Placek drożdżowy z rabarbarem

Placek drożdżowy z rabarbarem

Placek drożdżowy z rabarbarem

Do tej pory rzadko robiłam ciasta drożdżowe i myślę, ze to był błąd, bo to ciasto było tak pyszne, ze można byłoby zjeść całą blaszkę. A rabarbar, który już się kończy nadaje temu ciastu oryginalnego, orzeźwiającego smaku. Krotko mówiąc jest wyborne i polecam każdemu póki jeszcze można go kupić, albo można zrobić je z innymi leśnymi owocami. Będzie równie pysznie. Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Antenka, 18 lipca 2013 10:48:59

bardzo pysznie wygląda:)

Justyna Bąk, 18 lipca 2013 12:17:36

pyszności:)

kabamaiga, 18 lipca 2013 12:37:28

Przydałby się na drogę. Tylko czy znajdę czas, żeby go zrobić?

przecinkowa, 18 lipca 2013 13:31:36

Prosto i cudnie :)

Majana, 19 lipca 2013 00:20:36

Wspaniały! Jak ja lubię drożdżowe, mniam:)

Izaa, 19 lipca 2013 11:12:14

fajnie poukładałaś rabarbar :))) podoba mi sie

Anonymous, 26 października 2013 14:44:12

Te proporcje to chyba dla jaj podane żeby upiec ciasto z pół kilograma mąki trzeba zatrudnić matematyka (350g mąki 120g masła :D )

Bernadeta, 26 października 2013 23:34:30

proporcje dopasowałam do swojej blaszki, jeśli pani/panu nie pasują proszę je zmienić pod siebie. dla mnie pieczenie ciasta z pół kg maki jest za dużo dlatego piekę z mniejszych ilości.