Płonące pomarańcze

Płonące pomarańcze

Płonące pomarańcze

Przepis na : deser

to doskonały gorący smakołyk na mroźną zimę. 2 pomarańcze100g wiśni bez pestek100g jagód2 łyżeczki cukru4 łyżki rumu4 kwadraty folii aluminiowej4 małe kostki cukru  Dobrze umyte, wyparzone pomarańcze przeciąć na pół.Wykroić miąższ, nie uszkodzić skórki, pozostaną miseczki.Miąższ pomarańczy kroimy w małe cząstki, dodajemy pozostałe owoce i skrapiamy 2 łyżkami rumu z cukrem.Pomarańczowe miseczki ustawiamy na kwadratach z folii, wypełniamy mieszanką owocową i folię szczelnie zawijamy.Wkładamy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.