wymyśliłam. Dodam tylko, że na kawałeczek tego serniczka mogą sobie pozwolić Ci co dbają o linię, bo zawiera tylko 1/2 szklanki cukru. Pewnie dietetycy i inni maniacy absolutnie zdrowego odżywiania nakrzyczeliby na mnie, że cukier to zło, ale ja wychodzę z założenia, że wszystko z umiarem jest dla ludzi ;) Spód: 1/2 kostki masła rozpuszczonego 2 szkl. płatków owsianych 1/2 szkl
Cynamonowe szczęścieinni mówią? Gratuluję! Żebyście nie myśleli, że grube baby to tylko schabowe, śmietany i serniki to dzisiaj przepis na falafel. Bez glutenu, bez mąki, jajek i mimo że zdrowy to nawet dobry Potrzebujemy: opakowanie suchej ciecierzycy – ja miałam takie 400g (ta z puszki się nie nadaje) jedną małą cebulę trzy ząbki czosnku sporo posiekanej pietruszki, jak ktoś lubi to kolendra
ladykitchenwiadomo na co się zdecydować. Zarówno w kuchni jak i poza nią tak wiele się dzieje. Różnorodność owoców i świeżych warzyw aż zapiera dech. Oczy chciałyby wszystkiego, ale zdrowy rozsądek podpowiada by zachować umiar. Dziś lato jest wyjątkowo łaskawe i po ostatnich deszczowych i zimnych dniach wręcz rozpieszcza swym ciepłem. A ja chcę korzystać z tych dobrodziejstw w każdej
Przysmaki KarolkiDziś przedstawiam kolejny przepis dla zabieganych, którzy nie mają czasu na stanie przy garach a lubią zdrowo o smacznie zjeść. Klasyczny strogonow wołowy w szybszej wersji, ze świetnej jakości soczystej wołowiny, w kremowym sosie z pieczarkami z odrobiną koniaku i podany z ulubionym makaronem zadowolą każdego głodomora. Przyznam, że ta potrawa wyjątkowo przypadła mi do gustu. Polecam! Scroll down
karmelowyszwarcwaldzkiej oraz pomidorków koktajlowych- proste, na prawdę bardzo smaczne i ekspresowe (realny czas przygotowania tego dania, to czas gotowania się makaronu!). A wiadomo, że bób jest bardzo pożywny oraz zdrowy (zawiera mnóstwo białka i kwasu foliowego) i mimo, że trochę kaloryczny (ale dzięki temu daje uczucie sytości na dłużej), to powinien królować na naszym talerzu! :) Jeżeli nie próbowaliście bobu
Kraina Miodem Płynącaprawda delikatnie nagięłam prawdę, bo powiedziałam Jej, że są z jej ulubionym szpinakiem, ale liczy się to, że zrobiłam to w dobrej wierze, bo przecież jarmuż jest bardzo zdrowy, co nie ? Smacznego
greenscarfpamiętam. W dzieciństwie uwielbiałam, kiedy babcia podawała mi je ze śmietaną - rozgniecione widelcem, posypane cukrem i wymieszane z wiejską śmietaną były ukochanym wakacyjnym deserem. Z czasem, gdy moja świadomość zdrowego odżywania wzrosła, a apetyt nie zmalał, wymieniłam śmietanę na jogurt i zrezygnowałam z cukru. Pokrojone drobno truskawki z naturalnym jogurtem od lat są moim wakacyjnym śniadaniem. Zjadane na tarasie
KUCHARNIANasz mus truskawkowy to właściwie galaretka ale bez żelatyny, za to z agarem. Jest to przede wszystkim bardzo zdrowy wyrób, dla niemowlaków idealny, bo nie zawiera cukru - słodziłam go nieco sokiem jabłkowym. Łasuchom na pewno nie posmakuje, natomiast dzieciom nie przyzwyczajonym do cukru jak najbardziej - Oskar wyjadą go garściami. Potrzebujemy: 1 kg truskawek 300 g soku z jabłek (najlepiej świeżo
MamaOskarkamiałam czasu na długie gotowanie dlatego wybór padł na strągi. Obiad lekki i zdrowy był gotowy w mniej niż 30 minut :) Składniki: 2 świeże pstrągi 3 ząbki czosnku sok z połowy limonki sól morska dwie spore garści świeżej kolendry 6-8 plasterków imbiru 6-8 plastrów szynki szwarcwaldzkiej Pstrągi oczyścić, umyć i osuszyć. Czosnek wraz z kolendrą, solą
Jemy PijemyZdrowy i bogaty w witaminy pyszny i orzeźwiający . Przepis pochodzi z internetu. Przepis na 1 osobę. Koktajl z pietruszki i cytryny Składniki : natka pietruszki- 1 pęczek ogórek - 0,5 szt cytryna - 1 szt woda - 1 szkl Przygotowanie : Natkę pietruszki umyć, drobno pokroić. Ogórka zielonego obrać, pokroić w talarki. Z cytyny wycisnąć sok. Do miksera wrzucić
Kuchnia Danusimacie czasu ani pomysłu co zabrać ze sobą do pracy? Wystarczy 15 minut, a zdrowy posiłek będzie gotowy :) Składniki: polędwica wieprzowa brokuły sos sojowy sezam pieprz Wykonanie: Polędwice myjemy, oprószamy pieprzem i smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu. Pod koniec smażenia na patelnie dodajemy łyżkę sosu sojowego. Brokuły gotujemy 4 minuty we wrzątku. Po ugotowaniu hartujemy je w zimnej wodzie. Składniki
Taste Of My DayKocham wszystko co grillowane, ale niekoniecznie mięsne i tłuste. Wpadłam na pomysł przygotowania przystawki, których podczas plenerowych imprez zdecydowanie brakuje. Jest smacznie, szybko, elegancko, lekko i bardzo zdrowo. Składniki: cukinia 50 g serka naturalnego 3-4 zielone szparagi kiełki słonecznika szczypiorek Dodatek: pestki dyni łuskany słonecznik sezam pistacje kumin * ilości według upodobań Sposób przygotowania: Chrupiący dodatek: Wszystkie składniki umieść
Wielki apetytRisotto z młodą fasolką szparagową i szparagami! Zdrowy, smaczny i kolorowy obiad na słoneczny dzień. Wykorzystajmy sezonowe warzywa i ugotujmy coś pysznego. Polecam serdecznie tą potrawę, jest ona dość prosta w przygotowaniu a prezentuje się okazale! Zapraszam! Letni obiad! SKŁADNIKI: - szklanka suchego ryżu jaśminowego - 3 łyżki masła - 1/2 pęczka zielonych szparagów - 2 garście fasolki szparagowej zielonej - 3 ząbki czosnku
SMYKWKUCHNIwłasne kubki smakowe i teraz mam napój taki jakiego szukałam.Świetnie orzeźwia na długo,jeśli i Wyszukacie takiego ochłodzenia, zapraszam do wypróbowania przepisu. Tym bardziej że napój jest bardzo zdrowy. * Kasza jęczmienna perłowa - to nic innego jak pocięty na kawałki pęczak, który potem zostaje wypolerowany. Na tle innych kasz jest najbardziej bogata w błonnik. Bardzo dobrze wpływa na obniżenie
Z Majeczką w kuchniZdrowego jedzenia ciąg dalszy, czyli zielona zupa ze szpinaku i groszku z jajkiem na miękko. Prosta i szybka w wykonaniu o słodkawym smaku przełamanym świeżością mięty ogrodowej. Potrzebne nam: - 2 udka z kurczaka - 1,5 szklanki zielonego groszku - pół opakowania mrożonego szpinaku lub 150 g świeżego - 3 ziemniaki - spora marchewka - 2 łyżki koperku - sól - pieprz - kostka bulionowa - suszona mięta ogrodowa
W poszukiwaniu inspiracji