szpinakiem w Szynce Parmeńskiej 176

następnie zostawiając je na patelni włożyłam do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni piekłam przez około 20 -25 minut.  Po tym czasie wystarczy wyciągnąć patelnię z piekarnika i flety wyłożyć na talerz. Ja jadłam z energetyczną sałatką z quinoa , a moje dziecko poszło w klasykę, czyli ziemniaki i sałata z ogórkiem i śmietaną. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Krokiety z ziemniakami serem i boczkiem 219

mąki 2 jajka 3 łyżki oleju 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka wody gazowanej Wszystkie składniki wymieszać trzepaczką lub mikserem. Odstawić na 30 minut ciasto, aby odpoczęło. Patelnię posmarować olejem i smażyć naleśniki po 1 minucie z obu stron. Farsz 4 duże ziemniaki 150 g twarogu 50 g boczku wędzonego 1 cebula 1 łyżka oleju sól

O kuchni z uczuciem
Placki Ziemniaczane z Piekarnika 118

Suszonego 2 Łyżki Mąki Ziemniaczanej 2 Łyżki Mąki Pszennej SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:    Ziemniaki Obrać, Zetrzeć na Tarce. Do Miski Wsypać Mąki, Wbić Jajka. Cebulę obrać i pokroić w Kostkę, podsmażyć na oleju. Wszytsko Włożyć Do Miski Dodać Jajka oraz Doprawić. Placki wyłożyć na papier do pieczenia , lekko pokropić olejem. Piec w piekarniku ok 30-40 min. Na 180 stopni

Gotowanie Patki
ZAPIEKANKA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ I KURCZAKIEM 213

Przygotować żaroodporne naczynie, które lekko wysmarować olejem. Na dnie ułożyć pokrojone w plastry ziemniaki i posypać listkami tymianku. Następnie warstwy fasolki, podsmażonego kurczaka, szpinaku, znów fasolki. Każdą warstwę oprószyć dodatkowo sola i pieprzem. Całość zalać śmietanką i posypać żółtym serem. Wierzch oprószyć świeżo startą gałką muszkatołową. Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, w zamkniętym naczyniu

Kuchnia w opałach
Farsz jak z samosy (ziemniaki i zielony groszek) zapakowany w ciasto filo 171

cebula się zeszkli, dodaj groszek, zielone chili, paprykę słodką. Po kilku minutach dodaj ziemniaki, dopraw solą do smaku, wymieszaj dokładnie. Ostudź farsz. Ciasto filo pokrój na cztery podłużne paski, na każdym ułóż po łyżce farszu. Zawiń w dowolny sposób* i połóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj kroplą oleju i piecz w 180 stopniach, ok. 20 minut. *Możesz zrobić

Corner With Recipes
Zapiekanka ziemniaczana z cukinią i pieczarkami 315

Następnie wyłożyć na nie podsmażone warzywa i boczek. Przykryć wierzch drugą warstwą ziemniaków.  Śmietanę wymieszać z surowymi jajkami, startym żółtym serem oraz natką pietruszki. Sos doprawić do smaku gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Zalać nim zapiekankę i wstawić całości do piekarnika nagrzanego do 180 st. Piec około 30 minut

Qchnia po prostu
Kotlety mielone - przepis podstawowy / Frikadellen - Fleischpflanzerl 640

całym chyba świecie jak świat długi i szeroki wszędzie robią smażone, pieczone, duszone kulki z mielonego mięsa, dodając typowe dla siebie przyprawy. Lubię chyba wszystkie rodzaje kotletów, klopsików, koft czy frykadelek.   A najbardziej polskie. Moje "must have" to kotlet obiadowy z mizerią i gotowanymi ziemniakami z koperkiem oraz kotlet "przekąskowy" z chlebem, musztardą i ostrą, świeżą zieloną

Kuchnia Prezydentowej
Pierogi z fetą, pomidorami i oliwkami 120

pestek z dyni pieprz do smaku Dodatkowo: 1 jajko do posmarowania Ziemniaki ugotować w mundurkach i odstawić do ostygnięcia. Po wystygnięciu obrać i przecisnąć przez praskę razem z fetą. Dodać pestki dyni oraz pokrojone pomidory i oliwki. Doprawić pieprzem. Pierogi posmarować roztrzepanym jajkiem i piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 15-20 minut

Bullio
Obiad za 10 zł - ziemniaczana tarta z kaszanką i surówką z sałaty lodowej. 204

ziemniaków i ugniatamy na puree. Naczynie do tarty smarujemy masłem, wykładamy na nią ziemniaki. Kaszankę bez tłuszczu podsmażamy na patelni z porem. Jeżeli Wasza kaszanka jest mało przyprawiona możecie dodać pieprzu, soli, bądź cebuli. Ja używam takiej czystej bez dodatków. Przekładamy kaszankę na naczynie do tarty. Pieczemy wszystko w piekarniku w 180 stopniach przez około 25 minut. Sałatę lodową siekamy

BaRepas
Pieczone warzywa z kuskusem i Drapacz chmur 138

bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Nagrzej piekarnik do 180°C. Obierz marchewki, ziemniaki i buraka. Oddziel różyczki brokułu, resztę warzyw pokrój na kawałki (np. talarki i paski). Połóż na wysmarowanej oliwą blaszce (ja użyłam również folii aluminiowej), skrop oliwą i posyp solą, pieprzem i ziołami. Piecz około 20-25 minut. Podawaj z kuskusem (możesz też skropić danie sokiem

Qlinarnie i Qlinarnie