Zapraszam na małe warzywne zapiekane kanapeczki. Trzy pyszne warzywka razem z mozzarellą nie tylko fajnie się prezentują ale też wspaniale smakują. Kanapeczki idealne na przekąskę lub też lekki posiłek a nawet dodatek do mięska z grilla. składniki: 1 średni bakłażan 1 średnia cukinia żółta 3-4 pomidory, u mnie malinowe 250 g mozzarelli (dałam taką z kawałka(...)tarce. Następnie mozarrellę przykryć kolejnym plastrem i znowu dać troszkę mozarelli. Na wierzch dać plaster pomidora i resztę mozzarelli. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać chwilkę aż ser się rozpuści. Podawać od razu na gorąco ale na zimno kanapeczki też są dobre
Monia miesza i gotujeZapiekane owoce pod kruszonką z płatków owsianych, kukurydzianych, suszonych owoców tropikalnych - papaja, ananas, mango, rodzynki, kokos, z dodatkiem masła i miodu. Użyłam owoców sezonowych, nasze węgierki są wręcz do tego stworzone, gdy się skarmelizują nadają niepowtarzalnego smaku i aromatu. Danie wręcz banalne w wykonaniu a tak pyszne, że trudno się oderwać ;-) Zapraszam ps. kocham fotografię kulinarną ;-))) SKŁADNIKI: - śliwki węgierki(...)ananas - możecie też użyć posiekanych migdałów i jagód goji Naczynie smarujemy masłem układamy owoce, śliwki kroimy na pół. Posypujemy mieszanką płatków. Polewamy miodem. Na wierzch układamy kostki masła. Zapiekamy 20 minut w gorącym piecu! Smacznego! Zapraszam na Instagrama i facebooka! Smyk_W_Kuchni Pięknego i beztroskiego dnia
SMYKWKUCHNImieszanka różnych lub jeden ulubiony. Takie pieczareczki można zajadać same jako przekąskę lub podać np. z grzankami wtedy będą stanowiły pyszny posiłek na obiad czy kolację. Moje pieczarki są zapiekane w piekarniku ale można je tez przygotowac na grillu. składniki: 10 bardzo dużych pieczarek 100 g sera z pleśnią 100 g serka topionego 125 g małych mozzarelli(...)każdej pieczarki włożyć po kilka kwałków ulubionych serów. Na wierzchu posypać posiekaną natką pietruszki. Pieczarki ułożyć na blaszcze do pieczenia i wstawić do nagrzanego do 180 C piekarnika i zapiekać ok 30 minut. Podawać na gorąco
Monia miesza i gotujepomyślałam? Nie zdradzę, ale mam nadzieję, że wszystkie się spełnią! Dziś mam dla Was przepis na fantastyczne naleśniki o rajskim smaku. Wypełnione po brzegi soczystymi ananasami i bananami oraz zapiekane pod kokosową pierzynką przypomną nam gorące lato i choć na chwilę przeniosą nas na te rajskie plaże. Podobno to jedne z najlepszych naleśników jakie zrobiłam w domu :D Koniecznie(...)naleśniki. Każdy smarujemy dżemem ananasowym, pokrywamy warstwą białego sera, pokrojonym w plasterki bananem i pokrojonym w kosteczkę ananasem. Posypujemy odrobiną kokosu i zawijamy. Układamy obok siebie w naczyniu do zapiekania posmarowanym odrobiną masła. Zalewamy śmietaną wymieszaną z cukrem pudrem i wiórkami kokosowymi. Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 20-25 minut ( aż śmietanka się zapiecze ). Zajadamy gorące! Smacznego
Ostra na SłodkoZiemniaki zapiekane z czosnkiem to pomysł na świetny dodatek do obiadu. Ziemniaki przygotowane w poniższy sposób będą miękkie, czosnkowe i naprawdę pyszne. Idealnie smakowały z masłem. Jeżeli macie ochotę na inne dania z ziemniaków to przygotujcie smażone talarki lub frytki z batatów . Składniki: ziemniaki (najlepiej mniejszej wielkości) pikantna mieszanka pieprzów suszony czosnek kilka ząbków czosnku sól oliwa(...)wrzącej wodze. Lekko podgotowane ziemniaki przełożyć do naczynia żaroodpornego. Posypać suszonym czosnkiem, solą oraz pieprzem, a na sam koniec polać oliwą z oliwek. Przygotowane ziemniaki wstawić do piekarnika. Zapiekać około 35-40 minut w 195ºC . 5-10 minut przed końcem pieczenia, do ziemniaków dodać plasterki czosnku. Podawać z masłem lub ulubionym sosem
UgotowaćTrochę nietypowe gołąbki z włoskiej kapusty, zapiekane w piekarniku. Farsz z ziemniaków, mięsa mielonego i pieczarek daje im przepyszny smak. Składniki: duża kapusta włoska 0,5 kg ziemniaków 0,5 kg pieczarek 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego sól, pieprz łyżka przecieru pomidorowego olej Przygotowanie Do dużego garnka wkładamy kapustę z wyciętym głąbem. Kapustę zalewamy wodą. Wodę doprowadzamy(...)oleju. Pieczarki i mięso mielone dodajemy do ziemniaków, przyprawiamy i dokładnie mieszamy. Z liści kapusty odcinamy zgrubienie z głównego nerwa, nakładamy po łyżce farszu i zawijamy. Formę do zapiekania natłuszczamy olejem, można również wyłożyć pozostałymi po gołąbkach liśćmi kapusty. Układamy ciasno gołąbki. W pół szklanki wody rozpuszczamy koncentrat i wylewamy na gołąbki. Całość przykrywamy. Pieczemy ok godzinę w piekarniku
e-PrzepisyKulinarnezwartą konsystencję, nie odstraszają (aż tak) wyglądem czy zapachem. To zdecydowanie propozycja dla osób, które swą przygodę z podrobami chciałyby dopiero rozpocząć. Ja serca uwielbiam! (powiało grozą) :) SERCE WIEPRZOWE ZAPIEKANE ZE SZPINAKIEM Składniki: - 500 gram serc wieprzowych - 500 gram ziemniaków - 500 gram szpinaku (świeżego lub mrożonego) - 2-3 ząbki czosnku - 150 gram sera żółtego - 100 mililitrów słodkiej śmietanki - liść(...)mililitrach śmietanki i odparowujemy nadmiar płynu. Łączymy z odcedzonymi sercami i ziemniakami. Doprawiamy pieprzem, gałką muszkatołową i solą. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy startym serem i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 10-15 minut. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce
Życie zamknięte w smakuuwagę przykuł interesujący, aromatyczny sos na bazie mleka kokosowego i masła z orzeszków ziemnych – to on okazał się spoiwem, który doskonale podkręcił całe danie. Inny plus? Jeżeli lubisz brokuły zapiekane w żółtym serze, ta zapiekanka z pewnością jest dla Ciebie, ponieważ w trakcie pieczenia sos gęstnieje i ściśle otula zielone różyczki, co w całości do bardzo przypomina serowy odpowiednik(...)Niech się podgotuje przez 5 minut, a po tym czasie dorzuć różyczki brokułu, zamieszaj i gotuj ponowne 5 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Przygotuj prostokątne naczynie do zapiekania. Przelej do niego sos z brokułami i równomiernie rozprowadź. Na wierzchu poukładaj ziemniaczane plastry, a następnie za pomocą pędzelka posmaruj je cienką warstwą oliwy. Wierzch przypraw pieprzem i wstaw
Roślinna - blog wegańskimięso wraz z sosem śmietanowym, makaron, szpinak, sos beszamelowy, na to rozdrobniona kulka mozzarelli (można posypać ją lekko oregano). Na tak przygotowaną zapiekankę nałożyć pokrywę i włożyć do piekarnika. Zapiekać 45-50 minut. Gotową zapiekankę można udekorować liśćmi bazylii. Porcje nakładać na talerze i polewać delikatnie sosem z dna naczynia. Zapiekankę można przygotować sobie już dzień wcześniej, wtedy zamiast zapiekać(...)piekarnika na 10 minut, zostawić do ochłodnięcia. Zimną umieścić w lodówce. Na następny dzień wyciągnąć na na 30 minut z lodówki, po czym przełożyć do piekarnika, uruchomić go i zapiekać 50 minut (czas łączny wraz z okresem nagrzewania się piekarnika). ETAPY PRZYGOTOWYWANIA ZAPIEKANKI NA ZDJĘCIACH
Passions hobbies lifeManna zapiekana z gorzką czekoladą i śliwkami Mam nadzieję, że każdy z poranków rozpoczęty śniadaniem z tego prostego dania będziemy mogli zaliczyć do udanych składniki dla czterech osób 200 g kaszy manny 1 l mleka 12 sporych śliwek 80 g gorzkiej czekolady 12 g masła 80 g brązowego cukru ewentualnie cukier do osłodzenia kaszy Sposób przygotowania Środek czterech(...)cukrem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, zapiekając przez 12-15 minut. Gotową kaszę podajemy w tych samych naczyniach (najlepiej owiniętych kawałkiem grubego płótna), w których ją zapiekaliśmy, uważając aby się nie poparzyć
Miód i pieprzByłam ogromną fanką tego smaku. Gdy owoce figi pojawiły się w sklepach, kilkakrotnie podchodziłam do nich z zamiarem nabycia, lecz nie miałam pomysłu jak je […] The post Figi zapiekane z gorgonzolą appeared first on Magiczny Garnek
Magiczny GarnekPyszne, proste i szybkie danie na obiad, gorącą kolację lub przekąskę w ciągu dnia czyli naleśniki z pieczarkami i żółtym serem zapiekane w piekarniku. Są pyszną alternatywą dla mięsa a więc szczególnie polecam je dla jaroszów . składniki na około 10 naleśników ciasto naleśnikowe 2 szklanki mąki pszennej(...)środek każdego naleśnika nakładamy porcję farszu a następnie naleśniki zawijamy w trójkąty układamy na blasze lub żaroodpornej formie wyłożonej papierem do pieczenia a ich wierzch posypujemy żółtym serem. Naleśniki zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C do momentu aż ser się roztopi
Smakowite DaniaZielone szparagi zapiekane z szynką parmeńską i do tego z klasycznym sosem holenderskim. Delikatne, chrupkie szparagi lekko podpieczone z grubo mielonym pieprzem, zawinięte w jedną z najlepszym szynek świata i polane aksamitnym sosem holenderskim (oczywiście ubijanym ręcznie, bez żadnych fiksów!). Zielone szparagi w szynce z sosem holenderskim to coroczny hit sezonu. Składniki: – 1 pęczek zielonych szparagów(...)sztuki, ale nie więcej) zawijać w plastry szynki – zaczynamy od dołu i okręcamy ku górze. Ułożyć na blasze (lub w naczyniu żaroodopornym) wyłożonym papierem do pieczenia, posypać pieprzem. Zapiekać w piekarniku w temp. 200 stopni przez około 8-10 minut (szynka musi się lekko zrumienić, a szparagi będą kruche). Sos holenderski przygotowujemy ręcznie. Na upartego można mikserem
Pociąg Do Kuchni