zasmażkę - 500 przepisów (strona:30/34)

Pieczeń z nadzieniem 130

pieprz- gałka muszkatołowa- 2 łyżki mielonej papryki słodkiej- 1 łyżka delikatu czerwonego do mięsPrzygotowanie:W pierwszej kolejności zabieramy się za przygotowanie sosu. Masło roztapiamy, mieszamy z mąką i tworzymy zasmażkę, którą gorącą dodajemy do zimnego mleka. Sos gotujemy około 10 minut aż zrobi się gęsty. Żółty ser ścieramy na grubych oczkach i dodajemy pod koniec gotowania sosu. Doprawiamy do smaku

Zainspirowana w kuchni
Tradycyjna fasolka po bretońsku 168

Fasolka po bretońsku na stałe weszła już do grona tradycyjnych dań serwowanych na polskich stołach. Nie ma sie w zasadzie czemu dziwić. Danie jest sycące, smaczne

Kulinarna Patilogia

Proponowane wyszukiwania