ze śliwkami - 7031 przepisów (strona:274/469)

Too Thai - kulinarna podróż do Bangkoku 131

pastą miso , podany z francuską musztardą, kolendrowym aioli, wiórkami kokosowymi i chipsami krewetkowymi (26 zł) boczek wolno pieczony , który wprost rozpływa się w ustach, podany z sosem z wędzonej śliwki i tamaryndowca (24 zł) fish cake (24 zł) to prawdziwy hit! To rybne kulki smażone w głębokim tłuszczu podane z sosem limonkowo-kolendrowym dim-sum krewetkowo-wieprzowe z sosem sojowym

Kulinarne przygody Gatity
Błonia Bistro 130

Beza opalana Deser, któy mnie rozczarował to tarta z owocami. Uwielbiam tarty i sama bardzo dużo ich przyrządzam. Ta jedzona w Bistro moim skromnym zdaniem była niedopieczona. Lubię jak śliwki są miekkie a spód kruchy. Niestety jedząc ten deser czułam, że był za krótko w piekarniku. Może tylko tego dnia tak trafiłam, ale czułam niedosyt mimo dobrego smaku achh

I LOVE LIFE
Dania wielkanocne 140

smakują bardzo dobrze. Makowiec w pieluszkach – przepis z bloga Zwyklamatka To przykład kolejnego niezwykle dekoracyjnego a zarazem bardzo smacznego ciasta wartego wypróbowania nie tylko na święta. Fasolowa pijana śliwka w czekoladzie – przepis z bloga Wielopokoleniowo Jakkolwiek nie przepadam za alkoholami tak w słodyczach je uwielbiam. To ciasto to strzał w dziesiątkę! Ciasto marchewkowe – przepis z bloga ZarazWracam

Arbuziaki
DOMOWE PASZTETY NA ŚWIĘTA - 3 wypróbowane przepisy na pyszne pasztety świąteczne 144

Wielkanoc.  Polecam. ŚWIĄTECZNY, DOMOWY PASZTET WIEPRZOWY, pieczony .  Potrawy na Wielkanoc - pasztet pieczony. Domowy pasztet wieprzowy. Przepis na pasztet pieczony na święta. Doskonały, kremowy pasztet z suszonymi śliwkami, grzybami, wątróbką, mięsem wieprzowym i warzywami gotowanymi w rosole. Wykwintny, idealny na świąteczny stół pieczony pasztet.  Ulubione zioła i przyprawy sprawią, że pasztet będzie jeszcze lepszy i niepowtarzalny. Jak zrobić

Moja Książka Kucharska
Z gruntu dobre, czyli nowości w linii warzywnych produktów Sokołów - recenzja 144

warzywami tworzy naprawdę smakowitą propozycję, która może przypaść do gustu nie tylko wegetarianom, czy weganom, ale również miłośnikom tradycyjnej kuchni z innowacyjnymi elementami. Wyjątkowy smak bigosu podkreśla dodatek suszonych śliwek i grzybów. 4. Mix po bretońsku. W jego skład wchodzi mix roślin strączkowych, takich jak ciecierzyca, fasola i soczewica, które są skarbnicą błonnika oraz wartościowego białka. Całość uzupełnia pomidorowy

Di gotuje
Clafoutis z jabłkami 122

talerzu polać syropem owocowym lub polewą czekoladową. CLAFOUTIS z jabłkami Bardzo prosty deser – wystarczy wymieszać rózgą wszystkie składniki i polać ciastem dowolnie wybrane owoce, np. posiekane morele, śliwki, czereśnie, borówki, maliny, jagody, jabłka, itp. 20 minut w piekarniku i gotowe! Smacznego SKŁADNIKI: 125 g mąki pszennej 80 g cukru pudru 3 jajka 300 ml mleka opakowanie cukru z wanilią

Zasmakuj Kuchni
KRUCHE CIASTO Z GRUSZKAMI I BEZĄ 124

bardzo dobrze znane i lubiane ciasto kruche, przyrządzane z różnymi owocami, bezą i tartym ciastem na wierzchu. Najczęściej w takiej wersji spotyka się szarlotkę, ale również używa się śliwek, czy właśnie gruszek. Wbrew pozorom ciasto to nie jest ani bardzo skomplikowane, ani pracochłonne - wystarczy 1 godzinka naszej pracy. Smakuje naprawdę fantastycznie, a i wygląda niczego sobie 😉 P.S. Świetnie smakuje podana

Kuchnia MagdaLeny
Pierogi szpinakowe z kaszą gryczaną i serem feta 114

comfort food .  Przypominają rodzinne kuchnie, mamę w fartuszku, wołanie na obiad. Ruskie to wciąż niezagrożony numer jeden. Te z owocami to wspomnienie lata. Uwielbiam z truskawkami , wiśniami , jagodami , śliwkami. To już za chwilę, już za momencik! I skoro wszystkie pierogi już na blogu mam, to trzeba było (tu mi się przypomina ulubione słówko Hani z czasów przedszkolnych: TRZEBAŁO) pomyśleć

bistro mama
Skubaniec 232

podzielić. Kolejny na mojej liście jest skubaniec :) To kruche ciasto w dwóch smakach z owocami, bezową pianką i chrupiącą posypką. Możecie zrobić je z dowolnymi owocami. Świeżymi jak jabłka, śliwki, gruszki, wiśnie, borówki, maliny itd. lub ze słoika. Mojego dzisiejszego skubańca robiłam z wiśniami ze słoika na dużej blaszce o wymiarach 22 x 37 cm. Składniki: 0,5 kg. mąki

Ciastkozercy
Gały ziemniaczane z serem - kuchnia podkarpacka 168

inne nadzienia słone, na przykład z grzybów, mięsa, kiełbasy czy kapusty. Przygotowuje się tu także gały z nadzieniem słodkim, na przykład z serem z rodzynkami, świeżymi owocami czy suszonymi śliwkami. Przepis na gały ziemniaczane z serem, w publikacji „Dukielskie specjały. Gdzie i kto”, zaprezentowały panie z Koła Gospodyń Wiejskich w Równem. Gały ziemniaczane z serem - kuchnia podkarpacka Składniki: Ciasto

Trzeci talerz
Restauracja Ratuszowa w Nowym Sączu 110

dań. Pierogi nadal bardzo smaczne, ciasto idealne. Nadzień jest tyle, że każdy znajdzie coś dla siebie: z kaszanką i kapustą, z soczewicą, z baraniną, z kapustą i grzybami, ze śliwkami suszonymi, z pokrzywą, sądeckie.... Jeżeli nie możemy zdecydować się na jeden smak, nie ma problemu, można zamówić michę pierogów :) Ale Ratuszowa to nie tylko pierogi. Nie znajdziemy tu super „wybajerowanych

królestwo garów
Ramen 131

przewagę, bo dysponują w zanadrzu wodorostami kombu, które spośród wszystkich składników spożywczych zawierają najwięcej glutaminianu. To dostępny w płaskich arkuszach czarny suszony glon, który na surowo pachnie suszoną śliwką. Cała magia ramenu tkwi w tym, że stanowi on kompozycję wielu źródeł umami w wolno gotowanym wywarze. A przy doborze dodatków możemy popisać się kreatywnością. W misce poza wywarem powinien znaleźć

Smakowity Blog Kulinarny
Zdrowe pełnoziarniste babeczki jabłkowe 103

przyprawy są przepyszne. Sami przyznacie, że połączenie jabłek z cynamonem nie ma sobie równych ;) ZDROWE PEŁNOZIARNISTE BABECZKI JABŁKOWE 2 jaja Jabłko Pół szklanki bakalii (u mnie mieszanka suszonych daktyli, śliwek i rodzynek) 180 g jogurtu naturalnego 50 g mąki gryczanej 30 g mąki orkiszowej 20 g mąki kokosowej Cynamon, goździki Odrobina sody lub proszku do pieczenia Bakalie zalać wrzątkiem

HealthyCreations
KRUCHE ROGALIKI Z PIWEM NADZIEWANE POWIDŁAMI ŚLIWKOWYMI 91

polecam :) Składniki: * 350 g mąki pszennej * 220 g zimnego masła  * 4 łyżki cukru pudru * 1/2 szklanki piwa Dodatkowo: * powidła śliwkowe do nadzienia (użyłam  powidła śliwkowe z suszoną śliwką   Orzech ) * cukier puder i odrobina wody do zrobienia lukru Wykonanie: Zimne masło pokroić na małe kawałki. Na stolnicę wysypać mąkę i cukier puder, dodawać kawałki masła i wszystko "posiekać

Zrób to smacznie
Kulki owsiano-kokosowe z bakaliami 110

miodu 2 łyżki cukru (opcjonalnie) 2 jajka (małe lub 1 duże) 1 łyżka mąki pszennej Dodatki:  6 łyżek wiórków kokosowych (płaskich) 4 łyżki suszonych owoców (już posiekanych; np. śliwek, moreli, rodzynek, żurawiny) 3 łyżki pestek, nasion lub/i orzechów (np. pestek słonecznika, sezamu, migdałów, orzechów włoskich)    Masło roztopić na patelni i wymieszać z płatkami oraz z wiórkami kokosowymi

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania