Przygotowanie jej jest banalnie proste i co ważne- nigdy nie będziecie się zastanawiali czy makaron pomiędzy warstwami jest już odpowiednio miękki, jak to się zdarza przy
Kuchnia w czekoladzieTak przygotowane naleśniki bardzo przypominają omlet, a nadzienie mięsne wzbogacone suszonymi pomidorami okazało się pyszne. Składniki 4 jajka sól 400 ml mleka 2 małe cebule 1
R'n'G KitchenJak wiecie naleśnikowy ze mnie potwór! Uwielbiam wszelkiego rodzaju naleśniki , o czym pisałam już wielokrotnie. I na słodko i na ostro .. i wytrawne … i z
Ostra na SłodkoCałkowity czas przygotowania: 1 godzina Kartofel, pyra, grula, bulwa nieważne jak nazwany, ziemniak bardzo często gości na naszych stołach. Sposobów na jego przygotowanie jest mnóstwo. Ja
Pełny talerzWłaściwie tytuł posta mówi wszystko. Pyszna, bardzo treściwa, może trochę bardziej zimowa niż wiosenna ale to nic. Znalazłam ją u Magdy K. i powtórzę nie raz
Dzieje kuchennej Wiewiórypieczenia możemy posypać zapiekankę pokruszoną fetą.Ja sos czosnkowy uwielbiam więc zrobiłam go sporą ilość w proporcjach:1/3 śmietany 18%1/3 jogurtu naturalnego1/3 majonezuCzosnek przeciśnięty przez praskę, zioła, sól, pieprz - sos robimy najlepiej kilka godzin wcześniej, żeby miał czas się przegryźć.Warzywa możemy jeść jako oddzielny posiłek lub z dodatkiem dowolnego kotleta czy innej formy mięsa.Najlepiej, gdy mamy
Z butelką mleczka w tleTurkish cap. Składniki. 1 kg pomidory 2 łyżki bułka tarta 1 łyżeczka tymianek 1 łyżka bazylia świeża posiekana 0,5 łyżeczki przyprawy Kucharek 2 ząbki czosnek
Kulinarny karnet Christopheraserowej wytwarzany jest dwutlenek węgla. To jemu też ser zawdzięcza swój wyjątkowy smak. Aldamer Mońki doskonale nadaje się zarówno do przygotowania szybkiej przekąski w postaci kanapek, jak i do zapiekanek, sosów czy dań bardziej wyszukanych. Porcja dla 2osób Składniki: 2 filety z kurczaka 7-8 średnich pieczarek majonez keczup 4 plasterki żółtego sera sól, pieprz, słodka papryka W pierwszej kolejności(...)maśle doprawiając solą, pieprzem i słodką papryką. Piersi z kurczaka delikatnie rozbijamy. Ja zrobiłam to pomiędzy kawałkiem foli spożywczej używając wałka do ciasta;) (nie miałam serca maltretować tego delikatnego mięsa tłuczkiem:P). Solimy i pieprzymy z obu stron. Mięso układamy w formie żaroodpornej wysmarowanej odrobiną oleju (oczywiście blaszka także się sprawdzi). Na kurczaka rozkładamy podsmażone pieczarki. Następnie delikatnie rozsmarowujemy
My simple kitchenzrobić zapiekankę z sosem takim jaki robię do makaronu. Jako bazy użyłam chleba tostowego a całość smakowała trochę jak lazania. Podałam jak wszystkie tego typu dania - z sosem czosnkowym. Pyszna była na ciepło ale na zimno też dało się zjeść. Polecam na obiad albo kolację. Składniki na dużą blaszkę: ok 16 kromek chleba tostowego 500 g mięsa mielonego
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaCzęsto się zastanawiamy co tu zrobić pysznego na obiad , ja dzisiaj proponuję Wam taką oto zapiekankę po chłopsku , sycącą , z warzywami oraz pyszną Kwaszoną kapustą firmy Orzech . Zapiekankę podałam na talerzu porcelanowym Bogucice z kolekcji Jesień Autumn . Zapraszam :) Składniki : Około 1 kg karkówki 2 duże cebule(...)Vegeta , pieprz do smaku ,szczypta rozmarynu 1 łyżka papryki słodkiej 1 płaska łyżka ziół prowansalskich 4 łyżki oliwy około 5 ziemniaków 1 szklanka dowolnego bulionu Wykonanie : Mięso umyć osuszyć ręczniczkiem papierowym i pokroić w grubą kostkę. Dodać przyprawy i wymieszać. W rondlu rozgrzać oliwę , wrzucić mięso i cebulę pokrojoną w piórka , chwilkę podsmażyć, następnie wlać bulion
Sama słodycz i szczypta chiliHot dogi, parówki w cieście drożdżowym a do tego sosik czosnkowy. 350 g mąki 80 g mleka 1 jajko 100 g margaryny 20 g drożdży
Moje domowe kucharzeniepanierowania mięsa przygotowania klusek, kopytek do produkcji pieczywa, makaronów. Na myśl przychodzi popularna włoska polenta, czyli placek przygotowany z ugotowanej na gęsto mąki kukurydzianej w niewielkiej ilości wody, a następnie wyłożonej na blaszkę i pozostawionej do wystygnięcia. Polentę po wystudzeniu kroi się w kostkę, paseczki i wykorzystuje się jako zamiennik dala kasz, makaronu lub ryżu w zupach, zapiekankach i daniach
Ciastka - domowe słodkościkawałki mięsa i warzyw ułożone na chrupiącym spodzie, makaron w pysznym sosie pomidorowym, czy też szalony włoski przekładaniec i nie wykrzyknąć z zachwytu „Mamma mia!”. Wśród naszych rodaków na pewno znajdą się jednakże również miłośnicy nieco bardziej wyszukanych specjałów kulinarnych. Zarówno w tematycznych restauracjach polskich, jak i w ich zagranicznych odpowiednikach z myślą o nich serwowane są: zapiekanka z dyni
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Takie zapiekanki mogą stanowić pyszną przekąskę na domowych imprezach. W smaku są dość ostre za sprawą ajwaru i ostrej czerwonej papryki. Podane na cieście francuskim wyglądają smacznie! 300 g ciasta francuskiego (1 arkusz) 100 g ostrego ajwaru 4 duże pieczarki 60 g camemberta z ziołami 150 g żółtego sera 250 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa Sól Pieprz
VioletoweKucharzenieczas zapiekanek. Gorące obiady z pieca teraz smakują wybornie. Jeśli są do tego tak pyszne jak dzisiejszy quiche, po naszemu pyszna tarta , to już po prostu bajka. Bardzo kruchy spód zrobiłam na kaczym tłuszczu co dzisiaj nieczęsto się zdarza a kiedyś to właśnie smalec wykorzystywano do takiego ciasta dużo częściej niż masło. Był tańszy i nadawał smak mięsa w daniach
Smaczna Pyzakanapek, zapiekanek i wędlin Składniki: 1 kg pomidorów 25 dag jabłek 25 dag warzyw - marchew seler pietruszka 1 duża cebula 25 dag papryki 1 płaska łyżeczka musztardy 1 płaska łyżeczka mielonego pieprzu 1 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka octu 10% papryka mielona do smaku Wykonanie: Wszystkie warzywa obieram i wrzucam do malaksera ( można zmielić w maszynce do mięsa
Bea(u)ty kitchenOderwać mięso od kości i dodać do pokrojonych kiełbasek. Po ugotowaniu fasoli, wyjąć cebulę i czosnek i razem z pół szklanki wody z gotowania zmiksować w malakserze. Z fasoli wyjąć marchewkę i pokroić w kostkę, tymianek i liście laurowe wyrzuć. Boczek zostawić z fasolą. Odlać nadmiar wody z gotowania do osobnej miski, może się przydać do zalewania zapiekanki, również przy
W kuchni wieczoremPo świątecznym obżarstwie, czasie gdy na stole królowały tradycyjne potrawy jak pierogi, bigos, krokiety czy barszcze, chciałam Wam zaproponować coś zupełnie innego:) Potrawa, której smak przeniesie
Kuchnia Pełna Pasji