SKŁADNIKI: 5 plastrów cienko pokrojonego schabu wieprzowego 1 puszka pomidorów z puszki bez skórki 1 puszka karczochów w zalewie 1 łyżka oleju Sól, pieprz, zioła prowansalskie
smacznieinatematPrzypomina smakiem szparagi. Dlatego nazywana jest zimowym szparagiem, choć jej nazwa to wężymord czarny korzeń. Jaki kupić? Ja kupiłam na targu polską skorzonerę. Jest znacznie mniejsza
AZgotuj!Żurek na zakwasie pyszny i rozgrzewający Żurek na zakwasie oj pyszny, ja uwielbiam a Wy ? przepis na zurek Żurek to jedna z ukochanych zup
Kuchnia na wzgórzuPIECZONY KURCZAK NA BUTELCE PIWA H ejka wszystkim J na dziś proponuje Wam pieczonego kurczaka na butelce piwa. Tego kurczaka robili moi znajomi , ale bacznie
PychaDaniaMłode buraczki, podobnie jak szparagi, czy rabarbar to coś na co czekam z utęsknieniem przez zimowe miesiące. Pojawienie się ich na bazarkach zapowiada, że sezon na
Kulinarne Inspiracjepasuje na tę porę roku. Kasza oraz warzywa dają energię i witaminy na męczące zimowe dni. A jeśli jeszcze zupę przygotujemy na bulionie wołowym to właściwie drugiego dania na obiad nie trzeba. Myślę, że to doskonały pomysł na gotowanie w poniedziałkowy ciężki dzień. Składniki (na garnek 5 l): 40-50 dag pręgi wołowej 7-10 łyżek stołowych kaszy jęczmiennej(...)krupnik jest zbyt rzadki możemy zagęścić go kaszą jaglaną, która szybko się gotuje, a dodatkowo wzbogaci wartość naszej zupy. Krupnik możemy doprawić odrobiną lubczyku bądź natką pietruszki. Ja ziemniaki do krupniku dogotowuję osobno - tuż przed podaniem. Nie lubię po prostu gdy przechodzą smakiem kaszy. Krupnik podajemy z pokrojonym wcześniej mięsem wołowym. Pyszny i pełnowartościowy posiłek gotowy. Kto zje poczuje się
Kuchnia po mojemuSkładniki: 500 g łopatki b/k cebula 3 ząbki czosnku 1 marchewka (ugotowana w rosole) 1 pietruszka (ugotowana w rosole) kawałek selera (ugotowanego w rosole) jajko 2
Gaździnka warzymężczyzny, do roladek podałam kulki z puree ziemniaczanego z dodatkiem natki pietruszki. Jednak osoby liczące kalorie mogą do roladek podać tylko mieszankę sałat z lekkim dresingiem. Ten lekki obiad z faszerowanych roladek z kurczaka i sałaty może przybrać formę sałatki, którą można zabrać ze sobą do pracy i zjeść z apetytem. Do posmarowania roladek wykorzystałam pastę paprykową , którą przygotowałam(...)parowara zagotowujemy wodę w garnku, wkładamy roladki w folii do wody i gotujemy ok. 25 minut. Roladki wyjmujemy z folii, kroimy w grube plastry. Roladki z kurczaka podajemy z ziemniakami. Smacznego The post Roladki z kurczaka appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięW moich stronach zawsze w Wigilię podaje się kapuśniak z grochem i grzybami , na który czekam cały rok z utęsknieniem. Przygotowywany w międzyczasie już nie smakuje
karmelowyUwielbiam żurek, jest to nasze sztandarowe, polskie danie, które kojarzy mi się z dzieciństwem. Żurek gości u nas nie tylko na Wielkanoc. Jest to syta i
Calzonella.comW MOJEJ KSIĄŻCE KUCHARSKIEJ pojawiły się ŻEBERKA Z GRILLA, czyli kolejny przepis na posiłek na świeżym powietrzu. Żeberka marynujemy 2-3 dni przed pieczeniem
Moja Książka KucharskaTak jak kiedyś wspominałam, postanowiłam zrobić pączki na mące krupczatce. Najpierw miałam użyć w całości tylko tej jednej mąki, później stwierdziłam, że może jednak nie będę
Kuchnia w czekoladzieDynia, dynia, dynia. Jest wszędzie. W piekarniku siedzi dyniowy pasztet, w lodówce mus na pumpkin pie, blaty zastawione są słoikami z dynią, a z wielkiego gara
Życie zamknięte w smakuOpis: Sznycel z kurczaka to bardzo prosty i szybki przepis na smaczny obiad. Zapraszam na przepis na sznycel z kurczaka ze staropolskim akcentem. Składniki: 1 pierś z kurczaka (podwójna) 1 jajko 1 łyżka mleka 1/2 szklanki bułki tartej Olej do smażenia 2 łyżeczki miodu 1 łyżeczka octu balsamicznego 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich, słodkiej papryki, przyprawy do kurczaka Szczypta soli czosnkowej(...)tartą. Kawałki kurczaka maczamy na przemian w jajku oraz bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na patelni. Smażymy z każdej strony, aż się kurczak zarumieni. Możemy podawać z frytkami, ziemniakami , surówką
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnejuż kiedyś pisałam fajna alternatywa grilla , a do tego mniej wymagająca . Nastawiamy , chwilkę pomieszamy i gotowe , dalej już sobie wisi i się pitrasi , wystarczy bujnąć co jakiś czas i obiad nam się w całości w jednym garze przygotuje sam " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley(...)height: 1em;" /> Składniki : 1,5 kg mięsnych żeberek ( takich obrośniętych , nie tych chudych ) 2 cebule 2 małe główki młodej kapusty 2 duże marchewki 6 – 7 małych ziemniaków kawałek wędzonego boczku , pociętego w spore plastry 1 łyżka smalcu 2 ząbki czosnku sól , pieprz do smaku 1 łyżeczka cukru marynata do żeberek : 2 ząbki czosnku 1 cebula kilka gałązek świeżego majeranku
Ogrodnik w podróży