żółtek Masło pokroić w kostkę, szybko zagnieść z pozostałymi składnikami ciasta (można również składniki zmiksować w malakserze). Jeśli ciasto będzie zbyt sypkie, dodać 1-2 łyżki wody lub kwaśnej śmietany. Podzielić na 2 części - około 60% i 40%, każdą zawinąć w folię spożywczą, zamrozić. Blachę o wymiarach 33 x 20 cm wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód zetrzeć
Czerwień i błękitmaślanki [ myślałam , że mam w domu..i tak było ..ale mój mężulek wypił..] musiałam coś wykombinować...bo rozczyn rósł..i trza było działać dalej..tak więc zamiast maślanki dałam śmietanę wymieszaną z mlekiem..no i jak to u mnie czasem bywa ...coś zrobię nie tak..a mianowicie..maślankę trzeba było wymieszać z rozczynem..a u mnie [ jak widać na zdjęciu
Moje domowe kucharzeniePierogi z jagodami to jedne z moich ulubionych a polane śmietaną wymieszaną z cukrem przypominają mi te, które jadałam w dzieciństwie, smak jedyny w swoim rodzaju :) Składniki: - 1 kg mąki pszennej - 1 jajko - 0,5 l gorącej wody (zależy ile wchłonie mąka ) - 1 łyżka oleju - szczypta soli - 1 l jagód Przygotowanie: Mąkę przesiewamy na stolnicy i mieszamy
Zainspirowana w kuchniCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuZ przykrością zauważyłam, że dni stają się krótsze, więc powolutku żegnamy lato i świeże warzywa :(. Idealną zupą na początek września jest krem paprykowo-pomidorowy, który nastroi
Przepisy AleksandryKiedyś jadłam ciasto o takiej nazwie (ze sławnej gorzowskiej cukierni) i udało mi się mniej więcej odtworzyć jego wygląd i smak. Mikado jest wypiekiem dość pracochłonnym
Przepisy Aleksandry