Prosta zapiekanka, którą można zrobić z resztek jedzenia: wczorajszego ryżu, kawałka upieczonego kurczaka, albo ze świeżych składników. Jeśli dodatkowo zapieczecie casserole w słoiku będziecie mieli gotowe danie na wynos. Czas przygotowania : 20 minut Czas pieczenia : 25 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 duże Z casserole jest trochę jak z pierogami – nazwa odnosi się tylko do sposobu przygotowania potrawy. Pierogi(...)rodzinie. Casserole to wreszcie świetny sposób na wykorzystanie resztek jedzenia: wczorajszego ryżu, upieczonego lub ugotowanego kawałka mięsa. Wystarczy dodać do nich trochę warzyw, sera, zapiec i danie gotowe. Casserole ze słoika My dzisiaj proponujemy Wam danie „jednosłoikowe” – to nasz stały patent na zapiekanki. Pakujesz składniki do słoika, zapiekasz, studzisz, zamykasz i zabierasz na lancz do pracy. Więcej o zasadach pieczenia
Niedzielny kucharzRoladki z ciasta naleśnikowego z nadzieniem meksykańskim w stylu chili con carne, zapieczone w piekarniku pod mozzarellą. Nadzienie składa się z mielonej wołowiny oraz cebuli
Kuchnia MagdaLenyRoladki z ciasta naleśnikowego z nadzieniem meksykańskim w stylu chili con carne, zapieczone w piekarniku pod mozzarellą. Nadzienie składa się z mielonej wołowiny oraz cebuli
Kuchnia MagdaLenyfamily:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Przepyszna i syta zapiekanka. Składniki: 600 g ziemniaków 100 g brukselki 2 pomidory 100 g grzybów shimeji 200 g różyczek kalafiora 500 g mięsa wieprzowo-wołowego 1 jajko 100 g startego sera bursztyn 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżka
R'n'G Kitchensmaku ziołami. W okrągłej blaszce wykła damy liście kapusty na dno, rozsmarowujemy sos pomi dorowy i wykła damy 1/3 mięsa, po czym po ka ż d ej warstwie łyżeczka wylewamy sos . Czynność powtarzamy jeszcze dwukrotnie, kończąc kapustą i sosem. Zapiekankę wstawiamy do rozgrzanego do 170 stopni piekarnika na ok 35-40 minut. Smacznego
ChilliJemyŚwietny pomysł na zapiekankę mięsną. W tradycyjnym przepisie na grecką musakę stosuje się bakłażan., który ja dziś zastąpiłam tegorocznym kalafiorem! Składniki: 30 dag mięsa wieprzowego mielonego, 30 dag mięsa wołowego mielonego, 1 duży kalafior, 2 jajka, 4 łyżki mąki, 300 ml mleka, 100 ml śmietany, 2 białe cebule, 2 łyżki smalcu, tłuszcz do formy, sól do smaku, świeże zioła
Tradycyjna Kuchniazalać zalewą i wstawić do piekarnika. Danie idealne do odgrzewania. Poniższa zapiekanka jest naprawdę bardzo smaczna i sycąca. Pamiętajcie, aby zalewę dosyć mocno doprawić, ponieważ zostanie ona wchłonięta przez ryż i warzywa, które wcześniej nie były przyprawione. Składniki na 4 porcje: 1 szklanka ryżu 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowe, np. z szynki 1/2 puszki kukurydzy 1/2 opakowania mrożonych
UgotowaćLasagne to danie dla tych, którym od czasu do czasu kalorie nie straszne. Nie namawiam, żeby jeść ją na obiad w każdy weekend, bo raz na
bistro mamaQuiche to tarta , ale w wydaniu wytrawnym..robiłam już jakiś czas temu testując foremkę do tarty, która spisuje się idealnie...przepis leciutko zmodyfikowany z książki Ciasta
Moje domowe kucharzenienieduże cukinie i coś trzeba było z nimi zrobić. Wersja faszerowana odpadała, bo były za małe, dlatego wymyśliłam zapiekankę podaną w kokilkach. Składniki na 2 kokilki o śr. 11cm: 2 cukinie (u mnie mała i średnia) 25 dag mięsa mielonego wieprzowego 2-4 plastry sera żółtego (zależy od wielkości) 1 mała cebula 1 ząbek czosnku Przyprawa do kuchni włoskiej
Fabryka pomysłówbardzo chciało mi się je zawijać zrobiłam je w formie lazanii, zapiekanki, jak kto woli ;) Do gołąbków zrobiłam pyszny sosik z grzybków leśnych i mogłam się rozkoszować wspaniałym obiadkiem :))) Wam też polecam! ;) Danie podałam na talerzu z serii "Jesień" Porcelana Bogucice. Farsz: 500g mięsa mielonego wieprzowego 2 torebki kaszy jaglanej 1 cebula 2 łyżki oleju marchewka kawałek selera sól pieprz
Smakołyki Asizapiekanka to bardzo prosty patent na resztki z kurczaka. W pół godziny zrobisz pyszne, sycące danie, które świetnie nadaje się na lunch do pracy, albo na szybką kolację. Wystarszą 3 składniki. Szybki patent na resztki z kurczaka Nie ma nic gorszego niż zmarnowany kawałek upieczonego kurczaka, którego nikt nie zjadł, bo albo domownicy nie lubą zimnego pieczystego, albo nie było(...)zapomniało. Jeszcze gorzej jest z gotowanym kurczakiem, np. z rosołu. Niewielu jest amatorów takiego mięsa, które wciąż ma mnóstwo smaków i jest zdrowe, ale, co tu dużo mówić – nie wygląda najlepiej. Co zrobić z resztek kurczaka, żeby nie zmarnować dobrego jedzenia? Nasza propozycja to zapiekanka z makaronem i sosem pomidorowym. To jeden z naszych wielu patentów na wykorzystanie resztek
Niedzielny kucharzNigdy wcześniej nie jadłam mięsa w połączeniu z pomarańczami, więc musiałam spróbować. Troszkę się bałam co z tego wyjdzie i czy dzieci będą chciały jeść, ale
kuchnia doskiOd dłuższego czasu staram się unikać smażenia mięsa w panierce, dlatego dzisiaj chciałam zaproponować kurczaka pieczonego w panierce. Danie bardzo proste, smaczne, a co najważniejsze, nie
kuchnia doski