owsianka z duszonym rabarbarem z jabłkiem, jogurt naturalny z orzechami pecan i rodzynkami*na dnie teżTak trochę jesiennie, choć za oknem istne lato..Zdjecie, na szybko, śniadanie zjedzone chyba jeszcze szybciej, ciasteczka upieczone, torba spakowana, wyruszam dzisiaj na cały dzień do koleżanki do innego miasta robić projekt, nooo... tak, my 4... noo, na pewno (nie) będzie spokojnie
More food, love and dreamsszkl. mąki 2 jajka 1 szkl.oleju 1 szkl. cukru 2 szkl. jogurtu naturalnego 1 biała czekolada 300g wiórków kokosowych 500-600g rabarbaru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody Roztrzepane jajka wymieszać łyżką z mąką, cukrem, olejem, jogurtem, proszkiem do pieczenia, sodą, wiórkami i rozpuszczoną czekoladą. Masę przelać
Moje domowe kucharzenieBananowy chlebek, czyli banana bread to jest ciasto dla mnie niezawodne. Ma tyle odmian ile tylko można sobie zamarzyć. Tym razem postanowiłam wykorzystać sezon na rabarbar i pierwsze rodzime truskawki. Ciasto jest na tyle fenomenalne ze można wykorzystać do niego każde owoce a baza jest tylko mocno dojrzały banan. Jest wilgotne, soczyste i aromatyczne. Sprawdza się lepiej niż nasze babki
Bernika - moj kulinarny pamietnikSezon na rabarbar pomału dobiega końca za to pojawiły się pierwsze jagody, wiec jak tu nie skorzystać i nie upiec czegoś pysznego. Ciasto jest proste, nieskomplikowane, mało pracochłonne, za to pyszne czyli takie jakie lubię najbardziej. Polecam. Źrodlo Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikpory rzadko robiłam ciasta drożdżowe i myślę, ze to był błąd, bo to ciasto było tak pyszne, ze można byłoby zjeść całą blaszkę. A rabarbar, który już się kończy nadaje temu ciastu oryginalnego, orzeźwiającego smaku. Krotko mówiąc jest wyborne i polecam każdemu póki jeszcze można go kupić, albo można zrobić je z innymi leśnymi owocami. Będzie równie pysznie. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikOwoce, owoce, owoce, najcudowniejszy okres w roku, na straganach królują już pierwsze rodzime truskawki i rabarbar, czyli to co lubię najbardziej. Żal nie kupić i nie zrobić z nich czegoś pysznego. Dlatego proponuje ekstra szybkie i ekstra proste dwukolorowe ciasto z owocami. Tak naprawdę możecie je zrobić z każdymi owocami jakie macie, nadadzą się wiśnie, czereśnie, śliwki, porzeczki, jagody. Każde
Bernika - moj kulinarny pamietnikciasto z budyniem. Mam nadzieję, że znajdziecie coś dla siebie.Przepis na ciasteczka pochodzi z Food&Friends, nieco zmodyfikowany, ponieważ dżem był zdecydowanie za rzadki.Do przepisu użyłam zielonego rabarbaru, jeśli użyjecie odmiany czerwonej, dżem będzie różowo-czerwony.Zapraszam!Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćDzień dobry! Dzisiaj już weekendowo, zatem zapraszam Was na bardzo smaczne ciasto. Kwaskowy rabarbar w połączeniu z waniliowym budyniem i kruchym ciastem idealnie się sprawdzi. Polecam przygotować je na weekend, może odgoni deszcz i zimno jakie zagościło w Krakowie? :-) Przepis przygotowałam na bazie szarlotki z budyniem z bloga Moje Wypieki. Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu
Pora coś zjeśćPost Kompot z rabarbaru pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePost Babeczki z rabarbarem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePost Proste ciasto jogurtowe z rabarbarem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePost Kruche ciasto z rabarbarem i bezą pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeJeśli macie rabarbarowe łodygi w ogródku koniecznie je wykorzystajcie! jeśli widzieliście rabarbar na straganie kupcie go! do tego opróżnijcie zamrażarkę z truskawek i szybko zagniećcie kruszonkę, razem upieczcie i zjedzcie! to mój ukochany deser na ciepło w sezonie truskawkowo rabarbarowym.Tym razem wykorzystałam jeszcze białka z jaj, które zostały mi po upieczeniu bab herbacianych
Dzieje kuchennej Wiewiórypieczenia 1/2 szkl cukru 2 jajka 1 łyżka domowego cukru waniliowego bądź 1/2 op cukru wanilinowego 1 szkl maślanki naturalnej 1/2 szkl oleju dowolne owoce: u mnie 5 łodyg rabarbaru i 100g borówek Na kruszonkę: 150g mąki 120g drobnego cukru 80g masła Wykonanie: Wyrobić kruszonkę: połączyć mąkę z cukrem, dodać zimne masło, szybko wyrobić do konsystencji mokrego piasku
Walijskie PichcenieRabarbar nigdy nie znajdował się na liście moich ulubionych warzyw i owoców, ale jego kwaskowy smak czasami jest pożądany. W tym przypadku dodał charakteru dżemowi truskawkowemu. Zapach wzbogaciłam o nutę mięty i całość jest naprawdę bardzo interesująca. Żarłoczek ocenił, że to jeden z najlepszych dżemów jakie robiłam a On przecież się doskonale na tym zna !Dodatek ziół do słodkich, owocowych
Smaczna PyzaJest rabarbar!!! Hurra! Crumble, to obok deserów z jogurtem greckim i serników czekoladowych, moje najulubieńsze słodkie danie:) Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyNiedługo skończy się sezon na rabarbar, a ja jadłam go tylko raz w formie musu. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia Sowyrazem kasza jaglana z rabarbarem - tego jeszcze nie serwowałam:) 2 wersje: jedna deserowa, a druga śniadaniowa (choć tę pierwszą też na śniadanie można zjeść, dlaczego nie). Różnią się bardziej sposobem podania niż zawartością:)Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia Sowy