zapiekanka z cukinii - 1415 przepisów (strona:72/95)

Pieczona cukinia z pieczarkami z sosem czosnkowo-ziołowym 239

Bardzo smaczny podwieczorek.  Jadłam coś podobnego w jednym z kebabów warszawskich. Ponieważ nie łączę węglowodanów z mięsem, to nie zamówiłam wtedy zwykłego kebaba w cieście

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
PIECZONE BAKŁAŻANY FASZEROWANE MIĘSEM I CUKINIĄ 134

. Dwie nieduże cebule kroję w kostkę  i podsmażam na patelni, pod koniec smażenia dodaję starte ząbki czosnku. 30 dkg mielonego mięsa wieprzowego albo z

potrawyregionalne
Domowa Musaka 97

Musaka to danie, które jest wizytówką Grecji . Jest to połączenie mięsa, sosu pomidorowego i warzyw. Poszczególne składniki w tym daniu układane są warstwami. Przygotowanie także nie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Domowa Musaka 191

Musaka to danie, które jest wizytówką Grecji . Jest to połączenie mięsa, sosu pomidorowego i warzyw. Poszczególne składniki w tym daniu układane są warstwami. Przygotowanie także nie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tarta z buraczkami i frankfurterkami 130

na ciasto; 2 szkl mąki 1 łyżka smalcu 2 jajka 1 łyżka śmietany szczypta soli szczypta pieprzu nadzienie z buraczków 2 buraczki gotowane lub pieczone ok

Gotowanie jest łatwe
Przepisy na Dania jednogarnkowe 189

Gulasz z bakłażana Pęczak z młodą kapustą – szybki obiad Risotto z botwinką Karkówka z grilla i kasza Risotto ze szparagami Gulasz z cukinii z szybkowaru Leczo z cukinią Kurczak z szybkowaru Ziemniaki po cygańsku Kiełki na patelnię i kasza bulgur Zupa gulaszowa Biała kiełbasa pieczona z warzywami Kalarepa na ciepło Kasza jęczmienna z grzybami leśnymi Bigos z dyni Fasolka(...)Czarne risotto Kaszotto z grzybami Stew z marchewki Zero waste Pieczarki duszone w pomidorach Risotto z grzybami Risotto z dynią Kapusta z soczewicą Kapusta z papryką Pilaw z grzybami Zapiekanka makaronowa z kozim serem Kaszotto ze szparagami Kapusta kiszona z dynią i mięsem mielonym Kapusta z kurczakiem wędzonym Danie jednogarnkowe z kapustą Danie jednogarnkowe z kiszoną kapustą i grzybami Łosoś

Dorota Smakuje
Clafoutis wytrawna zapiekanka 164

kolejne pokolenia. U mnie zupełnie inaczej niż w oryginale, bo w wersji wytrawnej. Do jego wykonania możecie użyć właściwie prawie wszystkich produktów, które akurat znajdziecie w lodówce. Oliwki, kapary, cukinie, pomidorki, paprykę… Clafoutis lubi także wszystkie rodzaje serów – parmezan, cheddar, gruyere, sery kozie… Możecie też śmiało poszaleć z przyprawami. Możliwości jest mnóstwo! Jeśli stronicie od mąki pszennej(...)Rozgrzej piekarnik do temperatury 190 stopni, program góra/dół. Formę do zapiekania (lub kokilki) wysmaruj masłem, obsyp mąką. Na marginesie, wszelka ceramika świetnie sprawdza się przy okazji różnych zapiekanek i wygląda rewelacyjnie, prawda? Do kupienia tutaj: klik . Wymieszaj w misce jajka, mąkę, sól i pieprz (najlepiej zblenduj), dodaj mleko i oliwę, następnie starty ser oraz pozostałe składniki. Wymieszaj całość

Garniec Magalie
Clafoutis wytrawna zapiekanka 220

pokolenia.  U mnie zupełnie inaczej niż w oryginale, bo w wersji wytrawnej. Do jego wykonania możecie użyć właściwie prawie wszystkich produktów, które akurat znajdziecie w lodówce. Oliwki, kapary, cukinie, pomidorki, paprykę... Clafoutis lubi także wszystkie rodzaje serów - parmezan, cheddar, gruyere, sery kozie... Możecie też śmiało poszaleć z przyprawami. Możliwości jest mnóstwo!  Jeśli stronicie od mąki pszennej też(...)temperatury 190 stopni, program góra/dół.  Formę do zapiekania (lub kokilki) wysmaruj masłem, obsyp mąką. Na marginesie, wszelka ceramika świetnie sprawdza się przy okazji różnych zapiekanek i wygląda rewelacyjnie, prawda? Do kupienia tutaj: klik .  Wymieszaj w misce jajka, mąkę, sól i pieprz (najlepiej zblenduj), dodaj mleko i oliwę, następnie starty ser oraz pozostałe składniki. Wymieszaj całość

Garniec Magalie
Makaron z warzywami po azjatycku (wege i fit) 76

jedna będzie miała około 400 kcal. Składniki na makaron z warzywami po azjatycku (3 porcje): 100 g makaronu mie lub chow mein 2 garście żółtej fasoli szparagowej średniej wielkości cukinia duża papryka czerwona średniej wielkości marchew biała część pora 2 łyżki ciemnego sosu sojowego 3 łyżki słodkiego sosu chili (domowej roboty, lub do kupienia w marketach na dziale z żywnością(...)Odcedzamy na durszlaku. Pora kroimy w plastry, paprykę i marchew w paski. Cukinii odkrawamy końcówki i kroimy w plastry grubości około 0,5 cm, następnie plastry kroimy na ćwiartki. Na patelnię z rozgrzanym olejem wrzucamy najpierw pora i marchew. Smażymy przez kilka minut. Następnie dorzucamy paprykę i cukinię. Warzywa smażymy do miękkości. Orzechy nerkowca prażymy na suchej patelni. Makaron przygotowujemy

e-PrzepisyKulinarne
Zapiekanka makaronowa z mielonym indykiem i warzywami 140

Zapiekana z rodzaju tych, do których zgarnia się to co w lodówce i spiżarni. Przygotowałam ją naprędce z myślą, że wystarczy na dwa dni. O naiwności

Kuchenne zapiski Edyty
Zapiekanka z brązowego ryżu i cukinii 120

Dzisiaj bardzo proste danie. Zwykła zapiekanka ryżowa. Zwykła, ale naprawdę smaczna. Lubimy zamieszczać tutaj na blogu takie proste dania, bo przekonaliśmy się już, że cieszą się one naprawdę dużym powodzeniem. Ludzie w internecie szukają nie tylko wyszukanych dań godnych ręki samego szefa Amaro, ale też zwykłych, prostych dań obiadowych. A my właśnie takie zwykłe i proste dania lubimy. Ostatnio Madzia(...)kasze, ryże i inne rzeczy bardziej zdrowe niż ziemniaki. Więc i ja muszę to jeść. W sumie nie narzekam, całkiem to smaczne :) Potrzebujemy: 200 g ryżu brązowego 340 g cukinii (1 średnia) 150 g sera Grana Padano 180 g jogurtu 1 łyżka musztardy francuskiej 3 łyżki masła (plus do natarcia formy) 1 średnia cebula 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Marder&Marder Manufacture
Placuszki warzywne z ziołami 94

Mogę powiedzieć, że do zrobienia tych placuszków zostałam zmuszona sytuacją. A to dlatego, że właśnie teraz kiedy potrzebuję zrobić zakupy, bo wyczerpały mi się zapasy najpotrzebniejszych

kuchnia doski
Parmigiana z bakłażana 99

bakłażana to danie, które możecie znać także pod nazwą “parmigiana di melanzane” lub “melanzane alla parmigiana” czyli bakłażan po parmeńsku. W największym uproszczeniu jest to zapiekanka składająca się z obsmażonych lub panierowanych plastrów bakłażana, aromatycznego sosu pomidorowego oraz sporej ilości sera, który po upieczeniu niesamowicie się ciągnie. Wbrew temu co sugerowałaby nazwa, korzeni tego dania(...)liczby wariacji. Jedną z najpopularniejszych jest z pewnością kurczak parmigiana – amerykański klasyk, w którym bakłażana zastąpiono panierowanymi kawałkami piersi z kurczaka. W podobny sposób możecie również przygotować plastry cukinii lub selera korzeniowego. Jak urozmaicić smak panierki? Oczywiście, klasyka może uwodzić prostotą. Nie zmienia to jednak faktu, że czas warto nieco poeksperymentować, aby podkręcić nieco smak potrawy. Do bułki tartej

okolicepalnika.pl
Niedziela w kuchni 137

Dwa dni pod rząd to istne szaleństwo :) Dzisiejsza niedziela trochę z doskoku, niemniej jednak bardzo udana. Śniadanie “róż…” – różane i różowe. Biała

Kucharzyca
Enchilada wegetariańska z warzywami 164

Coś naszło mnie na warzywa i to na duszone, pieczone lub gotowane:) I dzięki moim zachciankom trafiłam na ten przepis. I fajnie, że trafiłam, bo danie

In my kitchen