ziemniaki pieczone w piekarniku - 6006 przepisów (strona:224/401)

Tagliatelle z brokułowymi pulpecikami i sosem pomidorowym (Tagliatelle con polpettine di broccoli e sugo al pomodoro) 164

oliva * La ricetta è stata realizzata in collaborazione con  Amica Natura PRZYGOTOWANIE Pulpeciki Brokuły i ziemniaki gotujemy na parze do miękkości. Ugotowane odstawiamy do wystygnięcia. Blendujemy brokuły i ziemniaki na gładką masę. Doprawiamy solą i pieprzem.  Dodajemy parmezan, 1 ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę oraz bułkę tartą (ok. 1-2 łyżki); jeżeli(...)bułki.  Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Z masy formujemy pulpeciki, które obtaczamy w bułce tartej i  wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.  Pulpeciki pieczemy ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni; w połowie pieczenia pulpeciki odwracamy na druga stronę. Sos pomidorowy W dużym garnku rozgrzewamy 2-3 łyżki oliwy. Na oliwie szklimy

La grande e la piccola cuoca
Polędwica wieprzowa w sosie grzybowym 146

mieszamy i dodajemy do polędwic. Polędwice odstawiamy na godzinę, by się w aromatycznym sosie zamarynowały. Piekarnik rozgrzewamy do 200 st. Celsjusza. Polędwice pieczemy dokładnie 30 minut – a nie więcej ani mniej czasu. Po wyjęciu z piekarnika dajmy naszej polędwicy trochę odpocząć – niech stygnie 10 minut w blaszce. Po upieczeniu polędwice kroimy na kawałki i wkładamy do szkła żaroodpornego(...)Mięso zalewamy naszym sosem grzybowym. To wszystko, potrawa ląduje na stół. Polędwicę wieprzową w sosie grzybowym możecie podawać z kluskami śląskimi, gotowanymi ziemniakami, czy nawet kaszą. Koszt: 35 zł Przygotowanie: 50 minut Wspaniały aromat grzybów w domu Polędwica wieprzowa w sosie grzybowym Ważnym składnikiem potrawy jest sos worchestershire Przygotowanie zajmuje 50 minut Do przygotowania polędwicy trzeba mieć średnie umiejętności

Kuchennyviral.pl
Gulasz z mięsa z dzika z suszonymi grzybami 203

piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 1,5-2h. Piec do miękkości mięsa. Możecie go również dusić na małym ogniu podobny czas. Moja woda na tyle odparowała, że po upieczeniu nie było potrzeby go dodatkowo zagęszczać. Jeżeli będzie rzadki zagęścić 1 łyżką mąki pszennej lub ziemniaczanej rozrobionej uprzednio w odrobinie wody. Podawać z ugotowaną kaszą gryczaną lub ziemniakami

Fabryka pomysłów
Quesadilla z rwaną wieprzowiną i serem cheddar 199

ziemniakami, grzybami, mięsem, papryka czy chorizo. Odmian quesadilli jest mnóstwo i myślę, ze trudno byłoby znaleźć jedyna i słuszną . Wykorzystując sporą ilość rwanej wieprzowiny przygotowałam własnie taką quesadillę. Dodatek sosu barbecue i sera cheddar cudownie podkręcił smak. Nie bójcie się przygotować więcej tego przysmaku. Quesadillę można jeść również na zimno lub zawiniętą w papier do pieczenia odgrzać w piekarniku. Składniki(...)rozgrzanej patelni. Opiec z dwóch stron aż tortilla lekko się zrumieni, a ser roztopi. Podawać na gorąco, jednak na zimno też smakuje pysznie. Jeśli nie wiecie jak przygotować długo pieczona łopatkę, to przypominam przepis. Wystarczy kliknąć w zdjęcie poniżej

Codzienna kuchnia niecodzienna
Niedzielny obiad, schab pieczony w mleku 356

piekarnika do 190 C i piec 1,20 minut. Sos nie wygląda najpiękniej więc trzeba lekko zaczarować Wyjąć mięso i marchewki, natomiast resztę przelać przez sitko. Zostawić czysty sos. Jeśli sos będzie za rzadki, można zagęścić mąką. Łyżkę mąki wymieszać w minimalnej ilości wody i wlać do gotującego się sosu. Zagotować i wlać sos do mięsa. Podawać z ziemniakami, ryżem

Kuchnia Pokoleń
Łosoś w papilotach z duszonym porem 181

ulubionych. Dzisiejszy przepis, to przepyszny, pieczony w piecu łosoś w papilotach z duszonym porem. Por duszony jest na wodzie, a następnie mieszany z serkiem mascarpone. Tak przygotowanego pora kładzie się na papier do pieczenia i przykrywa filetem z łososia. Papier zawija się w paczuszkę, na kształt wielkiego pieroga i wkłada do nagrzanego piekarnika. Po ok. 10 minutach łosoś jest(...)trafiać na talerze. Każda porcja filetu z łososia pakowana jest oddzielnie, dzięki temu każdy otrzymuje swój pakiecik na talerzu. Do tak przygotowanego łososia świetnie będą pasować frytki z batatów, ziemniaki z wody lub kasza jaglana. W przypadku kaszy, proponuje na talerz wyłożyć porcję kaszy, a na nią wyłożyć bezpośrednio pora z łososiem. W pozostałych przypadkach paczuszkę z łososiem można położyć

Moja Delicja
Chleb z surowymi ziemniakami. 209

mąki z ziemniakami... i mieszamy,  jak produkty się połączą wyrabiamy ciasto...dosypując mąki żytniej... Po wyrobieniu odstawiamy do wyrośnięcia...minimum 30 min. Jak ciasto urośnie  dzielimy je na 3 foremki keksówki :) Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 50 st.C żeby podrosło / ~15-20 min. Po tym czasie wyjmujemy, smarujemy jajkiem i posypujemy lub nie .... Piekarnik nagrzewamy do 225 st.C(...)przygotowane chleby pieczemy 10 min./ 225 st., 10 min./ 200st., 40 min./ 180 st. Jak po upieczeniu postukamy w spód chleba, powinien być głuchy odgłos:)  Jeżeli nie ma takiego, to dopiekamy na kratce 5-10 min. Wyszły 3 fajne, smaczne chleby, które znikają jak kamfora :)  Smacznego

chleba naszego
SZYNKA NADZIEWANA JAK ROLADA 300

mocno aby farsz nie wyleciał ze środka. Musi być związana aby się nie rozwinęła. Przekładamy ją do naczynia żaroodpornego i przykrywamy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 % C, przez około 1,5 godziny.  Mięso wyjmujemy z piekarnika, studzimy aż będzie zimne, dopiero wtedy kroimy na kawałki. Ja chłodziłam je przed krojeniem w lodówce, aby podczas krojenia się nie rozpadło(...)wywaru który nam został można przygotować sos pieczeniowy. Szynkę kroimy w grube plastry, podgrzewamy w mikrofalówce i podajemy z kluskami, ziemniakami, kaszą polane sosem pieczeniowym. Mięsko smakuje jak rolady, jest przepyszne, a na zimno podajemy z pieczywem. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Babka ziemniaczana z szpinakiem, serem i szynką 187

Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Odciskamy je z nadmiaru wody. Dodajemy przesmażoną cebulę z szynką i szpinakiem, starty ser. Wbijamy jajka i dodajemy mąkę ziemniaczaną. Przyprawiamy solą, pieprzem i liściem lubczyku. Całość dokładnie mieszamy (do powstania gładkiej masy). Ciasto przekładamy do foremki keksówki wyłożonej papierem do pieczenia , wierzch wygładzamy. Pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku

VioletoweKucharzenie
Pomysły na domową zapiekankę 174

piekarnika jako danie główne, przygotowywanej zazwyczaj w naczyniu żaroodpornym. Pomysłów na zapiekankę jest bardzo wiele. W zasadzie dobór składników na tę wspaniałą potrawę zależy tylko od nas. Zapiekanki możemy tworzyć dosłownie ze „wszystkiego”, ponieważ w kuchni czy lodówce zawsze znajdziemy coś, co można będzie zapiec. Możemy zrobić np. z ziemniakami, jest to wspaniały dodatek do dań mięsnych czy pieczonego

Gotuję Testuję
kurczak pieczony w marchewce 173

ziemniaków.  Składniki: 1 kurczak  2 marchewki 1 pietruszka 1 seler 2 cebule marynata do kurczaka: 2 łyżki majonezu 2 łyżki oleju 1 łyżka miodu 2 łyżeczki słodkiej papryki ostra papryka (według uznania) sól pieprz 3 ząbki czosnku Składniki marynaty wymieszać i natrzeć kurczaka. Odstawić do lodówki na na godzinę. Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika(...)Piec w 200*C około godziny, podlewając wytapiającym się tłuszczem.. Marchewkę, seler i pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w piórka. Warzywa dodać do kurczaka i piec nadal, aż będą miękkie

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ryba w papilotach 219

ziemniaków, plasterki cukinii, różyczki brokułu, papryka, cebula, kukurydza etc) Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz pozostałymi przyprawami, polać odrobiną oliwy z oliwek i dokładnie wymieszać KROK 2: Na środku papirusu ułożyć warzywa, a na nich rybę Zawinąć dokładnie papirus na kształt cukierka, tak by ryba i warzywa były dokładnie przysłonięte papirusem Wstawić do nagrzanego do 200 st. piekarnika, piec około

smacznieinatemat
Pasztet z soczewicy i fasoli 200

ziemniaki, dodajemy dość drobno pokrojoną rukolę, sól, pieprz, maggi, paprykę mieloną ostrą do smaku i wyrabiamy łyżką, jeśli masa jest zbyt sucha dodać łyżkę miękkiego masła Masę podzieliłam na 2 części i piekłam w 2 foremkach 25 x 11 cm, ( trzeba je dobrze natłuścić) pasztet miał wysokość około 3 - 4 cm, piekłam przez 50 min. w prodiżu. Jeśli w piekarniku

Proste Potrawy
Szczupak po prowansalsku 189

główka czosnku 2 łyżki masła 150ml wody kilka łyżek octu z białego wina płaska łyżeczka soli płaska łyżeczka czarnego pieprzu świeżo mielonego płaska łyżeczka tymianku (suszonego) Do podania pieczone ziemniaki w wersji z cytryną i rozmarynem (ale niekoniecznie z czosnkiem) wg naszego przepisu, które przygotowujemy równolegle z rybą białe wytrawne wino Instrukcje Szczupaka dokładnie płuczemy w zimnej wodzie(...)całego szczupaka w naczyniu żaroodpornym lub w brytfannie. Wlewamy wodę z octem, a następnie wrzucamy czosnek i masło. Naczynie zamykamy pokrywką i wkładamy do rozgrzanego do temperatury 180 stopni piekarnika. Dusimy szczupaka w tej temperaturze przez 30 minut (z termoobiegiem, bez niego – 40 minut) licząc od chwili, gdy płyn w naczyniu zacznie wrzeć. W międzyczasie warto 2 – 3 razy polać

Kulinarna Pokusa
PIERŚ KACZKI Z SOSEM ŚLIWKOWYM 149

Najpierw długo smażone od strony skórki, a następnie krótko pieczone w wysokiej temperaturze. Po upieczeniu odstawione na kilka minut, aby mięso odpoczęło i wchłonęło soki. Tak przyrządzone piersi kaczki są mięciutkie i delikatne w środku, z cieniutką, chrupiącą skórką na zewnątrz. Możemy je podać z dowolnymi dodatkami: ziemniakami lub ryżem i sałatą z sosem winegret.  SKŁADNIKI(...)będziemy mogli wstawić do piekarnika) skórką do dołu i stawiamy na ogniu. Podgrzewamy na umiarkowanym ogniu przez 15 minut, a następnie przewracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze 2 minuty. Jeśli patelnia nie może być używana w piekarniku, wraz z piekarnikiem nagrzewamy żaroodporną formę.  Podsmażone piersi wkładamy skórką do góry, do piekarnika i pieczemy 10 minut (soki jakie wyciekły

cool and minty
Karkówka zapiekana z pieczarkami i serem 252

gronie. Jej przygotowanie jest bardzo proste, ale wymaga trochę czasu zanim się karkówka upiecze. Tak przygotowane danie, możemy podać zarówno z ryżem, kaszą, pęczakiem ( zobacz jak przygotować pęczak ) czy ziemniakami. Karkówka zapiekana z pieczarkami i serem - składniki: ok. 1,5 kg karkówki 400g sera żółtego 2 cebule 500g pieczarek majonez sól pieprz majeranek słodka papryka Karkówka zapiekana z pieczarkami(...)słodką papryką. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Karkówkę smarujemy majonezem, układamy cienko pokrojoną w piórka cebulę, posypujemy pokrojonymi w plasterki pieczarkami. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 st. C na ok. 2 godziny. 25 minut przed końcem pieczenia na każdym plastrze karkówki układamy plasterek sera żółtego i wkładamy do piekarnika. Danie to jest idealne na każdą okazję, a najlepsze w wykonaniu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Chrupiąca pieczona kaczka po chińsku 102

Kaczka po chińsku.  Kaczka pieczona po chińsku - delikatna i soczysta z chrupiącą, złotą i aromatyczną skórką.     Ten przepis na kaczkę z piekarnika zapewnia nie tylko fantastyczny, prawdziwy smak kaczki, ale także niezwykle chrupiącą skórkę i soczyste mięso. Sekretem fenomenu kaczki po chińsku jest odpowiednie jej przygotowanie, które, patrząc na przepis, może wydawać się nieco czasochłonne(...)kaczki zanurzać w paście sojowej, a następnie zawinąć razem z kawałkiem dymki i szczypiorkiem w naleśnik. Pieczona kaczka z jabłkami i pomarańczami>>> Pieczone młode ziemniaki>>> Piersi kaczki w aksamitnym sosie>>> Pieczona kaczka po chińsku. Składniki na kaczkę po chińsku: 1 kaczka (ok. 2,5kg) 3 łyżki soli

Moja Książka Kucharska