zielone szparagi - 1785 przepisów (strona:103/119)

Risotto z krewetkami i zielonym groszkiem 160

Postanowiliśmy zatem przygotować risotto z krewetkami i zielonym groszkiem. Być może nie wszyscy lubią owoce morza, jednak my je uwielbiamy zwłaszcza krewetki :) Danie to jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zielona tarta na Irlandzki Dzień Św. Patryka 169

Zielono mi!!!   Świętując duchem razem z Irlandczykami Dzień Świętego Patryka , proponuję potrawę w charakterystycznym dla tego święta zielonym kolorze :) Wykorzystałam tu wcześniej przygotowane i zamrożone w porcjach  ciasto na tartę - świetna metoda na szybki w wykonaniu obiad. Składniki na formę do tarty o średnicy ok. 27cm (wymiar denka) : 1 porcja gotowego ciasta na tartę - przepis własny(...)bierze udział: Niech nasze talerze, kubki i garnki wypełni zieleń we wszystkich odcieniach! Inne moje wariacje w temacie tarty poniżej: Tarta z cebulą, boczkiem, pieczarkami i ananasem Tarta ze szparagami, porem i pomidorami Idealne ciasto na tartę

Grunt to przepis!
Domowa wersja sushi 191

Nie wszyscy lubią sushi, jednak część z Was tak myśli, bo jeszcze nie miała okazji go spróbować. Może domowa wersja sushi zasmakuje Wam znacznie bardziej, aniżeli

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
KULINARNE WYZWANIA FAIRY z Grzegorzem Łapanowskim, 14.06.2013, Warszawa. 156

również zupełnie nowy, nietypowy. MENU: KOZI SER Z MŁODYMI BURACZKAMI, OLIWĄ   TRUFLOWĄ I OCTEM BALSAMICZNYM GYU TATAKI - CARPACCIO PO JAPOŃSKU  (z wieprzowiny) fot. Madame Edith SZPARAGI Z POMIDORKAMI CHERRY I KOPREM WŁOSKIM KACZKA Z OWOCAMI  (ananasem karmelizowanym oraz świeżym i pomarańczą,  z konfiturą z botwinki) POLSKA SEZONOWA WOŁOWINA Z SALSA VERDE PĘCZOTTO Z PIECZARKAMI(...)wyróżnienie i nagroda, że ktoś w ogóle ją docenił i zauważył, jak bardzo się stara i kocha to, co robi. Na koniec każdy bloger dostał patelnię, piękną i nieprzywierającą, zieloną patelnię. **** Do pociągu zostało jeszcze sporo czasu. Pałętanie się po Złotych Tarasach nie wydało się Karmel-itce aż tak atrakcyjne. Blogerka z Chilli Bite, którą pozanała na BlogForum Gdańsk

W kuchni Karmel-itki
BLOGERCHEF 2 - III PÓŁFINAŁ, 14.03-16.03.2014, KOMBORNIA 155

hotel, pełen różnych zakamarków, labiryntów, ukrytych schowków i przejść. Wracając do pokoju za każdym razem martwiłam się, czy aby na pewno trafię. Umiejscowiony bardzo malowniczo, nad stawem, w bardzo zielonej i cichej okolicy. Szkoda tylko, że w sobotę pogoda uległa radykalnemu załamaniu. Inaczej można by wtedy spędzić wolne chwile, których było naprawdę niewiele, na świeżym powietrzu. 14.03.2014, piątek Z racji(...)zajęcia pierwszej czy drugiej lokaty, bawiłam się znakomicie. Zwycięską ilość punktów otrzymała Ania Kosterna Kaczmarek za jej szpinakowyy makaron z krewetkami, zrobiony całkowicie od podstaw oraz krem z białych szparagów. Zwycięstwo jak najbardziej się jej należało. Emocje nie zdążyły opaść, a już zaczęła się kolejna atrakcja - warsztaty czekolady Choco Vine, gdzie odzwierciedlają one kompozycje zapachowe i smakowe win z rożnych

W kuchni Karmel-itki