z pieczarkami - 10538 przepisów (strona:527/703)

Grzanki z kurkami i suszonymi pomidorami 203

grzanki to wariacja na temat zapiekanek, które pamiętam z dzieciństwa. Pszenna bułeczka, a na niej jajecznica z dużą ilością pieczarek i żółty ser. Wszystko zapieczone w piekarniku i podane z domowym keczupem. Co ciekawe, w dzieciństwie nie przepadałam za keczupem w wykonaniu mojej babci, a dziś z przyjemnością bym taki zjadła... Jakiś czas temu odstawiłam białe pieczywo i przerzuciłam siebie

Kulinarne Inspiracje
Sałatka śledziowa z warzywami sezonowymi 135

drobno. Wszystkie składniki sałatki wymieszać. Doprawić do smaku i zajadać :) Użyte zioła rosną w moim ogródku: fenkuł pietruszka naciowa szałwia lekarska ----------- Podobne: Sałatka ze śledzi i ziemniaków Sałatka z pieczarek Surówka z fenkułu i marchwi

Weekendy w domu i ogrodzie
Pieczarki marynowane z czerwoną papryką. 128

Składniki : 1 kg małych pieczarek 3 cebule 2 papryki czerwone Marynata : 3 listki laurowe 2 szklanki wody 8 łyżek octu winnego 6 % 15 ziarenek pieprzu 1 łyżka soli cukier do smaku po 1 łyżeczce :    tymianku    rozmarynu    estragonu Sposób wykonania :   P ieczarki oczyść, opłucz pod bieżącą wodą . Cebulę obierz i pokrój w cienkie plastry

Przepisy i porady kulinarne
Galaretka z warzywami 102

groszek konserwowy 1 puszka · kukurydza w puszce 1 puszka · pieczarki marynowane 200 g · papryka marynowana 200 g · szynka z kurczaka 200 g · żelatyna 5 łyżek · sól · czarny pieprz mielony · rosół warzywny 1 L   Żelatynę należy namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody, tak żeby napęczniała. Rosół dokładnie połączyć z rozpuszczoną żelatyną, sola i pieprzem. W dużej formie na babkę

Camilla w kuchni
Makaron z cukinią w sosie pietruszkowym 164

ziołowym. Makaron odcedzić i wrzucić na patelnię z sosem. Wymieszać i chwilę razem podgrzewać. Podawać posypane startym parmezanem. ------------ Podobne: Makaronowa sałatka z szynką Makaron w sosie carbonara Penne z pieczarkami i gorgonzolą

Weekendy w domu i ogrodzie
Pasztet z cukinii i soczewicy 179

stopniach, grzałka góra-dół, około 40 minut, a następnie usunąć folię z góry i piec kolejne 10 minut. Polecam również inne warzywne "pasztety" Pasztet z cukinii i pieczarek Pasztet z cukinii i kalafiora Pasztet z selera Pasztet z kapusty i chleba

Trzeci talerz
Pizza 152

wyrośnięcia. Pieczemy przez 20 minut w rozgrzanym piekarniku do 180 - 200 stopni. Na pizze wykładamy swoje ulubione produkty lub to co znajdziemy w lodówce. Ciasto wysmarowałam koncentratem pomidorowym, wyłożyłam pieczarki, szynkę i żółty ser. Smacznego

Motylkowa Kuchnia
Pieczony ziemniak ze szpinakiem 146

dwie części. Wydrążamy środek tak, żeby powstały łódeczki.  Napełniamy łódeczki szpinakiem i układamy w posmarowanej tłuszczem brytfance. pieczemy aż ziemniak będzie miękki. Jako dodatek do dania zastosowałam smażone pieczarki

Weganka gotuje
Makaron z czosnkowymi klopsikami oraz warzywami z masłem orzechowym 189

wspólnego oraz sprawdzone i wielokrotnie przeze mnie przygotowywane czosnkowe mini klopsiki. Całość - palce lizać! SKŁADNIKI: Sos warzywny: 2 małe cukinie 4 marchewki 1 cebula 1 mały por 20 dag pieczarek garść fasolki szparagowej 12 pomidorków koktajlowych Esencja Knorr do duszonych warzyw ( lub 1 szkl bulionu) 2 łyżki masła orzechowego kilka łyżek oleju do smażenia  Czosnkowe mini klopsiki

Kto ugości moich gości?
Małe co nieco o rosyjskiej kuchni 179

upały. Wareniki - mini pierożki z nadzieniem, u mnie z gotowanymi ziemniakami, podane z bardzo popularnym tu dodatkiem do różnego rodzaju potraw, czyli z kwaśną śmietaną. Kasza gryczana przyrządzana z pieczarkami, do tego kawałek smażonej ryby . Proste i smaczne! Zupa okroszka , czyli znowu chłodnik, tym razem z kwasem chlebowym zamiast kefiru, podana ze śmietaną. Jak dla mnie smakowała lepiej niż

psgotujemy
Kotlety ziemniaczano ryżowe 177

też okraszone boczkiem z cebulką. Połączenie ziemniaków i ryżu jest bardzo trafione. Kotlety nie są ani suche, ani też się nie rozpadają. Można sobie skomponować samemu dodatki, np. pieczarki, paprykę, ser żółty… i nie tylko. Za każdym razem inne, ale równie smaczne. Używając do panierowania mąki ryżowej otrzymamy danie bezglutenowe. Polecam. Smacznego.   Wydrukuj przepis The post Kotlety ziemniaczano ryżowe

mojewypiekiinietylko
Kulebiak z kapustą i grzybami. 169

końcowy jest tego warty!   Do kulebiaku użyłem suszonych borowików z tamtego roku, dodały naprawdę bardzo dużo smaku potrawie. Radzę i Wam użyć suszonych grzybów leśnych, a nie pieczarek.  Składniki: Ciasto: 500 g mąki 30 g drożdży 250 ml ciepłej wody 2 łyżki cukru 1 łyżeczka soli 4 łyżki oleju Farsz: 800 g kiszonej lub świeżej kapusty (użyłem

Kuchnia Łukasza
Czarka wschodniego zdrowia- zupa z udon 231

Namoczone w gorącej odzie grzyby mun pokroić w szerokie paski. Namoczoną w gorącej wodzie skórkę sojową pokroić w kawałki (najwygodniej mi to robić nożyczkami) Świeże grzyby shitake oczyścić jak pieczarki nie namaczając i mniejsze pozostawić w całości a większe pokroić na połówki lub ćwiartki. Odciąć spodnią część grzybni grzybków enokitake. Szpinak wodny pokroić w kawałki Nastawić wodę w dużym rondlu

Sztuka gotowania w/g Samiry
Pizza wiejska na grubym cieście 191

200ml wody - 2 łyżki oleju rzepakowego - 45g drożdży - 1 łyżeczka cukru dodatki do pizzy:  - ketchup - ser żółty - cienka kiełbasa wiejska - 2 jajka na twardo - 1/4 cebuli - 4-5 pieczarek - papryka marynowana Forma: blacha od piekarnika Przygotowanie: Do kubka z letnim mlekiem dodaję drożdże z cukrem. Do miski wsypuję mąkę i mieszam z solą. Dodaję drożdże, wodę i olej. Wyrabiam

Kuchnia co dnia