Na upalne dni – polecam orzeźwiający kompot z rabarbaru z dodatkiem cytryny i świeżej mięty :) Składniki Rabarbar 0,5kg Woda mineralna 1 litr Cukier 3 łyżki Miód 3 łyżki Cytryna 2 plasterki (każdy ok. 1cm) Świeża mięta dodatkowo Kostki lodu dodatkowo Wykonanie: Rabarbar umyć, odciąć liście i twarde końcówki, łodygi pokroić na 1 cm kawałki. […] The post Kompot z rabarbaru appeared first on KulinarnePrzeboje.pl . czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.
Czytaj dalej...Taki na orzeźwienie, ja pije bez cukru da sie wypić a twój kompocik jest pyszny :-)
Kompot z rabarbarem kojarzy mi się z koszmarem z dzieciństwa. Obiad u cioci, i on. Kompot z rabarbaru. Jak nie przechylić kubka „farfrocle” atakują. Twoja propozycja to zupełnie inna bajka :)