ziemniak - 9653 przepisów (strona:400/644)

Kieszonki kurczaka nadziewane warzywami w sosie serowym 308

lekko pikantny, doskonały do dań na gorąco, oprószony aromatycznymi ziołami, podany w delikatnym  sosie serowym z serka  Topionego  to wspaniała propozycja na letni obiad, z młodymi ziemniakami smakuje wyśmienicie. Jednym słowem...mniam! Danie podałam na półmisku  Bogucice-Julia Gold Składniki: 5 pojedynczych filetów z kurczaka 15 dag sera żółtego  Morskiego 1/2 papryki 1/2 małego pora

Wanilia i Kardamon
Kanapkowa miętowa pasta z bobu 190

przełóż je do malaksera, wlej olej oraz sok z cytryny, dodaj przeciśnięty czosnek i zmiksuj na w miarę gładką masę (możesz też rozgnieść go za pomocą praski do ziemniaków). Przełóż do miski.  Papryczkę chili pokrój w drobną kosteczkę, miętę posiekaj. Dodaj je do zielonego smarowidła i zamieszaj. Gotową pastę przechowuj w lodówce.  Podawaj z podpieczonymi na patelni grillowej

Roślinna - blog wegański
Letnia klasyka obiadowa, Europejski Stadion Kultury 189

wielu polskich domach, też niejarskich. Jest lekki, szybki, sycący i smaczny. Na zdjęciu: sałata zielona i rzodkiewka z olejem lnianym i odrobiną soku z cytryny, sadzone jajo, maślanka, młode ziemniaki z koperkiem i podsmażoną na oleju cebulką. Przepis bierze udział w akcjach:     Europejski Stadion Kultury to cykliczna impreza organizowana pod koniec czerwca (w tym roku odbyła się już

Qlinarnie i Qlinarnie
Rzodkiewkowa mizeria 106

Idealny dodatek do letnich obiadów. Pasuje do młodych ziemniaków z koperkiem i kawałkiem ulubionego mięsa. Spróbujcie też klasycznej mizerii .  Składniki : * pęczek rzodkiewek  * pół szklanki gęstej śmietany 18% * sól, pieprz Przygotowanie : Rzodkiewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posolić, odstawić na pół godziny. Przyprawić pieprzem, wymieszać ze śmietaną

Magiczne Życie Marty
Kotlety szarpane 481

kotleciki u koleżanki i bardzo mi smakowały. Zresztą za każdym razem mi smakują. Myślę, że bardzo szybko staną się ulubionym daniem zarówno dorosłych jak i dzieci. Idealnie pasują do ziemniaków, frytek czy do sałatki. Można dodać do nich dowolne warzywa i podobno pyszne są z żółtym serem. Zapraszam!!!! Składniki: 1,5 piersi z kurczaka, 0,5 kg pieczarek, 2 cebule

Passion of Cooking
Zupa krem z cukinii 217

Pomarańczową barwę nadała zupie marchewka.  Ta zupa jest na ciepło, ale zrobię jeszcze chłodnik z cukinii :) Obie zupy to szał smakowy jest! :) Składniki: 1 cukinia 2 ziemniaki 1 marchew 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka masła 1/2 litra bulionu drobiowego ok. 10 cm pora sól pieprz Bulion mocno podgrzewamy. Można również zagotować, ale zaraz po zagotowaniu wyłączamy

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Zakynthos, w poszukiwaniu smaków świata - część 1 140

dobre. Miła (czasami może aż za bardzo) obsługa, dla każdego jesteś tam friend ! :) Pokaże wam wybrane dania, które zdecydowanie mogę polecić. Kurczak w sosie pomidorowym z oregano, podany z ziemniakami i sałatką. Danie proste i nad wyraz smaczne. Nawet sos pomidorowy smakował tak zupełnie inaczej, tak zupełnie lepiej niż w Polsce. Do tego pyszne winko Home Made Rose :) Tagiatelle

Mój Smak na Życie
Dżem truskawkowo rabarbarowy z wanilią 123

żelujący 2:1  1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka ekstraktu waniliowego Ale-raj Przygotowanie: Truskawki umyć, odsączyć i usunąć szypułki. Przełożyć do garnka i rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków. Dodać pokrojony w cienkie plasterki rabarbar, sok z cytryny, ekstrakt waniliowy i wymieszać. Wsypać cukier żelujący, ponownie wymieszać. Mieszając doprowadzić do wrzenia i gotować 3 minuty. Zdjąć z ognia

Ala piecze i gotuje
Musztardowa karkówka na patyku 218

ogniu do miękkości.  3. Musztardę mieszam ze śmietaną. Dodaję do mięsa. Duszę jeszcze około 5 minut. Sos doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Podaję z kaszą, ryżem lub ziemniakami. Do przygotowania potrawy wykorzystałam Musztardę Kielecką Grillową, którą otrzymałam do testowania od firmy W SP SPOŁEM. Musztarda to idealny dodatek do różnego rodzaju marynat, mięs, sosów czy potraw z grilla

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kurczak pieczony na butelce piwa 122

swoje ręce i sama tego kurczaka zrobiła. A do tego jeszcze pyszne warzywa, pieczone razem z kurczakiem. Rewelacja! Potrzebujemy: 1 kurczak (1-1,5 kg) 1 piwo 6 ziemniaków 3 marchewki 1 cebula oliwa z oliwek sól, pieprz zioła prowansalskie Marynata do kurczaka: 7 łyżek oliwy z oliwek 5 ząbków czosnku 2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka soli

Marder&Marder Manufacture
Pierś kurczaka w szynce parmeńskiej 260

Dawno już nie robiłam takiego obiadu. Pyszna pierś kurczaka w szynce parmeńskiej, faszerowana suszonymi pomidorami i serem camembert z pieprzem oraz zieloną papryczką pepperoni. Do tego młode ziemniaki i sałatka z pomidorkami cherry, rzodkiewką i czarnymi oliwkami. W sam raz na letni obiad   Do przygotowania tego dania użyłam filetów z piersi kurczaków Zagrodowych – więcej o marce Kurczak Zagrodowy

Pasja Smaku
Pstrąg w szynce szwarcwaldzkiej z limonką i kolendrą 140

Rybę owinąć plastrami szynki, zawinąć w folię aluminiową lub papier do pieczenia i włożyć do nagrzanego do 180*C piekarnika na ok 25-30 min. Podawać np. z młodymi ziemniakami i surówką z młodej kapusty. Palce lizać

Jemy Pijemy
Pieczone frytki z kalarepki z sosem pomidorowym. 188

frytki też mi smakują. Oczywiście zrobiłam zdrowszą wersję i upiekłam je w piekarniku. Takie frytki to świetna przekąska, alternatywa dla chipsów, solonych orzeszków czy popcornu. Można je podać zamiast ziemniaków, do tego pieczone mięso, surówka i sos pomidorowy, po prostu pycha. Mam nadzieję, że taka inna wersja frytek przypadnie Wam do gustu. Polecam! PIECZONE FRYTKI Z KALAREPKI Z SOSEM POMIDOROWYM

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Pstrąg pieczony z pieczarkami, tymiankiem i ziemniakami 207

sięgnąć po grzyby suszone i świeże, ale sklepowe. Kilka dni temu na obiad były znowu klopsiki w sosie grzybowym a dzisiaj proszę - pieczona ryba z pieczarkami i złotymi, pysznymi ziemniakami poleca się serdecznie. I ten zapach tymianku! Niedużo wysiłku przy przygotowaniu takiego obiadu i mało garów do mycia bo upiekłam wszystko na jednej blasze. Zestaw uzupełniła sałatka z młodych liści

Smaczna Pyza
Krem z białych szparagów z nutą kardamonu i oliwy truflowej, pod mleczną chmurką 112

akcentami kardamonu i gałki muszkatołowej oraz aromatem liści limonki kaffir. Całość dopełnia nietuzinkowy smak oliwy truflowej. Po prostu eksplozja smaków! SKŁADNIKI (3-4 porcje) 10 białych szparagów 2 nieduże ziemniaki 1 pietruszka 5 cm kawałek korzenia selera 150 ml jogurtu naturalnego 100 ml mleka + do spienienia 4 liście limonki kaffir 4 ziarna zielonego kardamonu 1 łyżeczki soli 2 łyżeczki cukru

DefinicjaSmaku

Proponowane wyszukiwania