z wiśniami - 2497 przepisów (strona:112/167)

Wiosenne porządki i gotowane perły. Risotto. 214

Paczka botwinki. Dwa woreczki czerwonych winogron. Wielkie pudełko malin. Pojemnik z wiśniami. Torebka rabarbaru. Worek czerwonych porzeczek. Trzy pudełeczka dyni. To nie jest lista moich zakupów.  Ani relacja z wizyty na straganie. To po prostu zamrożone lato i trochę jesieni, które wciąż trzymam w zamrażarce. To nic wielkiego, jestem pewna, że i Wy tak macie. Ale przecież mamy wiosnę

KUCHARNIA
Prezenty i wspomnienia - relacja ze świątecznych warsztatów kulinarnych... 246

sprawdzenia i jestem zachwycona! Jakość jest rzeczą oczywistą, ale to co najbardziej zaskakuje (oczywiście pozytywnie) to niezwykle bogata i różnorodna oferta Piątnicy . Wśród bakalii mają takie perełki, jak suszone wiśnie (boskie - uczestnicy wyjadali je garściami!), berberys, miechunkę, brzoskwinie! Plastry kandyzowanego ananasa i imbiru to po prostu bajka! Równie doskonałe okazały się przyprawy i orzechy. Wśród produktów Piątnicy znajdziecie takie cuda

KUCHARNIA
Tort nutella 162

być też rum lub likier cytrusowy). Co do dekoracji tortu to z racji pory roku i braku dostępu do świeżych owoców sezonowych typu truskawka, malina czy jagoda, użyłam kandyzowanych wiśni i gotowych listków czekoladowych. Boki obsypałam gotowymi, pokrojonymi migdałami. Efekt końcowy moim zdaniem super smakowicie :). Przepis jest na tortownicę 23 — 24 cm. (Szklanka o pojemności 250 ml) Nowy post Tort

Wypieki i Rumieńce
Zdrowe lody wegańskie 180

Pomysł na zdrowe lody owocowe :) ~ Lody jagodowe wiśniowe z awokado ~ Składniki: 150-200g mrożonych jagód i wiśni 1/2 dojrzałego awokado Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Przełożyć do miseczki lub nakładać gałki lodów do rożków waflowych

Kuchenny Skrawek Nieba
Ciasto z rabarbarem 168

szybkie i pyszne ciasto z owocami. Mi najlepiej smakuje z dodatkiem jagód lub wiśni, ale ponieważ nie jadłam tej wersji jeszcze z rabarbarem postanowiłam spróbować. Wyszło pyszne – nie za słodkie. W sam raz do niedzielnej kawki… 6 jajek kostka margaryny   40 dag mąki krupczatki (koniecznie)   1,5 szklanki cukru pudru   1/2 szklanki kwaśnej śmietany 18% lub pól

Humanistka w kuchni
Podsumowanie aktywności na moim blogu - miesiąc STYCZEŃ 2015 124

polubień na FB       14 2 obserwujących       20 postów 30 ,170 wyświetleń     najpopularniejsze posty : Ptysie Rolada schabowa z suszonymi pomidorami Sernik z wiśniami Dziękuję

Magiczne Życie Marty
Letnie ciasto z truskawkami 350

wykonaniu.  U mnie ciasto zniknęło tego samego dnia, w którym się pojawiło.  Ledwie zdążyłam zrobić parę zdjęć :) zamiast truskawek wykorzystać można inne letnie owoce: maliny, jagody, wiśnie lub rabarbar.  Jest lekkie i pyszne, polecam :). Składniki: -350-400 g owoców -3 szklanki mąki -1 margaryna -1 szklanka cukru -4 jajka -pół szklanki mąki -1 łyżeczka proszku do pieczenia

KasiekGotuje
Ciasteczka amarantusowe z suszonymi owocami 228

fareast-font-family:"Times New Roman";} Składniki (na 11 sztuk): 2 szklanki poppingu z amarantusa 2 jajka 2 łyżki wiórek kokosowych 1/2 szklanki ulubionych suszonych owoców (u mnie wiśnia, truskawka, papaja, kiwi, brzoskwinia) 1 łyżka miodu płynnego miodu W misce roztrzepać jajka. Dodać amarantus, wiórki kokosowe, miód oraz pokrojone na mniejszej kawałki suszone owoce . Wszystko wymieszać, zwilżonymi dłońmi formować kulki

Delicious Titbits
Zawijaniec drożdżowy z wiśniami 219

się na samą myśl o tym cieście, z którego udało mi się skosztować tylko jeden kawałek... Co mi tam! Pędzę do kuchni, upiekę jeszcze jedno...   Zawijaniec drożdżowy z wiśniami   ciasto: 500g mąki 150g masła 1 szklanka mleka 3/4 szklanki cukru 3 jaja 1 żółtko 50g drożdży szczypta soli + konfitura wiśniowa kruszonka: 70g masła 40g mąki pszennej 40g mąki

Zapiski Młodej Żony
Granola czekoladowa 176

chłodnego, deszczowego dnia. Płatki owsiane, miód, suszone owoce i kakao, idealne na poprawę nastroju w poniedziałkowy poranek:) Granola czekoladowa 500g płatków owsianych 1/2 szklanka suszonej żurawiny 1/2 szklanki suszonych wiśni kilka suszonych moreli 1/2 szklanki orzechów włoskich 1/3 szklanki sezamu 1/3 szklanki siemienia lnianego 1/3 szklanki płatków migdałowych 5 łyżek oleju 5 łyżek miodu 4 łyżki kakao ekstrakt waniliowy Płatki

Zapiski Młodej Żony
Leśny mech - słodkie ciasto szpinakowe z egzotyczną nutą. 233

proszku do pieczenia -3 jajka -pasta migdałowa, łyżeczka Masa: -dwa kubki śmietany 36% po 200 gram -duża łyżka cukru pudru -galaretka, smak wg uznania proponuję coś kwaśnego,u mnie wiśnia -2 banany rozgniecione  Jajka łączymy z cukrem i pastą migdałową na jednolitą puszystą masę. Stopniowo, miksując, wlewamy olej. Łączymy z mąką. Dodajemy szpinak i miksujemy do jednolitej masy. Tortownicę

BaRepas
Ciasta 474

manny Ciasto szpinakowe z granatem Szarlotka na kruchym cieście Czekoladowa pokusa Ciasto czekoladowo kokosowe z adwokatowym kremem Słonecznikowiec Kremówki Gofry Piernik staropolski z powidłami śliwkowymi Miodownik z kremem grysikowym wiśniami i orzechami Mikołaj z piernika Flan kokosowo gruszkowy Torcik cukiniowy Szarlotka na kruchym spodzie Rolada bezowa z mandarynkami Czekoladowe z gruszkami i żurawiną Marcepanowo orzechowe z śliwkami Marchwiowe z lukrem

Ala piecze i gotuje
Boże Narodzenie 483

makiem Rogaliki z orzechów laskowych Sałatka szuba Krokiety z mięsem Pierniczki królewskie z marcepanem Piernik staropolski z powidłami śliwkowymi Ciasteczka z kremem karpatkowym Likier piernikowy Miodownik z kremem grysikowym wiśniami i orzechami Pomarańczowe paluszki Tort piernikowy Ciasteczka cieszyńskie koniczynki Witrażyki z miodem Czerwononose rudolfy Gwiazdki cytrynowe Barszcz świąteczny czysty Zakwas buraczany Mikołaj Ciasteczka misie Domowy cukier waniliowy

Ala piecze i gotuje
Desery 282

winie z sosem karmelowym Trifle borówkowe Semifreddo truskawkowo czekoladowe Deser galaretka z truskawkami Deser grecki z musem truskawkowym Eton mess z rabarbarem Deser w błękicie z granolą Czekoladki z wiśnią Pyszny mus z białej czekolady Tęczowy deserek na szybko

Ala piecze i gotuje
Lukier niejedno ma imię 234

barwić aby uzyskać dekoracyjny efekt. Do barwienie możemy uzyć barwników spożywczych w proszku lub tez spróbować bardziej ekologicznych, domowych metod barwienia. Czerwony lukier: uzyskamy dodając do lukru sok z wiśni, aronii czy jagód. Pomarańczowy lukier: dodatek soku z marchwi. Żółty lukier : jasnożółty - sok z cytryny, intensywnie żółty - kurkuma, żółtko jajka Zielony lukier : zmiksowane liści mięty, łyżki gotowanego szpinaku

Pyry na Gaz

Proponowane wyszukiwania