Tom Yum z kurczakiem

Tom Yum z kurczakiem

Tom Yum z kurczakiem

Tajska zupa na mleku kokosowym z kurczakiem, pikantna i słodka zarazem, jest jedną z moich ulubionych. Mimo, że od Tajlandii dzielą nas tysiące kilometrów, zupa ta świetnie sprawdza się w chłodne, zimowe wieczory w Polsce. Jednym ze składników tej zupy są pochwiaki - bardzo popularne w kuchni tajskiej grzyby, nazywane też grzybami słomianymi. W Azji kupowane są świeże, jak u nas pieczarki. W Europie są one dostępne suszone lub w zalewie (w puszkach). Mi udało się kupić te drugie. Pochwiaki zbierane są niedojrza... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W SMAK

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

Mariusz WachowiczMariusz Wachowicz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, kurczak, grzyby, pierś, kokosowe, piersi, podudzia z kurczaka, cytryna, sok, chilli, imbir, pasty, pasta, sosy, kuchnia tajska, tajska zupa, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, mięso, pieczarki, kurczak w mleku kokosowym, kurczak po tajsku, kurczak z czosnkiem, sos do kurczaka, pasta z kurczaka, gotowany kurczak, kurczak w zalewie, sos chilli, uda z kurczaka, zupa rybna

Inne przepisy z W SMAK

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.