Dziś nieco mniej zdrowo, ale za to jak pysznie! :D Święta Wielkanocne już za pasem, więc warto pomyśleć o oryginalnych wypiekach, które obok bab i mazurków będą gościć na naszych stołach. Jak tylko zobaczyłam to ciasto w internecie , wiedziałam, że wyląduje na moim stole :) Na pewno zrobi wrażenie na waszych gościach, nie tylko wizualne, ale przede wszystkim smakowe - delikatny biszkopt
DefinicjaSmakudobre zagościła w moim menu :) Jadam ją tak często jak tylko mam do niej dostęp. Standardowe dodatki jak cebulka i czosnek, do tego marchewka, przyprawy, kasza gryczana i mamy zdrowy i sycący, a na dodatek wege obiad :D Sznycelki wzbogaciły danie w porządną porcję białka :) Składniki (1 porcja): 1/2 cukinia 1 marchewka 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 3 sznycelki wegańskie
Zdrowie na języku :PChcecie urozmaicić sobie koktajl truskawkowy? Proponuję bardzo zdrowy i ciekawy pomysł na smoothie z truskawek Skladniki: 300 truskawek 300ml wody kokosowej Przygotowanie: Zmiksuj truskawki razem z wodą kokosowa. Możesz dodać banana, żeby było bardziej słodkie. Gwarantuje że smak jest wyjątkowy i warto to sprawdzić
Głodni Wrażeń - fit przepisyLNIANO-OTRĘBOWY OMLET Z BAKALIAMI, SERKIEM WIEJSKIM I OWOCAMI Wszyscy wiemy, że porządne śniadanie to podstawa dobrze rozpoczętego dnia, dlatego dziś proponuję Wam niezwykle pożywny i bardzo zdrowy omlet, który przygotujecie w... 300 sekund :) Omlet z mielonego siemienia lnianego i żytnich otrębów, z całym mnóstwem odżywczych bakalii. Do tego naturalny serek wiejski i garść świeżych owoców. Jest pyszny i sycący
Słodko-Słony Świat Ilonydeser.. co to za pomysł powiecie? Ano niemalże genialny, powiemy nieskromnie :). Na plaster arbuza poukładałyśmy owoce i listki mięty, a całość stworzyła podobiznę pizzy. Deser smaczny i zdrowy, a przy tym niezwykle cieszący oko. Fotkę wrzuciłyśmy na Facebook i Intagrama, a tam cieszyła się ogromnym zainteresowanie. Postanowiłyśmy zatem dać ten banalnie prosty przepis na bloga :) Zapraszamy Potrawa wolna
Kolizje SmakówŚniadanie to podstawowy posiłek dnia. Zacznijcie go zdrowo i smacznie. Polecam Wam owsiankę, którą możesz przygotować na wiele sposobów. Składniki: 1/2 l mleka 1 szklanka płatków owsianych górskich 2 łyżki miodu lub cukru 1/2 mango Wykonanie: Mleko wlać do garnka, wsypać płatki i gotować stale mieszając (lubią się przypalać) Po ugotowaniu wymieszać z miodem i wlać do miseczek. Mango pokroić
O kuchni z uczuciemdelikatne, wprost rozpływają się w ustach. Świetnie komponują się z owocowym kremem który dzięki szpinakowi ma piękny, intensywny kolor. Świeże sezonowe owoce idealnie dopełniają całości. Pysznie i co najważniejsze zdrowo więc nie ma co się zastanawiać nad przygotowaniem nawet gdy jesteście na diecie. Taki deser jest bogatym źródłem błonnika i witamin. Polecam :) 150 g fasoli Piękny Jaś Karłowy Kupiec
Mienta blogwersja makaronowej sałatki, jest to bardzo pożywna sałatka z uwagi na występowanie makaronu, stanowi doskonały dodatek, kolorowy, smaczny i zdrowy, a także prosty i szybki w wykonaniu... Składniki: 200 gram makaronu rurki 1 opakowanie sera feta 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasoli czerwonej 1 średnia cebulka czerwona 2 ugotowane na twardo jajka 1 papryka czerwona 1 łyżka majonezu pieprz czarny
kgwjanczewododatkowi mięty, która zawiera mentol – chłodzący i uspokajający olejek, który oczyszcza umysł a jednocześnie wspomaga trawienie. Mięta jest bogatym źródłem witaminy B3, kluczowej dla utrzymania dobrego krążenia i zdrowego wyglądu. Melon zawiera enzymy które pomogą nam w trawieniu pokarmów, a dodatkowo melon zawiera dużo wody, która pomaga oczyścić nasz organizm, dodatkowo zawarta w melonie fruktoza jest szybkim źródłem energii
Co na wege obiad?kulinarne czarowanie! :) Wszystko pod okiem mistrza kuchni oraz Jego kucharzy Podsumowując - dzięki tym warsztatom dowiedziałam się na czym polega proces tworzenia dobrego mięsa, nauczyłam się jak smacznie i zdrowo można urozmaicić mięsnego grilla o sezonowe dodatki owocowo-warzywne. Duże brawa dla organizatorów za przygotowanie całego wydarzenia oraz pamięć o opakowaniach dzięki którym mogliśmy skorzystać z opcji 'na wynos
upichconaJest sezon, są śledzie! Udało mi się kupić świeżego wędzonego śledzia. A śledzik, wiadomo zdrowy, tłusty, trzeba jeść. Wszystko spoko, gdyby nie te ości, obieram, obieram, końca nie widać. Cierpliwości mi zabrakło... i dobrze bo zrobiłam pyszną pastę z wędzonego śledzia z chili, smaku dodały jeszcze kwiaty szczypiorku, mają bardzo fajny czosnkowo - cebulowy smak i są śliczne. SKŁADNIKI NA OKOŁO
Kuchnia bezglutenowa Loliwarzywa. Zaczyna się sezonem na truskawki, potem maliny, czereśnie i jagody itd. Dzisiaj postanowiłam przygotować coś dla tych którzy są na diecie lub po prostu odżywiają się w sposób zdrowy i przemyślany. I tak powstał dietetyczny sernik z truskawkami i jagodami. Jest to lekki deser, niskokaloryczny więc możemy sobie na niego pozwolić! Zapraszam! PRZEPIS TUTAJ
SMYKWKUCHNIPstrąg pieczony w ziołach z gotowanymi na parze warzywami. Szybki, smaczny i zdrowy obiad do którego użyłam oczywiście świeżych, wypatroszonych pstrągów a do środka włożyłam: 2 plastry cytryny posiekane ząbki czosnku (ok 2) 2 ćwiartki ( piórka) cebuli posiekane liście selera łyżeczkę masła Rybki oprószyłam z dwóch stron ziołami prowansalskimi i świeżo mielonym pieprzem. Nie użyłam soli !!! Tak przygotowane zawinęłam
Jemy Pijemyrobić. Zawsze staram się maksymalnie wykorzystać wszelkie produkty. Tym razem wykorzystałam nasze wspaniałe polskie jabłka, a właściwie ich obierki i ogryzki pozostałe po przygotowaniu tarty. Powstał bardzo zdrowy i eko :) ocet jabłkowy. Chyba nie muszę się rozpisywać o jego dobroczynnych właściwościach. Poza właściwościami odchudzającymi, podobno w jabłkowych obierkach odkryto czynnik antynowotworowy. Słyszałam też, że dobrze wpływa na cerę
Jemy Pijemyzamieszać i odstawić na kolejne dwa dni. Przecedzić przez sitko i przelać do słoiczków lub butelek lub od razu użyć do barszczu. można pić sam. JEST BARDZO ZDROWY ! ! ! Już nie mogę się doczekać aż go spróbuję
Jemy Pijemy