Składniki ok 700-800 g filetów z ulubionej ryby (u nas miruna) 150 g kaszy jaglanej ok 500 g świeżego szpinaku 2 średnie cebule 250 g
OliveandThymebeszamelowy to kremowa tekstura i podstawa wielu dań kuchni europejskiej. Beszamel to idealny dodatek do lasagne, zapiekanek, gotowanych warzyw i wielu innych dań. Składniki: 80 g mąki 1/3 kostki masła ok. 1,5 szkl. mleka sól pieprz biały gałka muszkatołowa Przygotowanie: Z masła i mąki robimy zasmażkę - masło rozpuść w garnku i dodaj mąkę. Wszystko mieszamy do uzyskania
Alutka-GotujeOpis: Zapiekany kalafior z sosem serowym to szybki przepis na smaczne danie. Idealny przepis dla osób, które nie jedzą mięsa. Jest to bardzo ciekawy sposób na
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneJeżeli czyta to ktoś, kto sądzi, że jedyną korzyścią jaką można wynieść z wizyty w szwedzkim sklepie z meblami (i całą resztą) jest konsumpcja hot-doga
zadanie-gotowaniePyszna propozycja na pieczoną rybę w towarzystwie warzyw. Nie tylko na piątek ;) SKŁADNIKI (dla 4 osób - 1 porcja - 305 kcal) 800 g filetów z dorsza 4
Moje Kuchenne RewelacjeA ja znów się uparłam na cukinię! po prostu uwielbiam to warzywo, można przygotować go na wiele sposobów i to jest w nim najfajniejsze! Dziś naprawdę
Radość kipiąca uśmiechem.Pamiętacie genialną (choć prostą) potrawę, którą w filmie "Ratatouille" szczurek zmiękczył serce krytyka? Co ciekawe, to nie było ratatuj, a właśnie tian. Także z Prowansji i
zadanie-gotowanie1 dynia makaronowa 300 g mięsa mielonego 150 g sera żółtego 1 jajko sól pieprz szczypta cynamonu oregano bazylia pieprz ziołowy 1 szkl kaszy jaglanej śmietana
Gotowanie jest łatweDziś zabieram Was w kierunku Libanu. Mam dla Was przepis na przepyszne zapiekane bakłażany – z kuskusem i warzywami – czyli czymś na kształt libańskiej sałatki
Ostra na SłodkoDziś pogoda w kratkę, pada albo świeci słońce. Na obiad będzie więc danie jednogarnkowe z piekarnika, czyli schab w warzywach. Schab zamarynowałam i wyszedł bardzo smaczny
Ewa w kuchniInspiracją do dzisiejszego wpisu jest kumpir. Spotkaliście się z nim ? Zapiekany ziemniak jest tradycyjna potrawą kuchni tureckiej i można nim się zajadać w wielu odsłonach. U
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiBardzo lubię fasolkę szparagową pod każdą postacią. Dzisiaj zrobiłam zapiekaną z mięsem mielonym. Była bardzo smaczna i jeżeli takiej nie próbowaliście to szczerze polecam. Na blogu
O kuchni z uczuciemDziś piątek, więc w wielu domach bezmięsnie. Ja proponuje kalafior pod beszamelem, kto się skusi?! Zapraszam! Składniki; 1 średni kalafior pół łyżki soli Sos
Radość kipiąca uśmiechem.Dziś na obiad była cukinia faszerowana komosą ryżową, boczkiem i serem. Bardzo lubimy takiego typu dania. Jest to moje pierwsze doświadczenie z komosą ryżową ale na
Ewa w kuchni