zapiekanka z mięsem - 2798 przepisów (strona:116/187)

Gałuszki 181

8-10 ziemniaków 0,5 szklanki posiekanych pestek dyni 3 łyżki mąki 3-4 łyżki gęstej śmietany 1 jajko 20 dag resztek wędlin pieczonego mięsa lub

Gotowanie jest łatwe
PIECZARKI NADZIEWANE WARZYWAMI I ZAPIEKANE POD SEREM 147

Sezon grillowy w pełni, więc przedstawiam dzisiaj przepis na zapiekane pieczarki, które będą pasowały idealnie do grillowanego mięsa. Danie jest soczyste, mocno aromatyczne i może stanowić

Przepisy Aleksandry
Makaron z sosem śmietanowym i piersią kurczaka 270

Danie to przypomina mi moją babcie, która serwowała dla nas przepysznego kurczaka w sosie śmietanowym. Moja wersja tego posiłku jest nieco odmienna, jednakże na stałe

Kuchnia Pełna Pasji
Nacho zapiekanka dla prawdziwego hombre 200

Tacos to potrawa dla prawdziwych mężczyzn bo jest piekielnie ostra,niezbyt elegancka w jedzeniu i do tego kaloryczna.Proponuję zapiekankę zamiast tradycyjnego mekykańskiego tacos.Inna forma,smak jednak jest ten sam. Idealne zagrywka dla pań- podanie jej ukochanemu pod piwko gdy on z napięciem obserwuje podanie Lewnadowskiego na bramkę.W każdej innej podbramkowej sytuacji też może się sprawdzic na przykład(...)grilla Do mięsa dodać na koniec połowę posiekanej kolendry i odsączoną fasolkę.W razie gdy mamy mrożonkę musi być wcześniej odmrożona. Zamieszać mieso z warzywami i ostatnią chwlę jeszcze podduszać by wszystko nabrało jednakowej temperatury. Powstałą masę przełożyć do niskej formy do zapiekania. Na powierzchni rozłożyć chipsy tortilli lekko wciskając je w masę. Na koniec posypać przygotowaną zapiekankę startym serem

Sztuka gotowania w/g Samiry
Kurczak Zagrodowy - co z ciebie za typ 121

ścisłym nadzorem weterynaryjnym i sanitarnym. Z mięsa kurczaka Zagrodowego, możemy przygotować wszystko - od doskonałego rosołu, filetów, galaretek i legumin po pieczone udka i wiele innych pyszności. Podczas warsztatów przygotowaliśmy dania opracowane przez Macieja Nowickiego rosół polski z pielmieniami, kurczak na dyni w kminie i kolendrze skrzydełka z agrestem i anyżem zapiekanka z kurczaka z ryżem Już za kilka dni będę

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
#Smaki świata - Bułgaria 198

przywiezienie giuweczy, czyli glinianych naczyń do wszelkich zapiekanek czy gulaszy. Duże naczynie można było kupić już za 15 leva, a te mniejsze nawet za 4-5 leva! No dobrze, dochodzę do momentu, w którym będę zachwalać bułgarską kuchnię, bo jest naprawdę pyszna i zdrowa! Opiera się ona na grillowanych warzywach i mięsach, delikatnych zupach i chłodnikach, aromatycznych gulaszach i pysznym

Cooking Monster
Zapiekanka gyros 454

patelni rozgrzać olej, usmażyć cebulkę, dodać mięso i usmażyć. Pod koniec dodać posiekany czosnek. Ogórki i paprykę pokroić w kostkę. W naczyniu żaroodpornym układać warstwami: ryż posmarować cienką warstwą majonezu, polać 1/2 keczupu, rozsypać warstwę ogórków i papryki, posypać startym serem, na to wyłożyć kurczaka, polać keczupem i posypać serem. Zapiekankę zapiekać pół godziny w temp. 180 stopni. Podawać posypaną

Smakołyki Asi
Zapiekanka z kurczaka i makaronu 1799

Zapiekanka z kurczaka i makaronu Moja propozycja na dziś – zapiekanka z kurczaka i makaronu. Zapiekanka z kurczaka i makaronu Składniki: 2 filety z kurczaka 500 g makaronu 30 ml oliwy z oliwek 1 cebula 2 średnie marchewki 1 mała cukinia 2 grube plasterki szynki 1 puszka pomidorów 1 mały przecier pomidorowy 1/3 szklanki słodkiej śmietany 200 g sera cheddar(...)sól, pieprz, zioła prowansalskie Oczyścić piersi kurczaka z widocznego tłuszczu i ścięgien. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni. Makaron ugotować al dente w dużym garnku w osolonej wodzie. Mięso pokroić na długie paski, a później w poprzek w kostkę. Na rozgrzanej oliwie, krótko obsmażyć na dużym ogniu, tak aby zrumieniły się z zewnątrz, ale nie zbielały na całym przekroju. Przełożyć

Pomysłowa kuchnia
Mussaka z ziemniakami i bakłażanem 227

papierowym ręczniku i układamy na ziemniaki. Czosnek i cebule drobno siekamy i solimy. Wykładamy na rozgrzana oliwę i dusimy ok 3-5 minut. Po tym czasie dołączamy do cebuli mięso i dusimy kolejne 10 minut. Dodajemy koncentrat oraz przecier oraz doprawiamy do smaku. Mięsny farsz układamy jako trzecią warstwę w naczyniu. Sos beszamelowy robimy jako ostatni element, ponieważ szybko tężeje(...)dokładnie energicznie mieszamy drewniana szpatułką. Etapami dolewamy mleko, mieszając jednocześnie, aż sos zgęstnieje i nie będą się formować grudki. Doprawiamy do smaku gałką muszkatałową, solą oraz pieprzem. Zalewamy sosem zapiekankę i posypujemy startym parmezanem. Wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 30 -40 minut. Pieczemy pod przykryciem. Smacznego

ChilliJemy
Street Food/Street Wines na Burakowskiej 132

konfitura z czerwonej cebuli, pomidor, kiszony ogórek, sos chrzanowy, mix sałat z car city burger. Tak jak nie jadam z burgerów, tak ten był naprawdę dobry. Przyjemnie "przypalony" boczek, mięso dobrze usmażone,  soczyste, sosu akurat, sałata krucha i tylko ten ogórek... mógłby być troszkę lepszy. Przypomniało mi się dlaczego nie lubię kiszonych ogórków.... Do burgera – piłam Château de Pennautier(...)Merlot 20%, Malbec 10%, Grenache 20% Syrah 20% . Intensywny rubinowy kolor. Dominują aromaty owocowe: wiśnie, jeżyny, maliny z nutami przypraw, z ładnymi taninami oraz przyjemnym finiszem. Doskonałe do zapiekanek i czerwonych dań mięsnych, zup warzywnych i cassoulet lub tagine. Pad Thai z krewetką (24 zł) z Tuk Tuk. Niestety to było najsłabsze  danie, zabrakło w nim smaku i aromatu

królestwo garów
"Na grzyby... 3." - podsumowanie akcji kulinarnej 114

dynią, grzybami i boczkiem (Penne con zucca, funghi e pancetta) autorka:  La grande e la piccola cuoca  | blog: La grande e la piccola cuoca Pierogi z mięsem, kapustą i grzybami autorka:  czarrna  | blog: czarrna od kuchni RISOTTO Z BOROWIKAMI autorka:  angelinab520  | blog: Smaki Francji współczesna kuchnia francuska Grzyby marynowane autorka(...)kulinarnagosia  | blog: Kulinarne Przemyślenia Grzyby po rosyjsku autorka:  Hajduczek  | blog: Hajduczek naturalnie Grzyby duszone – obiadokolacja grzybiarza autorka:  Hajduczek  | blog: Hajduczek naturalnie Zapiekanka ziemniaczana z grzybami leśnymi autorka:  wjosna  | blog: Smaczny zeszyt Zupa grzybowa autorka:  wjosna  | blog: Smaczny zeszyt Opieńki w cieście naleśnikowym autorka:  akacja68

Weekendy w domu i ogrodzie
Zapiekanka z ryżu i kurczaka 107

Danie dla zapracowanych, można zrobić wieczorem a potem po pracy tylko odgrzać. Można tez użyć tutaj resztek mięs z poprzedniego obiadu, też znakomicie się nadadzą. U

Moje Małe Czarowanie
Wtorek: Musaka w słoiku 119

Bliskim Wschoske jest wiele odmian tej zapiekanki. Nasza jest jeszcze inna, bo ze słoika. To nasz autorski pomysł, będący efektem fascynacji tym sposobem pieczenia. Poprzednio w słoiku zrobiliśmy lasagnie, najpierw wegetariańską a potem klasyczną. Teraz musakę. Uważamy, że słoik jest doskonałym naczyniem do zapiekania potraw już wcześniej przesmażonych, nie zawierających surowego mięsa, które wymaga długiego pieczenia. Jeśli danie wymaga tylko

Niedzielny kucharz
Naleśniki zapiekane z mielonym mięsem 408

pomocą przychodzą mi wszelkiego rodzaju zapiekanki oraz dania, które mogę spokojnie odgrzać nawet na następny dzień. Takim daniem są właśnie zapiekane naleśniki. Większość ludzi preferuje naleśniki w wersji na słodko. Spokojnie można usmażyć ich podwójną porcję, w jeden dzień podać na słodko a w drugi na słono – z dodatkiem mielonego mięsa, sera mozarella i sosu pomidorowego. Takie danie sprawdzi

Życie ze smakiem