większe - przekroić i układać przeciętą częścią do góry. Piec jeszcze 25 minut bez przykrycia. Wyjąć danie z piekarnika i dodać do wytworzonego sosu estragon (posiekany świeży lub suszony). Potrząsnąć brytfanką by dobrze się wymieszał. Odczekać 5 minut - w tym czasie estragon odda aromat do sosu. Podawać z młodymi ziemniakami, ryżem lub świeżym pieczywem
zadanie-gotowaniewiórki kokosowe do formy Wykonanie: Ser zmielić razem z ziemniakami, następnie połączyć z żółtkami utartymi z cukrem i masłem. Stale ucierając dodać kilka kropel aromatu. Po czym dodać sztywno ubitą piane z białek. Delikatnie wymieszać i przelać do wcześniej przygotowanej tortownicy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 50 minut. Kroić po całkowitym wystudzeniu
Tradycyjna Kuchniaindyka na pieczonych warzywach podane z sosem serowym. Smaczne, syte i bardzo łatwe do przygotowania. Warzywa możecie wykorzystać dowolne, takie jakie posiadacie w chwili obecnej w domu czy też w zależności od sezonu. Pulpetów wychodzi dużo więcej z podanej porcji mięsa więc połowę przeznaczyłam na drugi dzień do obiadu, które można podać z ziemniakami, surówką i sosem serowym(...)pieprz olej Ziemniaki i cebulę obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Marchewki obrać i pokroić w grubsze plastry. Ząbki czosnku przekroić na połówki. Pomidory i paprykę pokroić na cząstki. Wszystkie warzywa ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posolić, popieprzyć i skropić olejem. Piec w piekarniku w 180 stopniach C do miękkości warzyw. Pod koniec pieczenia dodać pulpety i piec około 10 minut
O kuchni z uczuciemzrobić tradycyjną zasmażkę z mąki i tłuszczu. Obrane ziemniaki posypać przyprawami i oliwą, dobrze wymieszać i okryć w brytfance folią aluminiową, Upiec w piekarniku, pod koniec odkryć by się przyrumieniły. W tym czasie wstawić do piekarnika golonki i od czasu do czasu obracać je w zalewie by nie wysychały. Piec ok 20 min. na koniec przed podaniem znów je obrócić
Gotowanie jest łatwegóry w folię i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około godziny. W czasie pieczenia należy mięso co jakiś czas polewać powstałym sosem. Około kwadrans przed końcem, z mięsa zdejmujemy folię i pozwalamy mu dopiec się z wierzchu. Danie podajemy na gorąco, polane ciepłym, ziołowym sosem, z sezonową surówką i pieczonymi ziemniakami
Kuchenna Kontrrewolucyasosem. Do kurczaka podałam puree ziemniaczane. Aby je przygotować, ziemniaki gotuję do miękkości. Odlewam i szybko rozdrabniam je tłuczkiem wraz z łyżką masła. Dodaję trochę mleka – tyle, aby miały kremową konsystencję. Solę, pieprzę i przyprawiam gałką muszkatołową. PS: Kurczaka można też upiec w piekarniku. Należy go skropić oliwą i piec ok. 20 minut w 200°C. Post Kurczak faszerowany
Poezja smakunaczyniu żaroodpornym. NA wierzchu układam gałązki natki pietruszki. piekarnik nagrzewam do 220°C i wstawiam roladę na 10-15 minut, następnie zmniejszam temperaturę do 180°C i piekę jeszcze przez 45-50 minut.Upieczone odstawiam na 10 - 15 min, następnie kroje w plastry i układam na talerzu. Podaję z ziemniakami z wody i sałatą ze śmietaną :) SMACZNEGO
Bea(u)ty kitchenpiekę jeszcze przez 2 godziny. Upieczone zostawiam w piekarniku na dwie godziny, potem zlewam sos z pieczenia do rondelka, zagotowuję, dodaję sos pieczeniowy cały czas mieszając, wsypuję kakao, cukier, a na końcu doprawiam octem balsamicznym. Mięso dziele na porcje, układam na talerzach , polewam sosem czekoladowym i podaję z ziemniakami z wody. SMACZNEGO
Bea(u)ty kitchenjogurt typu grecki, sól, pieprz) Sposób przyrządzenia: Ziemniaki i cebulę obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać mąkę, żółtka, dokładnie wymieszać. Białka ubić na pianę i dołożyć do masy ziemniaczanej. Dokładnie wymieszać wraz z solą, pieprzem i przyprawami. Formę wysmarować olejem, przełożyć mieszankę. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni godzinę, następnie zmniejszyć temperaturę
pieprzny smaczekSkładniki : 6 ziemniaków sól morska oliwa masło gałązka rozmarynu Ziemniaki dokładnie myjemy, nie obieramy ze skórki. Najlepiej wcześniej je podgotować do miękkości w osolonej wodzie. Należy uważać, żeby ich nie rozgotować ! Gdy trochę ostygną nacinamy po całości i wkładamy pomiędzy rozmaryn i cząsteczki masła. Pieczemy na grillu lub w piekarniku do momentu ,aż się zrumienią. Posypujemy solą morską
noteskulinarnyfigaminimum 3 godziny, a najlepiej na całą noc. 3. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Łososia przekładamy do naczynia żaroodpornego skórą do dołu, na nim układamy resztę marynaty. Pieczemy 50 minut - 30 pod przykryciem i 20 bez, żeby łosoś się zapiekł i utworzyła się 'skorupka'. Podajemy z ulubionymi sałatami i/lub ziemniakami. Smacznego
My Culinary Artwysmarować masłem) układamy warstwami: ziemniaki, mięso z cebulą, pieczarki, ziemniaki, mięso...itd. aż do zakończenia składników. Ser zetrzeć na grubych oczkach i wymieszać ze śmietaną, doprawić odrobiną gałki muszkatołowej. Po czym ser ze śmietaną wyłożyć na wierzch zapiekanki Piekarnik nagrzać do 200 C. Zapiekankę wstawić na środkową półkę i piec 20 min. pod przykryciem. Kolejne 20 min. piec bez przykrycia
IMPRESJA SMAKUSoczysta pierś z kurczaka z aromatycznym pieczarkowym farszem to idealna kompozycja na obiad. Mięso upieczone w rękawie jest delikatne, rozpływające się w ustach, a pieczarki dodają
Słodka Stronaziemniaki tłuczemy "gnieciuchem" Do ciepłych ziemniaków dodajemy 2 jajka i 5 łyżek mąki.Wyrabiamy jednolite ciasto ziemniaczane.Przekładamy do rękawa cukierniczego lub wykonanego własnoręcznie rulonu z papieru do pieczenia z końcówką dekoracyjną. Na blaszce układamy natłuszczony papier do pieczenia.Szprycujemy małe rozetki, zachowując odstępy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury
Maminek kulinarnynich przykryłam złożonym na pół plasterkiem sera. Piekarnik rozgrzałam do 200 stopni. Piekłam ok 45 minut. Z powodu, że użyłam sera topionego w plasterkach, częściowo spłynął on do naczynia, pieczarki puściły sok i w wyniku tego powstał lekki sos serowo-pieczarkowy. Można pieczarki podać z pieczywem/ ziemniakami (w przypadku obiadowym) i owym sosem. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itki