Przyznam szczerze, że wcześniej Lasagne jadłam raz w życiu. A sama nigdy nie robiłam. Po otrzymaniu do testowania krojonych pomidorów z firmy Valfrutta doszłam do wniosku
Zielona KuchniaPrzez dni brokuł uśmiechał się do mnie z lodówki, a ja za nic nie wiedziałam co z nim zrobić. Aż w końcu przedświąteczny harmider wymusił szybki
Zielona Kuchnia„Podziel się z nami swoim ulubionym sposobem na lasagne z makaronem Lubella – pomysłów jest co najmniej 1000!” Tak brzmi zadanie konkursowe, które postanowiłam
Smaki Na Talerzuciepło lub zimno. Jeśli pieczarki są małe to smażę je w całości, jeśli większe to kroję w ćwiartki lub w plastry. Smażone pieczarki podaję do placków ziemniaczanych, do makaronów, do zapiekanek, jako dodatek do ziemniaków z mięsem. Pieczarki smażone to baza do kolejnych dań, wystarczy wlać śmietanę i mamy pyszne pieczarki w sosie, albo dodać bulion i mamy zupę pieczarkową
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięnich, które wpadły mi w oko Tarka do sera U nas, to podstawa. Bardzo często w raz z mężem przygotowujemy domową pizzę (polecam ten przepis ) lub najróżniejsze zapiekanki czy makarony. Ser, jest ich podstawowym składnikiem. A taka tarka nie dość, że nie zajmie w mojej szufladzie dużo miejsca. Jest też odpowiedzią na pytanie jak szybko zetrzeć skórkę cytryny
Słodkie okruszkiInaczej, bo bez sosu pomidorowego i bez beszamelu. Za to z dużą ilością warzyw, ze szpinakiem, łososiem oraz serkiem ricotta. Zwykle przygotowujemy tradycyjną mięsną lazanię (lasagne
Smaki Na Talerzubardzo smaczne. Nie trzeba wymyślać składników, wystarczy dać to co mamy w lodówce. Zawsze mówimy, że to zapiekanka "na winie", czyli.. to co się nawinie to do zapiekanki. Składniki: makaron kokardki Lubella pierś z kurczaka po jednej papryce: czerwona, żółta i zielona 10 pieczarek 1 cebula mozzarella 1 mały brokuł Sos: 1 mała śmietana 1 łyżeczka musztardy
My World by Dagmara Rek200 g makaronu (kolanka) ćwierć pieczonej kaczki pół papryki 1 cebula 4-5 pieczarek 100 g sera żółtego (gouda) sól pieprz szczypta chili pieprz ziołowy 300
Gotowanie jest łatweSezon gruszkowy w pełni więc u nas zapiekanka z makaronu i gruszek na słodko. Te składniki wyjątkowo dobrze się komponują ze sobą, a masa jajeczno-mleczna spaja i dopełnia całości. Składniki: • 250 g makaronu np kolanka • 4 gruszki • 3 jajka • 1 szklanka mleka • cukier waniliowy • 1 łyżka cukru • masło i bułka
To co kochamwagę złota W książce znajdziecie przepisy zarówno na śniadania dla wszystkich domowników, ale na lunche, obiady, czy kolacje, a więc i kanapki, pasty, zupy, sałatki, potrawki i curry, zapiekanki czy makarony. Jak zwykle Jamie dołącza do swojej książki mnóstwo porad i trików kuchennych dotyczących przechowywania żywności, wykorzystywania resztek składników. Książka ma swoją premierę 26 października 2016 roku i dostępna jest
WojnaNaSmaki.plMoje dzisiejsze danie swoją formą nawiązuje do tarty, lecz klasyczną tartą oczywiście nie jest. Swoimi składnikami nawiązuje do lazani, choć również nią nie jest. Jest
Jadło i czytadłoWitajcie :) Dzisiaj proponuję Wam pyszna i prostą w wykonaniu zapiekankę z makaronem, kurczakiem i jajkami. W sam raz na obiad . Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 2 piersi z kurczaka 1 cebula duża 400 g makaronu kolanka z falbanką 5 jajek 3 łyżki masła sól, pieprz, szczypta chili do smaku 100 ml słodkiej śmietanki 12 % 2 szklanki startego żółtego sera
Sama słodycz i szczypta chiliSmaczna i pożywna zapiekanka z makaronem :) Składniki na 4 osoby makaron świderki 200 gr mięso mielone ( użyłam z łopatki ) 200 gr 1 niewielki brokuł 1 cebulka masło do wysmarowania formy Na sos: 3 jajka 250 ml śmietany 18 % ser żółty starty na grubych oczkach około 100 gr sól, pieprz, czosnek granulowany bądź ząbek świeżego, papryka słodka i ostra do smaku
Gotowanie...to proste !Zapiekana z rodzaju tych, do których zgarnia się to co w lodówce i spiżarni. Przygotowałam ją naprędce z myślą, że wystarczy na dwa dni. O naiwności
Kuchenne zapiski EdytyTo danie do niskokalorycznych nie należy ale jest smaczne i od czasu do czasu człowiek grzeszy. Makaron, nadzienie, sos i ser to uczta dla podniebienia. Wbrew
Ewa w kuchni