ziemniaki pieczone w piekarniku - 6006 przepisów (strona:210/401)

Karkówka pieczona w kapuście kiszonej z pieczarkami. 2766

Karkówka pieczona w kapuście kiszonej z dodatkiem pieczarek to doskonałe danie na wszelkiego typu uroczystości w tym świąteczny obiad :) Pomysł na wykonanie samej kapusty podpatrzyłam na WŻ troszkę go zmodyfikowałam dodając swoje przyprawy. Połączyłam ją z karkówką i wyszło wyśmienite danie, mięsko przepyszne mięciutkie, a kapustka palce lizać :) Polecam. Składniki - 1 kg karkówki - 70 dkg kapusty kiszonej(...)przykrywam i wkładam do lekko nagrzanego piekarnika. Piekę w temperaturze 170-180 stopni  z termoobiegiem około 2 godziny. W między czasie kilka razy polewam mięso wytworzonym sosem z kapusty, jeśli go braknie to dolewam po trochu gorącej wody. Kiedy mięso jest miękkie, kroję go na plastry w/g nacięć. Doskonale pasuje podane z ziemniakami purre. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Klopsiki zapiekane w sosie pomidorowym 174

układać w naczyniu żaroodpornym Nagrzać piekarnik do 200 stopni C Zrobić sos: wymieszać śmietanę z jogurtem, wlać sok pomidorowy i wodę, dodać majonez, mąkę i przyprawić Vegetą Sosem zalać klopsiki... ... i przykryć folią aluminiową Piec 40 minut, a po tym czasie zdjąć folię i podpiec jeszcze ok. 10 minut Podawać z ziemniakami i z surówką Smacznego

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Grzyby duszone w piekarniku 179

grzyby lekko puszczą sok. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Po godzinie zmniejszyć temperaturę do 130 st. C., jeżeli trzeba, możemy trochę  grzyby podlać winem. Dusić jeszcze ok 1,5 - 2 godzin. godzinę przed końcem dodać śmietanę, dobrze wymieszaći kontynuować pieczenie. Przed podaniem wymieszać z posiekaną natką pietruszki, podawać z ziemniakami Smacznego

Stare Gary
Bliny 166

studzimy.   Obrane ziemniaki, cebulę i czosnek ścieramy, jak na placki ziemniaczane.   Dodajemy jajko, mąkę i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.   Dodajemy kasze gryczaną i dokładnie mieszamy.   Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 st. C.Wstawiamy na 5 minut blaszkę, następnie wyciągamy ją i układamy na niejpapier do pieczenia posmarowany olejem

Maminek kulinarny
Miruna patagońska ...jedziemy nad Ocean! 229

dodaj soli, mieszanki ziołowej do ziemniaków zawierającej rozmaryn i...wymieszaj.  Dodaj na wierzch, posyp selerem naciowym oraz dodaj pomidora sparzonego, obranego ze skórki i poszatkowanego. Nakryj pokrywką i..do piekarnika na 190 stopni, około 2 godziny. Może być krócej. Musicie sprawdzać marchewkę i seler czy zmiękł. Danie jest proste, niskokaloryczne, pieczone-duszone pod przykryciem, więc wyciśniemy

Z Kuchni Do Kuchni
ROLADA SEROWA Z KURCZAKIEM – 3,80 zł 1217

wyłączajcie piekarnika, bo zaraz znowu będzie Wam potrzebny. 13. PODANIE: roladę pokrójcie w 2 cm paski i podajcie. Smakuje dobrze na ciepło i na zimno. My podaliśmy z sosem czosnkowym (przepis tutaj). Jeśli traktujecie to jako danie główne, należy dorobić do tego surówki i zapychacza (smażony ryż lub pieczone ziemniaki). OM NOM NOM! Post ROLADA SEROWA Z KURCZAKIEM

Nerds Kitchen
Hiszpańska tortilla z chorizo 179

warzyw i chorizo dodać oliwki, szczypiorek, ziemniaki i ser - wymieszać. Śmietanę wymieszać z jajkami i doprawić do smaku. Wlać do miski z warzywami i wymieszać. Wylać na patelnię (którą można wstawić do piekarnika) i smażyć ok. 4 minut, a zetnie się spód. Piekarnik rozgrzać do 180 st.C i wstawić do niego podpieczoną tortillę. Piec, aż do całkowitego ścięcia, czyli

Pasja Smaku
Środa: Steki z kalafiora 159

ręczymy, że solidny kawał pieczonego, dobrze doprawionego kalafiora potrafi dać mnóstwo przyjemności z jedzenia. Stek z kalafiora doskonale smakuje z gotowanym pęczakiem lub ryżem. Wersja z pieczonymi ziemniakami też jest jak najbardziej ok. Przepis inspirowany Tasty.co . Składniki: Średniej wielkości kalafior 2 łyżki oleju roślinnego 1 łyżeczka papryki (najlepiej wędzonej) 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka suszonego(...)główki kalafiora, umyj go o osusz. Przekrój nożem na plastry grubości 3-4 cm. Natrzyj każdego steka przyprawami. Odstaw. Krok 3 Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Wyłóż steki na blaszkę, skrop olejem, wstaw do piekarnika. Piecz 20 minut. Podawaj z ryżem, kaszą lub w bułce jak klasyczny stek. Artykuł Środa: Steki z kalafiora pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Kluski dyniowe z palonym masłem 151

zaromatyzować masło, warto wrzucić do niego kilka listków szałwii lub bazylii. Kluski nim polane nabiorą wspaniałego smaku. Kluski dyniowe z palonym masłem: 500 g mączystych ziemniaków (waga po obraniu) 250 g puree z pieczonej dyni ok. 1,5 szklanki mąki pszennej 1 jajko 1/2 łyżeczki imbiru 1/2 łyżeczki kurkumy 1/3 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej ok. 80 g masła dobrej(...)theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Puree z pieczonej dyni: Dynię przekrawamy na pół i usuwamy gniazda nasienne wraz z pestkami – najlepiej wydrążając je łyżką. Kroimy warzywo na mniejsze, kilkucentymetrowe kawałki i skrapiamy lekko oliwą. Posypujemy szczyptą soli, przekładamy na dużą blachę od piekarnika, nakrywamy folią aluminiową, a następnie zapiekamy w piekarniku do miękkości

Poezja smaku
Łosoś faszerowany masłem ziołowym zapiekany z ziemniakami 204

minut ( w tym 45 minut pieczenia)Ilość porcji: 3Składniki:500g filetu z łososia 500g ziemniakówBiała część z poraPęczek natki pietruszki3 ząbki czosnku20g masła2 łyżki oliwy50g żółtego seraStarta skórka z 1 cytrynyBiały pieprz, sólNastawiamy w garnku osoloną wodę. Ziemniaki obieramy oraz myjemy. Kroimy je na mniejsze części. Por myjemy i kroimy w plasterki. Ziemniaki i por wrzucamy do gotującej się wody(...)odcedzamy. Warzywa przekładamy do naczynia do zapiekanek. Czosnek obieramy oraz przeciskamy przez praskę bezpośrednio na ziemniaki. Posypujemy je odrobiną soli, pieprzem oraz skrapiamy oliwą. Natkę pietruszki myjemy oraz siekamy, dzielimy na dwie część. Jedną połowę dodajemy do warzyw i całość mieszamy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni na około 30 minut. W między czasie masło mieszamy z pozostałą natką

Kolizje Smaków
Miodowe skrzydełka z grilla 155

Miodowe skrzydełka z grilla to błyskawiczna wersja dania z rusztu. Skrzydełka nie wymagają zbyt długiego marynowania. Ta marynata nada im chrupkości i odrobinę słodyczy. Skrzydełka , a

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Roladki z karkówki zapiekane w sosie pomidorowym 188

sosem zalewamy roladki. Naczynie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy przez godzinę z funkcją termoobiegu. Co jakieś 20 minut wierzch roladek oblewamy sosem, w którym się pieką. [caption id="attachment_8775" align="aligncenter" width="1024"] Roladki z karkówki zapiekane w sosie pomidorowym[/caption] Zobacz inne przepisy na karkówkę: Karkówka Pieczona Z Warzywami – Prosty Przepis Na Domowy(...)Obiad Karkówka Po Cygańsku Z Pieczarkami I Papryką Karkówka Pieczona W Musztardzie Karkówka Duszona W Sosie Własnym Karkówka Pieczona Z Ziemniakami I Cebulką Karkówka W Warzywami – Łatwy Przepis Na Obiad Artykuł Roladki z karkówki zapiekane w sosie pomidorowym pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Pieczona makrela z warzywami 244

mała biała cebula (120g) 1 mała czerwona cebula (120g) 1/2 łyżeczki owoców kolendry 1/2 łyżeczki kolorowego pieprzu 2 łyżki soku z cytryny sól Dodatkowo olej rzepakowy mąka pszenna pieczone ziemniaki z rozmarynem i cytryną wg naszego przepisu Instrukcje W odpowiednio dużym do rozmiarów makreli naczyniu rozprowadzamy ze sobą składniki marynaty (czosnek najpierw obieramy i miażdżymy w wyciskarce(...)odrobiną wody. Przykrywamy patelnię, przestawiamy na niezbyt duży ogień i dusimy warzywa przez 10 minut co jakiś czas mieszając. Gotową rybę podajemy z warzywami oraz z równolegle przygotowanymi pieczonymi ziemniakami. Przez Krystian Kulinarna Pokusa #gallery-213 {margin: auto;} #gallery-213 .gallery-item {float: left;margin-top: 10px;text-align: center;width: 50%;} #gallery-213 img {border: 2px solid #cfcfcf

Kulinarna Pokusa
Pieczone warzywa z czarnuszką 277

zapiekanymi warzywami i pomyślałam, że to doskonały pomysł. Wyszło wyśmienicie, ale ja, jak może wiecie, uwielbiam pieczone warzywa:)) I nawet tej czarnuszki mogłoby nie być, a i tak by było smacznie;) Warzywa podałam z kurczakiem z patelni . kilka małych, młodych ziemniaków (ilość należy dostosować wg potrzeb) 2-3 cukinie 1 czerwona papryka 200 g fasolki szparagowej(...)ząbki czosnku 1 łyżka ostrej papryki w proszku 1/2 łyżeczki tymianku zioła prowansalskie 4 łyżki oliwy z oliwek czarnuszka sól Ziemniaki dokładnie szorujemy pod bieżącą wodą. Większe sztuki kroimy na pół. Gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie na półtwardo. Odcedzamy. Fasolkę szparagową przycinamy na końcach (możemy jeszcze przekroić ją na pół). Fasolkę wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy na półtwardo

Smaki Na Talerzu