Dietetyczny sos paprykowy z czerwoną fasolą jest idealnym dodatkiem do mięs, makaronów czy placków ziemniaczanych. Jego konsystencja jest dosyć gęsta i zwarta, przez co można go również używać do zapiekanek zamiast zwykłego sosu pomidorowego. Przygotowanie tego sosu nie jest trudne a smak powala na kolan, sam możesz o tym się przekonać DIETETYCZNY SOS PAPRYKOWY: 0,5kg mięsa mielonego 1 papryka
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według SylwiiZapiekanka która pachnie pachnie lasem i grzybami. Dostałam koszyk grzybów i grzechem byłoby nie zrobić czegoś pysznego. Zapiekanka jest prosta i szybka do zrobienia. Zamiast grzybów leśnych można dodać pieczarki, też będzie dobra. 250 g makaronu świdry 70 dkg podgrzybków 1 pierś z kurczaka 1 cebula 1 łyżeczka majeranku sól, pieprz 3 łyżki sera żółtego startego natka pietruszki 12 pomidorków
wesoła kuchniaefekt niesamowity – przepyszny, kremowy i bardzo delikatny serek. Cudowny. Część serka od razu zjedliśmy w kawałku, część dodałam do makaronu z cukinią – przepis wkrótce, a resztę moja mama dodała do sosu szpinakowego. Już go sobie wyobrażam w zapiekankach, na kanapkach, z dżemem lub warzywami. Czuję że często będzie u nas gościł. Bardzo Was namawiam do spróbowania
Cooking for EmilyChoć cukinia jest jednym z najchętniej uprawianych warzyw w Polsce,... Artykuł CUKINIA – OD PRZYSTAWKI PO DESER pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEZapiekanka z mięsa mielonego Gołąbki Tort gołąbkowy Kotlety mielone Zupa po meksykańsku Pulpeciki/Makaroniada Klops gotowany Naleśniki po meksykańsku Makaron w sosie pomidorowym
NA MOIM TALERZUniego słodką śmietanę i rozbite jajka. Całość delikatnie doprawiamy solą oraz pieprzem, mieszamy i wylewamy masę na wierzch makaronu z łososiem. Następnie całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy przez piętnaście, dwadzieścia minut. Zapiekankę wyjmujemy z piekarnika, dzielimy na porcje, rozkładamy na talerze, posypujemy posiekanym szczypiorem i podajemy
Miód i pieprzmiski) żółty ser, dodajemy do niego słodką śmietanę i rozbite jajko. Całość mieszamy i wylewamy masę na wierzch makaronu z brokułem. Następnie całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy przez piętnaście, dwadzieścia minut. Zapiekankę wyjmujemy z piekarnika, dzielimy na porcje, rozkładamy na talerze, posypujemy posiekaną natką pietruszki i podajemy
Miód i pieprzMój autorski pomysł na wykorzystanie makaronu i pomidorów. To właśnie ten przepis brał udział w konkursie zmagań blogerów organizowanym przez Makarony Polskie. A Wasze głosy
Kuchnia w czekoladzieDzieci uwielbiają makaron , warto im też podawać przyrządzone z niego potrawy. Jest lekkostrawny i niskokaloryczny . Zawiera również wiele niezbędnych dla organizmu białek oraz węglowodanów. Składniki ( 4porcje
Bazylia kontra Rozmarynskładniki * 1/2 paczki makaronu spagetti * 40 dag siekanego mięsa wieprzowego (może być mielone) * 25 dag pieczarek * natka pietruszki * 20 dag żółtego sera * sól, pieprz ** 1 mała
Mix smakuZapiekanka makaronowa z wędzoną makrelą??? Nie przyszłoby mi to do głowy! Jak taki przepis znalazłam na blogu Matki Polki od razu mi się spodobał:) Składniki: *makaron penne pełnoziarnisty * por * wędzona makrela * śmietana * dodałam jeszcze kilka pieczarek * oliwa lub masło * sól, pieprz, papryka Pora i pieczarki pokroiłam na plasterki, przesmażyłam chwilkę na oliwie. Dodałam obraną i podzieloną na kawałki makrelę(...)zalałam śmietaną i dusiłam mieszając przez chwilę. Makaron ugotowany al dente rozłożyłam na dnie żaroodpornego naczynia, skropiłam oliwą i wymieszałam, po czym na wierzch położyłam masę rybno - porową. Wsadziłam na 20 min. do rozgrzanego do 180*C piekarnika. Po wyjęciu posypałam zieloną cebulką i ... na stół!!! Bardzo mi smakowało, i makrela w takim połączeniu i por, którego do tej pory
Zdrowa Kuchnia Sowynieprzyjemnie. Mam nadzieję, że ta pogoda szybko się zmieni i będzie cieplutko. Na obiadek polecam Wam pyszną zapiekankę makaronową z tuńczykiem, cukinią kiszonymi ogórkami i kukurydzą. Wszystko posypane natkę pietruszki i startą mozzarellą i zapieczone. Wyszło pysznie, przy okazji zużyłam resztki makaronów, kawałek cukinii i otwartą kukurydzę. Takie małe sprzątanie :-) Miłego piątku kochani Wam życzę :-) Składniki: makaron u mnie razowe(...)penne 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1/2 puszki kukurydzy około 6-8 ogórków kiszonych kawałek cukinii (ja miałam pół) natka pietruszki starta mozzarella 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i wrzucamy do naczynia żaroodpornego. 2. Ogórki kroimy w grubsze plasterki, tuńczyka odsączamy na sitku, tak samo kukurydzę. Cukinię kroimy w cienkie plasterki, natkę pietruszki siekamy
kruche babeczkidzisiejszy obiad dostałam od Miśki 10/10, to ona test główną testerką moich makaronów i to z jej zdaniem się liczę jeżeli chodzi o tego typu dania. Bardzo swobodnie zainspirowałam się przepisem na chlebowy sos angielski, a że kiedyś robiłam zapiekankę makaronową z grzankami, to wiedziałam że takie połączenie jest niebiańskie. Danie jest baaaardzo sycące, a sosu na tyle dużo
greenscarftania. U mnie zawsze wygrywa ta z kaszy. Większość robi je na bazie makaronów, ja jednak jako wielka fanka kaszy wolę wybrać tę wersję. Dodatkowo podczas podawania na talerz, jest łatwiejsza w krojeniu i nie rozpada się tak jak w przypadku makaronowej. Wystarczy dodać do zapiekanki kolorowe warzywa, aby nabrała fajnego wyglądu. Przed włożeniem do naczynia wygląda trochę jak sałatka
zdrowo i aktywnietania. U mnie zawsze wygrywa ta z kaszy. Większość robi je na bazie makaronów, ja jednak jako wielka fanka kaszy wolę wybrać tę wersję. Dodatkowo podczas podawania na talerz, jest łatwiejsza w krojeniu i nie rozpada się tak jak w przypadku makaronowej. Wystarczy dodać do zapiekanki kolorowe warzywa, aby nabrała fajnego wyglądu. Przed włożeniem do naczynia wygląda trochę jak sałatka
Zdrowie i pysznie na talerzu