ciężko poprzestać na jego jednej, małej porcji. Jest po prostu uzależniający! I dziś to właśnie on stanowi bazę dla nieco innego deseru. Smaki pozostają te same - czekolada i wiśnie. Zmienia się jedynie forma podania, bo tym razem będzie to właśnie ciasto, w którym zastosowałam kilka sprawdzonych już rozwiązań. Szybki i bezproblemowy spód z ciasteczek przykryłam musem z gorzkiej czekolady, którego
Ratunku obiadOstatnio podaję kawę z łyżeczkami czekoladowymi ,bo rok temu znalazłem pod choinką takie silikonowe foremki. Pralinki robię z nadzieniem z białej lub ciemnej czekolady, z alkoholem lub bez, z wiśniami i czarną porzeczką, które pozostały z nalewki. Dla tych ,którzy lubią i mogą chrupać z migdałami i orzechami laskowymi. Dzisiaj prezentuję pralinki z waniliowym nadzieniem i czarną porzeczką. 200g
Kulinarny karnet Christopheradoskonały gorący smakołyk na mroźną zimę. 2 pomarańcze 100g wiśni bez pestek 100g jagód 2 łyżeczki cukru 4 łyżki rumu 4 kwadraty folii aluminiowej 4 małe kostki cukru Dobrze umyte, wyparzone pomarańcze przeciąć na pół. Wykroić miąższ, nie uszkodzić skórki, pozostaną miseczki. Miąższ pomarańczy kroimy w małe cząstki, dodajemy pozostałe owoce i skrapiamy 2 łyżkami rumu z cukrem. Pomarańczowe
Kulinarny karnet Christopheratemp.180stop.z termoobiegiem 45min. Przygotować gnache, polewę czekoladową . 100ml śmietanki 36% zagotować .Zdjąć z ognia i dodać 150 g czekolady gorzkiej. Mieszać ,aż do rozpuszczenia czekolady. Wierzch ciasta posypać wiśniami z alkoholu i polać gnache. Torcik jest lekko wilgotny, orzechy chrupią, a polewa miękka i lśniąca
Kulinarny karnet Christopherasię zapiekł . Lekko ostudzić w temperaturze pokojowej. W wersji "no light" podaję z łyżką ubitej śmietany i gałką lodów miętowych ,z listkami świeżej mięty. Wersja letnia-owoce truskawki , czereśni ,wiśni ,malin ,czarnych jagód
Kulinarny karnet Christopheraradości, siły i wytrwałości w wychowywaniu dzieci , aby świat był coraz lepszy i słodszy…. Truskawkowy souvenir na Dzień Matki. Składniki. 500 g truskawek 1 cytryna 125 ml nalewki z wiśni 150 g cukru pudru 12 łyżeczek żelatyny 500 g kremówki 36% 24 szt. biszkoptów 50 g czekolady 1 łyżka masła Wykonanie. Tortownicę,20 cm,wyłożyć papierem. Z biszkoptów ułożyć brzeg
Kulinarny karnet Christopherarozsypać owoce. Pomagając sobie ściereczką zwinąć roladę. Właściwie rolada jest gotowa do jedzenia, ale możemy wstawić do lodówki i czekać na gości. Rada. Zamiast porzeczki można użyć, maliny, jagody, wiśnie
Kulinarny karnet Christopherawith couscous with fruit. Składniki. 2 szklanki świeżych owoców 2 szklanki mleka 1 szklanka kaszy kuskus 4 jajka 4 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego Wykonanie. Przygotować owoce, wiśnie, agrest, jagody, porzeczki. Formę do zapiekania wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Kuskus zalać wrzącym mlekiem. Odstawić na 5 min, aby napęczniał. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym
Kulinarny karnet ChristopheraCóż lepszego może być od świeżych owoców zmiksowanych z jogurtem i lodem? W czasie upałów to prawdziwe zbawienie, a dodatkowo bomba witaminowa. Truskawkowy klasyk Jagoda+malina+truskawka Wiśnia+jagoda Malina+nektarynka Wszystkie koktajle zostały przygotowane na bazie jogurtu naturalnego 0% tłuszczu i 0% cukru oraz lodu. Każdy z pewnością znajdzie swoją ulubioną wersję- możliwości są wręcz nieskończone. Smacznego orzeźwienia
peanutbuttermonsternaleśniki + łyżka kakao; twaróg truskawkowy i truskawki Wersja z masłem orzechowym, dodatkowym sezamem, bananem i truskawkami Zupełny miks: twaróg truskawkowo-jagodowo-wiśniowy + śliwka, morela, truskawki, jagody, wiśnie
peanutbuttermonsterśmietany). Ciasto podzielić na 2 części. Jedną cześć rozwałkować na blaszkę, posmarować powidłami. Do drugiej części dodać kakao i zarobić. Uformować z ciemnego ciasta 32 kulki, do każdej włożyć wiśnie lub inne owoce, lub kawałek twardej marmolady. Rozłożyć równo kulki na powidłach w rzędach 4 na 8 sztuk. Upiec ciasto w tem. 180C przez ok 1 godzinę. Ciasto 2; Jasny
Apetyczna babeczkadrugim dniu... Dzień trzeci, czwarty, piąty... Składniki: 2-3 kg ogórków, im mniejsze tym lepsze wiązka kopru 5-6 ząbków czosnku mały korzeń chrzanu 4-5 liści wiśni Solanka: 3 litry wody 4 łyżki soli, tradycyjna łyżka do zupy, ani kopiasta ani płaska, powiedzmy, że pełna Gotujemy wodę z solą, studzimy i zalewamy nią ogórki. Wierzch obciążamy talerzykiem.Po
Apetyczna babeczkaTest produktów – olej Rapso, tarte bakalie BackMit, produkty GoldPack i bakalie KRESTOUwielbiam lody, a z bakaliami, to wręcz za nimi przepadam.Ale takie lody domowej roboty
Kuchnia Danusibitą śmietaną Keks na białkach Kruchy placek ze śliwkami Łaciaty sernik Makowiec Makowiec zawijany Małe szarlotki Mini serniczki Murzynek Murzynek Piernik na święta Piernik z marchewką Placek z wiśniami Placek drożdżowy ze śliwkami Puszysty sernik Rolada kokosowa Sernik na święta Sernik na zimno na serkach homogenizowanych Sernik na zimno z musem truskawkowym Sernik na zimno z truskawkami Sernik
Aga w kuchniporzeczki Dżem śliwkowy Koncentrat pomidorowy Konfitura malinowa Konfitura wiśniowa Lecho z cukinii Marynowane kurki Marynowane opieńki Mus jabłkowy z miodem Ogórki małosolne Sok z aronii z sokownika Sok z wiśni Suszone pomidory w oliwie Syrop z pigwy do herbaty
Aga w kuchni