Pyszne pierogi z czerwonej soczewicy i kiszonej kapusty. Danie bardzo tanie i bardzo zdrowe, a przy tym dba o naszą figurę!. Soczewica posiada bardzo niski indeks glikemiczny, a do tego jest źródłem błonnika, jest niskokaloryczna, zawiera całą gamę witamin z grupy B, a także fosfor, cynk, żelazo i potas. Podobnie rzecz ma się z kiszoną
Apetyczna babeczkaWszystkie składniki mieszamy, doprawiamy, dodajemy zmiażdżony ząbek cozsnku. 3. Odstawiamy do lodówki na godzinę przed podaniem. 4. Surówkę podajemy jako dodatek do obiadu - drugiego dania. Smacznego!!! Źródło: Smacznie zdrowo tanio
Kuchnia domowa Anijednego dania, gdyż staramy się zaoszczędzić na czasie. Jednak wciąż wśród niektórych rodzin spożywa się codziennie dwudaniowy obiad, bądź serwowany jest on odświętnie (np. w niedzielę). Poza tym w Polsce, w porównaniu z innymi częściami Europy, tradycja zup jest bardzo rozwinięta. Chcesz ugotować szybki i prosty obiad? A może szukasz pomysłu na wykwintne danie? Pomysłu na świąteczny(...)gości? Co zrobić na obiad dla teściowej, by jej zaimponować? Może interesują Cię przepisy na tanie obiady? Przepisy na zdrowe obiady? Przepisy na małokaloryczne, dietetyczne obiady? Poniżej znajdziesz listę dań – zarówno przepisy na zupy jak i dania główne. DANIA Z KURCZAKA DANIA Z WIEPRZOWINY DANIA
Kulinarne PrzebojeCoś zdrowego, coś słodkiego… coś na pyszne, energetyczne śniadanie:)- idealne do pracy. Śniadaniowy amarantus z bananem Drukuj przepis Składniki 5 łyżek amarantusa ekspandowanego 2 łyżki
CoolinarniePLRybnym królem w kuchni kaszubskiej jest śledź- łatwo dostępny, tani, smaczny i zdrowy. Podobno mieszkańcy tego regionu potrafią przyrządzić z niego ponad sto potraw. Prezentuję więc tradycyjne danie regionalne prosto z Kaszub w postaci śledzi w sosie pomidorowym z cebulą. Bajecznie pyszne, proste w przygotowaniu, są bardzo lubiane i popularne nie tylko na Kaszubach, ale w całej Polsce
Smakowity Blog KulinarnyZiemniaki według niektórych to nasza polska "potrawa narodowa" i poniekąd ciężko się z tym nie zgodzić. Są zdrowe, sycące, tanie i powszechnie dostępne, dlatego chętnie po nie sięgamy niezależnie od regionu kraju, czy okazji. Dzisiaj przepis na bardzo łatwą w wykonaniu, smaczną i niskobudżetową zapiekankę, do której składniki znajdą się chyba w każdej lodówce. Składniki(...)czasie dodajemy mleko i przyprawy. Dokładnie mieszamy rozbijając wszystkie grudki z mąki, jakie powstają. Istotne jest, by smak sosu był intensywny, bo to on nada smak całemu daniu (pozostałych składników dania nie doprawiamy żadnymi przyprawami). Do bazy beszamelu dodajemy przesmażony por oraz wędlinę, razem mieszamy. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwę ziemniaków, którą polewamy częścią sosu. Następnie układamy
Taste Of My DayJajko w roli glownej do drugiego dania.Prosto,tanio i pysznie.Sos koperkowy ,ziemniaki puree,ulubiona jarzynka i pelnowartosciowy posilek gotowy.Od zawsze lubie ten zastaw ( ulubione danie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!wapń ,fosfor ,żelazo ,karoteny witaminy B i C .Wniosek :kabaczek to warzywo zdrowe ,nie tuczy i w dodatku tanie. Jego Wysokość ,jako osobnik łagodny ,lubi zdecydowane ,ostre przyprawy i sosy ,ale najważniejszą przyprawą może być odrobina fantazji. Można przygotować proste dania codzienne ,a także trudniejsze , bardzo oryginalne ,a nawet wyrafinowane .Zachęcam do zabawy
Kulinarny karnet ChristopheraDzisiaj wracam do klasycznej kuchni, do dania typowego dla polskiej kuchni, przepisu na tak zwaną jarzynkę do mięsa. Buraczek, warzywo, które jest dostępne przez cały rok, ale wraca do kulinarnych łask, gdy za oknem robi się chłodniej. Szkoda bo to bardzo zdrowe warzywo, tanie i dostępne wszędzie. Zawiera duże ilości witaminy
Kulinarne przygody Gatityzakręcane butelki o poj. 250 ml, które codziennie przynosiła do pracy, oczywiście dała mi je skosztować. Gdy tylko skosztowałam wiedziałam, że to będzie moja ulubiona owocowa przekąska. Teraz codziennie zabieram jedną buteleczkę do pracy, bo fruktajl jest moim ulubionym pierwszym śniadaniem. Dlaczego? Jest smaczny, sycący, gęsty, tani i można go pić prosto z butelki. Tylko sama nie mogę się zdecydować(...)chcecie obejrzeć reklamę, która ostatnio często jest w TV Zgodnie z wynikami badań „Co Ci szkodzi?” Polacy wybierają przekąskę, która jest łatwo dostępna, szybka do spożycia, zdrowa i tania, a Fruktajl ma wszystkie te cechy, może stać się idealną przekąską Polaków. Co ci szkodzi zmień przekąskę! Kochaj życie… * wpis zawiera lokowanie produktu The post Fruktajl, czyli
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępyszny, prosty i tani obiad. A do tego zdrowy - bo wątróbka, mimo, że nie jest uwielbiana przez wszystkich jest bombą witamin z grupy B oraz kwasu foliowego. Jej "tępy" i suchy smak przełamuję zawsze duuużą ilością podsmażonej cebulki oraz kwaśnym ogórkiem kiszonym. W takich towarzystwie wątróbka staje się od razu pysznym daniem obiadowym, a nie ... karą
Walijskie PichcenieDanie bardzo smaczne, lekkie dla żołądka (któremu zdecydowanie po świętach przyda się odpoczynek :)), a przy tym jakie zdrowe! Dostarcza nam pełnowartościowego białka, nienasyconych kwasów tłuszczowych omega 3 oraz pełno witamin i składników mineralnych. Jedynym minusem jest niestety cena takiego łososia, jednak zawsze można polować na jakieś okazje w dyskontach spożywczych i zakupić taką rybkę nieco taniej
Kolizje SmakówZ prostych składników można zrobić ciekawe i wykwintne danie, które kosztuje mniej niż 5 zł za porcję. Nie wymaga ono także wielkiego wysiłku, a smakuje
Nerds KitchenNaszła mnie dziś ochota na warzywny detoks :) Po świątecznych smakołykach postanowiłam, że uraczę się czymś lekkim, zdrowym i smacznym. Obiad, który Wam dziś proponuję jest nie tylko tani, ale także szybki i bardzo łatwy w przygotowaniu. Ja użyłam selera, marchewkę, ziemniaczki i cebulkę. Jednak większość warzyw idealnie nadaje się do pieczenia. Wrzućcie zatem ulubione warzywka na kilka minut(...)piecyka ,a w między czasie przygotujcie sosy - bez nich warzywa są również smaczne, ale wiadomo sosik to sosik :) I takim oto sposobem zrobicie danie, do którego na pewno będziecie często powracać! Kiedy warzywa już się upieką można jeść je dowolnie - na talerzu, z blaszki, ręką, bądź widelcem - jak kto woli! Jedno jest pewne - są pyszne i zmykają
Sajkofanka smakurazem na moim stole zagościł łosoś z pieczoną dynią. Nie licząc ubrudzenia malaksera to danie jednogarnkowe (a raczej jednoblachowe) i bardzo szybkie. Smak słodko-ostrej dyni świetnie łączy się z tłustą rybą, którą neutralizuje orzeźwiające pesto. Syty i jednocześnie zdrowy obiad w sam raz na chłodniejsze dni. Łosoś z pesto (dla 4 osób): 4 porcje filetu z łososia
Poezja smakuSprawdź inne wyszukiwania: