Składniki ciasto: 140 g zimnego masła 225 g mąki pszennej 1 łyżeczka soli 4-5 łyżek zimnej wody nadzienie: 3-4 główki czosnku 220 ml wody
OliveandThymeSkładniki 1 batat (ok 300 g) ok 70 g parmezanu + do posypania ok 70 g fety 1 czerwona cebula pół papryczki chili 1 łyżka suszonego czosnku
OliveandThymePróbowaliście pieczonego kalafiora? Tak, tak... Bajka. Pokochalismy go tak bardzo, że zjadamy go teraz przede wszystkim w takiej postaci. A ponieważ i tarty kochamy miłością ogromną
OliveandThymeSkładniki ciasto: 175 g mąki pszennej 25 g startego sera zółtego 125 g masła 3 łyżki zimnej wody nadzienie 150-200 g kurek 2-3
OliveandThymeSkładniki 500 ml dobrego bulionu (u nas wywar drobiowo-warzywny) 1/2 dużego kalafiora biała część pora 1 ziemniak 150 g sera z niebieską pleśnią (u nas
OliveandThymeSkładniki ok 700-800 g filetów z ulubionej ryby (u nas miruna) 150 g kaszy jaglanej ok 500 g świeżego szpinaku 2 średnie cebule 250 g
OliveandThymebeszamelowy to kremowa tekstura i podstawa wielu dań kuchni europejskiej. Beszamel to idealny dodatek do lasagne, zapiekanek, gotowanych warzyw i wielu innych dań. Składniki: 80 g mąki 1/3 kostki masła ok. 1,5 szkl. mleka sól pieprz biały gałka muszkatołowa Przygotowanie: Z masła i mąki robimy zasmażkę - masło rozpuść w garnku i dodaj mąkę. Wszystko mieszamy do uzyskania
Alutka-GotujeOpis: Zapiekany kalafior z sosem serowym to szybki przepis na smaczne danie. Idealny przepis dla osób, które nie jedzą mięsa. Jest to bardzo ciekawy sposób na
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneJeżeli czyta to ktoś, kto sądzi, że jedyną korzyścią jaką można wynieść z wizyty w szwedzkim sklepie z meblami (i całą resztą) jest konsumpcja hot-doga
zadanie-gotowaniePyszna propozycja na pieczoną rybę w towarzystwie warzyw. Nie tylko na piątek ;) SKŁADNIKI (dla 4 osób - 1 porcja - 305 kcal) 800 g filetów z dorsza 4
Moje Kuchenne RewelacjeA ja znów się uparłam na cukinię! po prostu uwielbiam to warzywo, można przygotować go na wiele sposobów i to jest w nim najfajniejsze! Dziś naprawdę
Radość kipiąca uśmiechem.Pamiętacie genialną (choć prostą) potrawę, którą w filmie "Ratatouille" szczurek zmiękczył serce krytyka? Co ciekawe, to nie było ratatuj, a właśnie tian. Także z Prowansji i
zadanie-gotowanie1 dynia makaronowa 300 g mięsa mielonego 150 g sera żółtego 1 jajko sól pieprz szczypta cynamonu oregano bazylia pieprz ziołowy 1 szkl kaszy jaglanej śmietana
Gotowanie jest łatweDziś zabieram Was w kierunku Libanu. Mam dla Was przepis na przepyszne zapiekane bakłażany – z kuskusem i warzywami – czyli czymś na kształt libańskiej sałatki
Ostra na SłodkoDziś pogoda w kratkę, pada albo świeci słońce. Na obiad będzie więc danie jednogarnkowe z piekarnika, czyli schab w warzywach. Schab zamarynowałam i wyszedł bardzo smaczny
Ewa w kuchni