Kompot z rabarbaru

Kompot z rabarbaru

Kompot z rabarbaru

Na upalne dni – polecam orzeźwiający kompot z rabarbaru z dodatkiem cytryny i świeżej mięty :) Składniki Rabarbar 0,5kg Woda mineralna 1 litr Cukier 3 łyżki Miód 3 łyżki Cytryna 2 plasterki (każdy ok. 1cm) Świeża mięta dodatkowo Kostki lodu dodatkowo Wykonanie: Rabarbar umyć, odciąć liście i twarde końcówki, łodygi pokroić na 1 cm kawałki. […] The post Kompot z rabarbaru appeared first on KulinarnePrzeboje.pl . czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Przeboje

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Woda mineralna czy źródlana – którą wybrać?

W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
mysza75, 11 lipca 2013 21:20:44

Taki na orzeźwienie, ja pije bez cukru da sie wypić a twój kompocik jest pyszny :-)

Justyna Bąk, 11 lipca 2013 22:20:16

idealny na lato:)

kudels, 11 lipca 2013 23:17:26

smaki dzieciństwa :)) pamiętam jak jadłam rabarbar z cukrem :)

Bebe, 12 lipca 2013 01:57:17

Kompot z rabarbarem kojarzy mi się z koszmarem z dzieciństwa. Obiad u cioci, i on. Kompot z rabarbaru. Jak nie przechylić kubka „farfrocle” atakują. Twoja propozycja to zupełnie inna bajka :)

Antenka, 12 lipca 2013 10:45:45

boskie orzeźwienie:)

Ewa, 12 lipca 2013 21:11:48

Wygląda bardzo zachęcająco:)