Szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna - surówka z pora i marchewki. Idealnie będzie smakować do ziemniaków. Wbrew pozorom przyrządzenie domowej surówki jest naprawdę łatwe i proste. Składniki na 2 porcje: 1 por (biała część) 1 marchewka sól, pieprz sok z cytryny 1 łyżka majonezu Por umyć, przekroić na pół i drobno pokroić. Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce
Ugotowaćdzisiejsze hamburgery. Połączenie oberżyny i orzechów włoskich to inspiracja kuchnią gruzińską, którą bardzo lubię. Spróbujcie, naprawdę dobrze się razem komponują! Bakłażany z dzisiejszego przepisu możecie także podać z dodatkiem ziemniaków i surówki, czy z makaronem z pesto jak w tym przepisie . Zamiast smażyć, możecie je upiec w piekarniku. Burgery z bakłażanem w orzechowej panierce i sosem tzatziki przepis własny
Chilli Czosnek i OliwaWszystko dokładnie ze sobą mocno mieszamy i z masy formujemy kotlety. Smażymy ja na brązowo-złoty kolor z obu stron. Możemy je użyć jako obiadowe danie do ziemniaków bądź ryżu, ale może być także podstawą wegańskiego burgera. W obu wersjach sprawdza się znakomicie ;) Smacznego! Maugo&Paszko
Bananowe Polezbytniego entuzjazmu ze strony kucharza, że w największy gorąc musi się wziąć do pracy. Dopiero wieczorem, kiedy upał zelżeje Kreteńczycy zasiadają do posiłku. Na stole znajdziemy: musakę - zapiekankę z ziemniaków, bakłażanów i mielonego mięsa pod beszamelem zupę rybną pieczoną lub grillowaną doradę, krewetki, kalmary i inne owoce morza souvlaki - szaszłyki z wieprzowiny lub drobiu skropione sokiem z cytryny gyros - mięso
W kuchni Katieprzepis na prosty i rewelacyjny w smaku krem z batatów. Osobiście zakochałam się w nim od pierwszego razu kiedy go przyrządziłam. Jest nietypowy, słodki jak marchewka z posmakiem typowego ziemniaka, przeplatany ostrością chilli. Kolor również przypomina marchewkę, co nadaje mu bardzo uroczy wygląd. Składniki: - ok. 700g batatów (u mnie dwa duże) - 1 litr bulionu - łyżka oleju kokosowego lub innego - cebula
Be Fit Be Strongjest to co zbierzemy z własnego ogrodu , działki czy balkonu . Dzisiejsza propozycja jest dla tych , którzy zmęczeni upałem marzą o czymś lekkim i chłodnym . W upalne dni schabowy i ziemniaki to niekoniecznie najlepszy pomysł na obiad . Pyszne chrupkie i orzeźwiające , doskonałe jako przekąska , a nawet kolacja . Takie gołąbki możemy wykonywać w dowolnych wariacjach smakowych , są szybkie w przygotowaniu . Warto spróbować
Ogrodnik w podróżybledujemy. Dodajemy mąkę ziemniaczaną. Kiedy cebula będzie miękka dodajemy ją do fasoli. Wszystko mieszamy. Formujemy kotlety i obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej oliwie. Propozycja podania: z ziemniakami i sałatką
Weganka gotujewyciśnięty czosnek. Przy pomocy blendera zamieniamy w jednolitą masę. Dosypujemy mąkę. Przyprawiamy i mieszamy. Formujemy kotlety i obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy. Propozycja podania: ziemniaki pomidor z bazylią
Weganka gotujesolą. Do masy dodajemy szklankę mąki kukurydzianej. Mieszamy. Formujemy kotlety i obtaczamy je w sezamie. Smażymy na rozgrzanym oleju lub oliwie, aż sezam się zarumieni. Propozycja podania: pieczone ziemniaki sałatka sos słonecznikowo-pieczarkowy
Weganka gotujezarumieniając mąkę. Podlewamy zimną wodą (ok. 1/3 szklanki) i mieszamy, żeby nie było grudek. Łączymy z kapustą, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mielonym kminkiem. Podajemy z gotowanymi młodymi ziemniakami. Smacznego
bistro mamasmaki i uczyliśmy się jak doceniać każdy składnik. Joseph wprowadził nas w prawdziwą ekstazę kulinarną i przygotował razem z nami dorsza pieczonego z kolendrą, suszonymi pomidorami i oliwkami, młode ziemniaki smażone z jadalnymi kasztanami na klarowanym maśle oraz blanszowany szpinak z mlekiem kokosowym. Wszystko idealnie wyważone, doskonałe i pyszne. W czasie gotowania opowiadał nam anegdoty ze swojego życia i dawał
Food SquareWykonanie fasolówki : Do garnka wkładam fasolkę zalewam wodą i wstawiam na gaz ( niech się gotuję) na małym ogniu. Marchewkę myje obieram i kroje w plasterki , dodaje do fasolki. ziemniaki myje obieram kroje w kostkę i dodaje do fasolki. Seler i pietruszkę obieram dodaje do zupy a po odcinam kawałek i też dodaje do zupy . Na końcu wkładam pałki
Różowa kuchniafunkcjonowanie układu immunologicznego. Jest wytwarzany z nasion rzepaku bezerukowego, odmiany podwójnie uszlachetnionej. Olej Rzepakowy z Wielkopolski SEMCO to doskonały dodatek do sałatek, surówek, sosów, dressingów, zup, mięs, pieczywa czy ziemniaków. Olej nadał mojej sałatce cudownego smaku i aromatu. Jestem nim zachwycona i będę często po niego sięgać. Zapraszam serdecznie do sklepu SEMCO, gdzie znajdziecie cały wachlarz wspaniałych
Tradycyjna kuchnia KasiPodoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Przepisy z sosem tzatziki: Pieczony kurczak i ziemniaki z pikantnym tzatziki Placki z cukinii i fety Pieczone bakłażany i tzatziki z czarnuszką Keftedakia z wołowiny Szaszłyki z halloumi i warzyw Keftedakia z kaszy jaglanej i halloumi Szaszłyki
Chilli Czosnek i Oliwaposiekać i dodać do pomidorów. Gotować razem przez godzinę na średnim ogniu. Następnie wsypać sól. Jeśli pomidory nadal są w większych kawałkach, można je lekko rozgnieść, np. tłuczkiem do ziemniaków. Ananasy odsączyć z zalewy (sok zachować!) i pokroić w kostkę. Paprykę wydrążyć i również pokroić w kostkę. Dorzucić do garnka. Dodać wszystkie pozostałe składniki (za wyjątkiem mąki). Wymieszać dokładnie
My simple kitchen