żywnością. W razie jakichkolwiek problemów ze zrozumieniem symbolistyki ,strona oferuje klarowne wyjaśnienia TUTAJ- KLIK! Ale do rzeczy, do rzeczy...a raczej do kokilek! Potrzebowałam zjeść szybko i zdrowo, więc zrobiłam zapiekane jaja. Klasykę, którą wykonuje się w kokilkach, chciałam się przekonać czy jajo podczas zapiekania nie pokryje się białkiem i nie będzie twarde. Ponadto musiałam przekonac się również(...)kokilek! Ja zrobiłam dwie porcje! -jajko -szynka -ser w plastrach, żółty -kawałeczek czerwonej i żółtej papryki -natka pietruszki -sól, pieprz,masło, oregano,oliwa z oliwek -pomidor -prażone ziarna – ja dałam po sporej łyżeczce ziarenek od Ziarenkowa Słoneczne Pola, gdyż mieszanka jest idealnie skomponowana -ketchup Na dnie kokilki połóż plaster pomidora. Posyp oregano,solą i polej oliwą z oliwek. Następnie połóż
Z Kuchni Do Kuchniostrego nożyka, ale to dość żmudne zajęcie. Ale na szczęście można ją upiec i w łatwy sposób tej skórki się pozbyć. Z takiej słodkiej papryki można przygotowywać różne dania - pastę, sałatkę, zupę, przekąski, sosy ... ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzałącząc je z innym słodkim, np. z bananem. Mój pierwszy przepis na domowe lody śmietankowe znajdziesz tutaj . Jeszcze nigdy nie robiłam, bo myślałam, że bez odpowiedniego urządzenia się nie da. Szukając informacji i inspiracji, przekonałam się, że jest całkiem inaczej. Wystarczy blender, mikser i zamrażalnik, by zrobić pyszne domowe lody. A to już podstawa w kuchni rodzica z małym dzieckiem(...)się dziecku nie dzieje, a lekarz o tym wie, to i lody możemy podać. Zachowując wspomnianą wielkość porcji oraz umiar w częstotliwości podawania lodów, możemy je dziecku dać, jeśli sami jemy lody. Makuch uwielbia jeść to, co my, dorośli. Zuzia próbowała lodów w zeszłe wakacje, miała z 9-10 miesięcy. Osobiście rzadko jem lody. Kiedyś lubiłam je bardziej, teraz jestem
Anioszek w kuchniliście. Porwane lub posiekane dodaje się do potrawy, by nadać jej limonkowy aromat, jednocześnie nie wprowadzając kwaśnego smaku. Liści kaffiru używa się najczęściej do potraw tajskich, jak zupy i dania curry. Liście kaffiru dostępne są w sklepach azjatyckich jako świeże, suszone lub mrożone. LIŚCIE PANDANA- Liście pandanu są stosowane najczęściej w kuchni indonezyjskiej, malezyjskiej i tajskiej. Nadają potrawom(...)znacznie gęstszy od sosu rybnego czy sojowego ale za to jaśniejszy. Ma delikatny smak bez posmaku ryb czy owoców morza. Sos ostrygowy świetnie nadaje się do dań mięsnych, makaronów i dań wegetariańskich. Dostępna jest wersja sosu właśnie dla wegetarian, wytwarzana z grzybów zamiast ostryg. Sosu ostrygowego można tylko dodawać do potraw, nie nadaje się on jako
ClauditteMissCookingDla wszystkich wielbicieli tortów bezowych, mam nie lada gratkę... pyszną bezę, w formie rolady. To taka błyskawiczna Pavlova . Chrupiąca beza, delikatna śmietanka i orzeźwiające
Smaczne ZdroweGranola to mieszanina płatków zbożowych, orzechów, miodu i cukru zapiekanych do chrupkości, a następnie mieszanych z suszonymi owocami. Tradycyjnie podawana z jogurtem lub mlekiem. Używana również
Kolizje SmakówCiasto, które kiedyś dość często gościło na naszym stole. Ostatnio zapomniane, dzisiaj powróciło w troszkę innej odsłonie, bowiem mój przepis gdzieś się ulotnił. Ale prześledziłam szybko
Smaczne Zdrowekuchni i właściciel Solca 44 dzieli się nami tym, co od dłuższego czasu jest obecne w jego menu i na półkach jego restauracji – kiszonkami. O tym, że są zdrowe, pełne witamin i najlepsze na zimę, kiedy ze świeżych warzyw możemy mieć najwyżej szczypiorek wyhodowany na parapecie, napisano już wszystko. Co jednak poza kapustą i ogórkami można zalać(...)zakwasy z chleba i kaszy gryczanej. A jakby tego wszystkiego było mało, to zdradza też przepisy, jak to wszystko potem jeść, do czego dodawać, jakie z tego przygotowywać dania. I tak dostajemy kiszone rzodkiewki w kozim maśle, podpłomyk z wędzoną słoniną i kiszonymi kurkami, krem z dyni kiszonej w maślance, gulasz wołowy z kimchi a na deser kiszone
GRUBY WAŁEKI kolejna śniadaniowa propozycja! Tym razem znów stawiam na przepyszne placuszki z bananów. Robi się je niezwykle szybko i tak samo szybko znikają. Są świetną propozycją
Ostra na SłodkoDzisiaj przepis na pyszną czekoladowo truskawkową tartę jaglaną, na spodzie z płatków owsianych, masła orzechowego i miodu, jest tak pyszna, że od razu znikła ze stołu
zdrowa vege kuchniaOstatnio miałam przyjemność wypróbować/przetestować kazeinę micelarną firmy KFD Mam zamiar podzielić się z Wami moją opinią, bo jestem po WIELKIM WRAŻENIEM ale najpierw troche
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćczytałam inne książki. 11. Przecież nie masz jak pozyskiwać białka, a tylko zwierzęce ma wszystkie niezbędne aminokwasy! Jestem po biol-chemie i wiem, uczyli mnie tego w szkole. Jednak da się. A witaminę B12, o którą są ciągle takie wojny, łatwo suplementować i to w naturalny sposób, regularnie spożywając olej z rokitnika. Ponadto B12 pochodząca z mięsa jest trudniej przyswajana(...)durną rozmowę, która zakrawa o szczyty absurdu. 13. Musisz mieć beznadziejne wyniki badań... A tu niespodzianka! Przy okazji badań związanych z oddawaniem szpiku kostnego wyszło, że jestem zdrowa jak koń! Nawet mój lekarz prowadzący był w szoku, że mam tak dobre wyniki. Żadnych niedoborów, żadnych nieprawidłowości i nawet ciśnienie w normie. O anemii mowy nie ma! Porównując
W kuchni Karmel-itkiŻurawina. Nie tylko suszona i nie tylko do ciasta czy mięsa. W połączeniu z pomarańczą i wanilią jest świetnym składnikiem wysokoprocentowego napoju. Jeśli tylko uda się
Karo in the Kitcheninformacjami, dzięki którym wiemy, jaki wpływ na nasz organizm wywiera danie, np.: "Tatar z łososia z awokado i limonką"* posiłek poprawia myślenie, korzystnie oddziałuje na układ nerwowy* danie korzystnie wpływa na układ krwionośny* składniki zawarte w posiłku poprawiają odporność* pomoc w regeneracji mięśni,oraz wartością kaloryczną dania.Dodatkowo, na każdej stronie z przepisem, znajdziecie ciekawą informację typu(...)ukrywajmy, treningi i bycie na diecie, wymaga nie lada poświęceń ) stracili znacznie na wadze, stali się "nowymi" ludźmi, ludźmi pełnymi energii i chęci do działania, ale przede wszystkim - ludźmi zdrowymi !Książka, którą otrzymałam, ze specjalną dedykacją od Pana Konrada, będzie dla mnie takim drogowskazem po kuchni fit. Jestem pewna, że już niebawem wykorzystam wiele z prezentowanych w niej przepisów
kolorowotorcikowoPierwszy raz przygotowywałam samodzielnie powidła w ubiegłym roku i to od razu w dwóch turach. Pierwsze smażenie było już w sierpniu i to jakoś na początku
Smaczne Zdrowe