ziemniaczane lub pieczone ziemniaki. Podaj z ryżem, kaszą lub makaronem, aby dodać wartości energetycznej posiłkowi. Urozmaicaj smak kotletów, serwując je z różnymi sosami, np. sosem pomidorowym, jogurtowym czy tzatziki. Dodaj do kotletów świeże warzywa, np. sałatkę z pomidorów, ogórków i cebuli, co doda lekkości i świeżości potrawie. Wykorzystaj przepis na kotlety mielone z kalafiora jako bazę do zapiekanek
Ugotowane pozamiataneSkładniki: 1/4 główki białej kapusty 5 jajek 4 łyżki śmietany 18% 1 czubata łyżka majonezu 5 łyżek mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1
Qchnia po prostuPlacki ziemniaczane z kremowym serkiem, czarnuszką i ostrą papryką Podpłomyki Podpłomyki z cukinią i czarnuszką Podpłomyki z hummusem i chrupiącą cukinią Polędwiczka wieprzowa z marchewką i czosnkiem w pomidorach Racuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu Ratatuja z bobem Ratatuja z soczewicą Ravioli z semoliny z ricottą Razowa grzanka z pomidorem, bobem i świeżymi ziołami z czosnkiem Rozgrzewającą zapiekanka
Moja smaczna kuchniaaromatyczny sos tysiąca wysp to zawsze dobry wybór! W jaki sposób możesz go wykorzystać? Po pierwsze: dodawaj go do przekąsek Sos tysiąca wysp i burgery, hot dogi czy zapiekanki to zawsze dobre połączenie! Wyrazisty sos czosnkowy o mocnym smaku czy intensywny, pikantny dressing czasem grają w takich daniach pierwsze skrzypce i tak naprawdę tłumią smak mięsa, warzyw czy innych dodatków(...)która będzie świetnym wykończeniem każdego fast fooda. Jeśli nie wiesz, jaki sos wybrać, na tę kompozycję możesz stawiać w ciemno. Świetnie smakuje także w połączeniu z frytkami i łódeczkami ziemniaczanymi, kebabami, wrapami i innymi przekąskami, które jemy na mieście lub szykujemy we własnym domu. Po drugie: zabierz go ze sobą na grilla Grill w plenerze rządzi się swoimi prawami
Kuchcik gotujeLubicie pieczone ziemniaczki? Ja bardzo lubię. Na blogu jest kilka przepisów na takie ziemniaczki, ale jak tylko wypatrzę coś nowego, to koniecznie muszę wypróbować
Agusiowe smakołykiciasto: 1 szkl mąki pszennej 0,5 szkl mąki graham 05 kostki margaryny Palma sól pieprz 2 żółtka masa serowa: 130 g serka sałatkowego
Gotowanie jest łatwezapiekanek, którą chyba robię od zawsze [czytaj: odkąd mama prawie bez nadzoru zostawiła mnie w kuchni]. Kocham brokuły, a połączenie z makaronem, sosem i serem jest obłędne. Polecam i Wam. Składniki: opakowanie makaronu penne 1 świeży brokuł lub opakowanie mrożonych brokułów 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki śmietany 18% 1/2 szklanki bulionu łyżeczka oleju 300 g szynki 1/2 łyżka mąki ziemniaczanej
Pasja SmakuZatęskniłam za latem i zrobiłam knedle z truskawkami. Pychotka :) Najlepsze knedle w mojej rodzinie zawsze robiła i nadal robi moja mama i chyba nigdy jej w
kuchnia doskiJedną z opcji obiadowych, która kojarzy mi się z chłodniejszymi dniami, jest zapiekanka z ziemniakami i kiełbaską, którą jadłam w dzieciństwie. Postanowiłam „nieco” ją zmienić i na bazie tych dwóch składników powstał wytrawny tort z kiełbasą i szpinakiem. Jest pyszny! A dodatek ziół sprawia, że nie jest za „ciężki” Składniki (na formę ∅21cm): 500g ugotowanych(...)dopraw sos pieprzem, solą, gałką muszkatołową i słodką papryką dodaj 3-4 łyżki sosu do szpinaku i dobrze wymieszaj foremkę posmaruj masłem i oprósz mąką na dnie ułóż warstwę ziemniaczanych plasterków. Na nie nałóż trochę sosu serowego – tyle, żeby wyrównać powierzchnię i „zalać” wolną przestrzeń między ziemniaczkami na ziemniakach ułóż połowę plasterków kiełbasy, na nich połowę
SandraFrej.comSałatka z ryżem i tuńczykiem to bardzo szybka do przygotowania propozycja przystawki. Świetnie sprawdzi się na każdym spotkaniu rodzinnym lub w gronie znajomych. Bogata jest w
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dziś do niedzielnej kawki proponuję ciasto z masą cytrynową. Robi się je naprawdę szybko, a smakuje rewelacyjnie. Gwarantuję, że jak spróbujecie, to na pewno na
kuchnia doskiSkładniki: 1-2 marchewki 1/4 średniego selera 1/3 fenkuła 1 cebula 1/2 pora 1/2 chili 500 g filetów rybnych 1 kalafior lub 1 opakowanie mrożonego 1/3
czarrna od kuchniZapiekanka-szybko, jednogarnkowo, pysznie. Osobiście, uwielbiam zapiekanki i wcale nie muszą ociekać roztopionym, żółtym serem. SKŁADNIKI: 4-5 średnich ziemniaków (600-700 g) 500-600 g cukinii-waga po wydrążeniu pestek 300 g łososia wędzonego Odrobina oliwy do podsmażenia czosnku i wysmarowania naczynia do zapiekania 1-2 ząbki czosnku 4-5 łyżeczek śmietany 12% 1/2 krążka sera camembert (oczywiście można(...)dodać więcej,jak ktoś lubi) Łyżka mąki ziemniaczanej 1 jajko Sok z cytryny Sól Pieprz Zioła (rozmaryn, koperek) Świeżo starty parmezan do posypania. PRZYGOTOWANIE: Piekarnik ustawiamy na 180-190 stopni. Ziemniaki obieramy, kroimy w talarki. Gotujemy w osolonej wodzie al dente. Cukinię myjemy, jeżeli ma grubą skórę, obieramy. Wydrążamy pestki, ścieramy na tarce o grubych oczkach.Solimy-odstawiamy
Kopystką po garachkolejny raz rusza Ziemniaczany tydzien . Ja osobiscie bardzo sie ciesze z tej jesiennej edycji, a to dlatego, ze gotowanie o tej porze roku rozni sie od tego gdy dni staja sie cieplejsze. Teraz nasza kuchnia staje sie bardziej kaloryczna, sycaca. W te chlodne dni w naturalny sposob odczuwamy potrzebe zjedzenia czegos cieplego i pozywnego. Do tego celu ziemniaki nadaja(...)znakomicie. Lekkie salatki zastepujemy pysznymi zapiekankami. Chetnie tez faszerujemy nie tylko ziemniaki, ale wlasnie ziemniaki daja nam wiele mozliwosci. Do nadziewania ziemniakow uzyc mozemy wlascwie wszystkiego co mamy w lodowce. Tu puszczamy wodze fantazji i tworzymy wspaniale dania. Bez wzgledu na to czy to bedzie nadzienie z miesem czy tylko z warzywami zawsze jest idealna propozycja na jesienny i zimowy
Przysmaki KarolkiWczoraj znalazłam ten przepis tutaj i nie mogłam się oprzeć żeby go wypróbować, więc to zrobiłam. I przyznaję, że to był trafny wybór. Owsianka
kuchnia doski