W poniedziałek cenię sobie szybkie, smaczne i sycące dania. Szczególnie w ten dzień wybieram potrawy, których przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, a które jednocześnie dostarczą energii
365 dni dookoła kuchniczosnkiem Rozgrzewającą zapiekanka bez mięsa Tarta z ciasta francuskiego z cukinią Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Zapiekanka z makaronu pełnoziarnistego z oliwkami kalamata Zapiekane owoce w różowym winie pod płatkami owsianymi Zgrzewane kanapki z liśćmi botwinki Zgrzewane kanapki z oscypkiem Zgrzewane kanapki z serem, pomidorem i szynką Zgrzewane kanapki
Moja smaczna kuchniaPołączenie makaronu z delikatnymi flaczkami cielęcymi to strzał w dziesiątkę. Trudno zrobić piękne zdjęcie, ale smak wynagradza. Składniki: 500 g flaczków cielęcych 200 g udźca
R'n'G Kitchenwykorzystania mielonej wołowiny. Inspirowane kuchnią śródziemnomorską i meksykańską przypadną do gustu każdemu wielbicielowi pikantnej kuchni. Gęsty aromatyczny sos po pulpecikach świetnie nadaje się także do późniejszego wykorzystania do makaronu czy zapiekanek. Składniki (4 porcje) -600 g mielonego mięsa wołowego -1/2 szkl. białego ryżu -1 cebula -1 jajko -2 papryczki chili -2 łyżki oleju -1 puszka pomidorów -słoiczek ostrego
Zielona Kuchniapassata pomidorowa – można ją zastosować do wielu dań – idealna na zupę pomidorową, jako sos do pizzy lub po prostu sos do makaronu lub zapiekanek . Przepisy bazowe! Ja jako blogerka kulinarna, często robiłam nowe potrawy. Wymagało to oczywiście kupienia nieraz jednorazowych produktów, których później nie użyłam. Teraz rzadziej eksperymentuje, korzystam
KuchniaWeDwoje.plspaghetti, faszerowaną papryką i potrawami kuchni indyjskiej. Jest także świetną bazą do meksykańskich dipów lub zup. Jednym słowem to najlepszy sos pomidorowy. uniwersalny sos pomidorowy, najlepszy sos do makaronu, pizzy, zapiekanek, spaghetti, banalnie prosty przepis, do słoików na zimę Prosty sos pomidorowy do wszystkiego - Cztery Fajery Sos pomidorowy do wszystkiego wykorzystuję do niezliczonej ilości potraw, zawsze mam w spiżarni spory
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataMuszle zapiekane po bolońsku to danie, które chciałam Wam dziś polecić. Jeśli kochacie kuchnię włoską oraz tradycyjne spaghetti bolognese to koniecznie musicie wypróbować także ten przepis
365 dni dookoła kuchnioctu, by zimą było coś łagodniejszego w smaku do szybko przygotowywanego obiadu. Jeśli podczas zalewania warzyw zostanie trochę pulpy, można ją zawekować, by mieć zimą gotowy sos do makaronu lub zapiekanek. W warzywniku dojrzewają kolejne warzywa, więc wkrótce pojawi się kolejny przepis na warzywny przetwór, prawdopodobnie będzie nim sos z kawałkami warzyw 😉 Składniki (na 8 słoików
Weekendy w domu i ogrodzieprzechowywanie zapewniające świeżość produktom, aż po wykorzystywanie resztek. Na przykład kilka kromek chleba po ususzeniu i zmieleniu można wykorzystać zamiast gotowej bułki tartej, z pozostałego po wczorajszym obiedzie makaronu zrobić zapiekankę, skrawki wędlin będą świetnym dodatkiem do bigosu... Nic nowego? A co powiecie na chipsy z obierek warzyw albo ugotowany na pieczonych kościach sos? Zapewniam, że smakuje wyśmienicie. Kolejnym krokiem
Obiad gotowyMożna to danie przygotować na specjalne życzenie domowników, ale może być, tak jak w moim przypadku daniem czyszczącym lodówkę :) Składniki : - 2 papryki czerwone, - 50 g ugotowanego
Przepisy Mikołajawprost nie mogę się powstrzymać, by przemycić je w każdym możliwym daniu. Sos kurkowy do mięs, risotto z kurkami, grzanki oraz warzywa z podsmażonymi na maśle grzybami, czy makarony i zapiekanki. W każdym daniu muszą pojawić się kurki! Im więcej, tym lepiej! Dlatego postanowiłem wykorzystać je również do farszu na pierogi. Kurki połączyłem z kremowym serem mascarpone (możecie również użyć
Food Squarepomidorowy kochają wszyscy – do makaronów, pizzy, zapiekanek. Kupujemy ketchupy, kombinujemy, żeby chociaż na moment zatrzymać smak pomidorów. Składy gotowych sosów pozostawiają wiele do życzenia. Tony cukru i ulepszaczy smaku. Tymczasem kilka dobrej jakości składników i możemy zamknąć w słoiczkach sos pomidorowy, który uratuje nam tyłek w momencie kulinarnej niemocy. Sos pomidorowy, jak sama nazwa wskazuje, wymaga pomidorów. Używam odmiany
ladykitchenTuńczyk w oleju lub w sosie własnym to bardzo uniwersalna w zastosowaniu ryba. Można dodać ją do sałatki, do sosu do makaronu, do zapiekanki.... można by mnożyć warianty pysznych dań. Wiadomo że najprostsze dania często są najlepsze, najsmaczniejsze. Takim daniem jest frittata. W masie jajecznaj można zatopić zdrowe szparagi, aromatycznego tuńczyka i zioła które lubicie. I taką właśnie
Gotuj Sam!źródło pełnowartościowego białka czy niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Dostarcza witaminy B, A i D, fosfor, żelazo i na dodatek jest fit! To doskonała baza do sałatek, kanapek, makaronów czy zapiekanek, świetnie nadaje się także na grilla – pomysłów na dania z tuńczykiem jest wiele :) #Master Tuńczyk Wiosna na widelcu z tuńczykiem Princes! Rodzinne gotowanie? To kulinarne wyzwanie :) Pokażcie
Szalona Kuchnia Ewelinyźródło pełnowartościowego białka czy niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Dostarcza witaminy B, A i D, fosfor, żelazo i na dodatek jest fit! To doskonała baza do sałatek, kanapek, makaronów czy zapiekanek, świetnie nadaje się także na grilla. Rodzinne gotowanie? To kulinarne wyzwanie :) Pokażcie Wasze wspólne gotowanie i weźcie udział w konkursie Princes! 500 nagród czeka właśnie na Was! https://www.konkurstunczyk.eu
Szalona Kuchnia Eweliny