Bardzo syta kolacja lub smaczny obiad. Danie to jest idealnym połączeniem warzyw z mięsem! 2 średnie cukinie 500 g mięsa mielonego z indyka 1/2 czerwonej papryki 5 pieczarek 1 cebula 100 g żółtego sera 1 ząbek czosnku Sól Pieprz Oregano 150 g koncentratu pomidorowego Cukinie kroimy na płasko wzdłuż. Wydrążamy środek. Ja użyłam gałki do lodów. Wydrążoną cukinię kroimy(...)kosteczkę. Środek cukinii delikatnie solimy. Cebulę oraz paprykę kroimy w kosteczkę. Szklimy na rozgrzanej patelni. Dodajemy mięso, cukinię i pokrojone w pół plastry pieczarki. Całość dusimy do zmniejszenia objętości. Wlewamy koncentrat pomidorowy oraz doprawiamy solą, pieprzem, oregano i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dusimy jeszcze kilka minut do momentu odparowania płynu. Farszem napełniamy cukinie. Wierzch obsypujemy startym na tarce o średnich
VioletoweKucharzeniebardzo prostą bazę do zup i sosów. Potrzebujemy: 200 g korzenia selera 250 g marchewki 100 g pora 50 g cebuli 100 g pomidorów 1 ząbek czosnku 100 g pieczarek 1 liść laurowy 6 gałązek ziół, jakie macie pod ręką, może być bazylia, oregano, tymianek, rozmaryn, szałwia, majeranek, można też zastąpić świeże zioła ziołami suszonymi 4 gałązki natki pietruszki, używamy(...)samych listków 120 g soli, najlepiej gruboziarnistej 30 g białego wina, ostatecznie może być po prostu woda 2 łyżki oleju Wszystkie składniki pt. pieczarki, warzywa i zioła rozdrobnić jak najbardziej się da, można przepuścić przez maszynkę, włożyć do malaksera, blendera, cokolwiek. Dodać wino/wodę, sól i olej i gotować 40 minut, często mieszając, aby nam się nasz mikstura
MamaOskarkaSkładniki: woda 3 litry, fasolka szparagowa 1/2 kg, ziemniaki 6 sztuk, kostka rosołowa 2 sztuki, masło 1/4 kostki, cebula 1 sztuka, pieczarki 1/2 kg, papryka czerwona 2 sztuki, cukinia 1 większa, serek topiony 200 gram, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony - do smaku, natka pietruszki 1 pęczek w garnku gotować fasolkę szparagową żółtą i zieloną z ziemniakami z 15 minut(...)czasie na maśle podsmażyć pokrojone: cebule, pieczarki, papryki, cukinię i dodać wszystko do zupy, włożyć kostkę serka topionego, do smaku doprawić kucharkiem , pieprzem mielonym, gotować z 10 minut na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając wsypać posiekaną natkę pietruszki, wymieszać, podawać ze śmietaną lub jogurtem - zupa jest lekka, aromatyczna i smakuje na ciepło i na letnio...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: olej rzepakowy 5 łyżek, cebula 2 sztuki, pieczarki 40 dag, cukinia 1 mała, papryka czerwona 1 sztuka, kucharek 1 łyżeczka, papryka ostra mielona 3/4 łyżeczki, bułka tarta 1 łyżka, ciasto francuskie 1 rulon/nie mrożone, jajka 1 sztuka, kmin czarny Royal Brand - ile potrzeba na gorącym oleju zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać pokrojone pieczarki, cukinię, paprykę i podsmażać
W Mojej Kuchni Lubięświeżych drożdży 1 szklanka letniej wody 0,5 łyżeczki cukru 0,5 łyżeczki soli 3 łyżki oleju Nadzienie: 4 łyżki keczupu Oregano 10 plastrów wędliny (szynki drobiowej) 10 dużych pieczarek 200 g żółtego sera 1/2 główki brokułu Ciasto: Mąkę pszenną mieszamy z cukrem i solą. Dolewamy olej. Drożdże rozpuszczamy w letniej wodzie, wlewamy do mąki. Całość wyrabiamy na gładkie jednolite(...)godzinę. Po tym czasie wałkujemy na oprószonym mąką blacie na prostokąt o wymiarach 40x40 cm. Farsz: Rozwałkowane ciasto smarujemy keczupem, obsypujemy oregano. Kolejno układamy wędlinę, pokrojone w plastry pieczarki i starty żółty ser. Na wierzchu rozkładamy ugotowanego brokuła. Całość dość ciasno zwijamy w rulon i kroimy w 2-3 cm plastry. Zwijaski układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy
VioletoweKucharzenieoczyszczamy poledwiczke z blonek plam itd. 2. Robimy martnate : Olej jasminowy 5 łyżek stolowych Musztarda chrzanowa i francuska po 5 łyżek 1/4 szklanki wina Koperek Prazone pieczarki Ziola 3. Marynujemy nasze miesko dodajemy 3 zabki czosnku. POZOSTAWIAMY w lodowce na okolo 3 godz. ( Wiele czytalam na ten temat i uwazam ze pol godzina marynata jest(...)smarujac olejem jasminowym I w sumie po 30 minutach wyciagamy nasz pomysl na obiad z pieca w miedzyczasie podgrzewamy sos i finito Koperek do ozdoby i prazone pieczarki Smacznego
Viola cooks with passionWĘDZONĄ PAPRYKA SKŁADNIKI: 2 Bakłażany 1 Słodka papryka czerwona Mozzarella Pieczarki 1 Natka pietruszki 1/2 natki kolendry 1 szczypior pół pora Wędzona papryka w proszku sól,pieprz do smaku 1 jajko cebula do dekoracji Łyżka oliwy z oliwek SPOSÓB: Bakłażany,myjemy przecinamy wzdłuż na pół. Wsadzamy(...)rozgrzanego piekarnika w 200C na jakieś 15 min. Mozzarelle tarkujemy na dużych oczkach. Siekamy pietruszkę kolendrę i szczypior drobno, Pora przekrajmy wzdłuż i również kroimy drobno. Paprykę i pieczarki tarkujemy na dużych oczkach Wszystko wrzucamy do miski dodajmy jajko ,sól pieprz i wędzoną paprykę (papryki nie za wiele) Wszystko razem mieszamy. Wyciągamy nasze bakłażany,i jak troszkę przestygną faszerujemy
Viola cooks with passionPrzepraszam za jakość zdjęcia Skladniki: 700 dag.świerzych pieczarek 1 kg mięsa mielonego może być wieprzowe polecam również kurczęce 1 cebula 2 jajka 1 bułka sucha namoczona w mleku i wyciśnięta 3 ząbki czosnku 2 łyżki majeranku natka pietruszki sól,pieprz do samku tarkowany ser zółty Sposób; Zaczynamy jak zawsze od mięsa ponieważ potrzebuje przejść przyprawami. Mięso wsadzamy do miski(...)prasie czosnek,majeranek,pieprz,sól i cebulę .Cebule obieramy i tarkujemy na drobnych oczkach. Wszystko razem mieszamy i pozosatwaimy w lodówce na minimum godzinę. Zabieramy się za nasze pieczarki. Myjemy i obieramy staramy się wybrać cały środek. Smarujemy blachę oliwą i nadziewamy naszym mięsnym farszem pieczaki, Do rozgrzanego piekarnika 200C wsadzamy blachę z pieczrkami na około 45 min. Następnie
Viola cooks with passionSkładniki: Opakowanie szparagów Boczek kilka małych pieczarek groszek parmezan ,karczochy -jako dodatek Na jedną roladkę potrzebujemy 3 szparagi jeden plaster boczku Sposób: szparagi gotujemy przez 5 minut w osolonej wodzie ,odcedzamy. Rozgrzewamy piekarnik Gdy przestygną szparagi zawijamy po 3 sztuki w boczku,i pieczemy około 30 minut w piekarniku program Fun 200C Prażymy pieczarki na patelni nie dodając oleju , Wszytko
Viola cooks with passionsól, majeranek, tymianek, rozmaryn ,słodka papryka ,kolendra. gałka muszkatołowa(wszystko roztarte razem w moździerzu) olej Polecam do tego dania pieczone ziemniaczki. I dodania pod koniec pieczenia fasolki szparagowej i pieczarek Ale to wasza decyzja. Sposób: Kaczkę pozbawiamy kręgosłupa ,oczyszczamy z błonek , myjemy pod bieżącą wodą i ćwiartujemy, Marynujemy na minimum 2 godziny pozostawiając w chłodnym(...)roztarte zioła mieszamy z oliwą i nacieramy mięso. Kaczkę układamy na blaszce dodając olej. Zmniejszamy temperaturę na 180C i pieczemy 45 minut. Zmniejszamy temperaturę do 150C zasypujemy fasolką i pieczarkami pieczemy kolejne 20 min. Jak widzicie pieczenie kaczki nie musi trwać wieczność wystarczy ją tylko poporcjować. Nie nadziewając jej w środku wcale nie oznacza że będzie sucha Ważnym cyklem
Viola cooks with passionBardzo szybki obiad z tego co mamy w lodówce! Możemy dodać dowolne warzywa i będzie pysznie! 1 cebula 4 kiełbaski śląskie 1/2 czerwonej papryki 8 pieczarek 3 marchewki 1 szklanka pokrojonej żółtej fasolki 4 łyżki natki pietruszki 3 łyżki sosu pomidorowego lub koncentratu 1 szklanka bulionu warzywnego Sól Pieprz Słodka czerwona papryka Cebulę kroimy w kosteczkę i szklimy na rozgrzanym(...)oleju w garnku. Następnie dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę i kiełbasę. Kolejno dodajemy pieczarki oraz marchewkę pokrojone w plasterki, żółtą fasolkę i pietruszkę. Całość podlewamy bulionem wymieszanym z sosem pomidorowym. Dokładnie mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem i słodką czerwoną papryką. Dusimy na wolnym ogniu przez 40 minut
VioletoweKucharzeniepotrawy. Składniki: 70 dag fileta z kurczaka 1 łyżka przyprawy gyros 3 łyżki oliwy 2 średnie cebule 2 papryki czerwone 1 papryka biała 35 dag świeżych pieczarek 1 szklanka suchego makaronu muszelki 1 słoiczek koncentratu pomidorowego-używam Pudliszki 3 łyżki pikantnego ketchupu 20 dag ciecierzycy gotowanej w zalewie 1 litr rosołu lub bulionu 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego(...)mięso przesmażyć na patelni z pokrojoną w kostkę cebulą, przełożyć do garnka i dusić dalej na wolnym ogniu pod przykryciem. Na tej samej patelni wrzucić pokrojone w plasterki pieczarki oraz pokrojone w kostkę papryki przesmażyć chwilę i dodać do mięsa, zalać bulionem, dodać przyprawy: liść laurowy ziele angielskie, osolić lekko do smaku, gotować na małym ogniu około
Wanilia i Kardamonświeżego imbiru 1 ząbek czosnku 1 suszony kapelusz podgrzybka 2 liście kaffiru 5 ziaren ziela angielskiego 1 liść laurowy 1 pietruszka 1 duża marchew 1 mały seler 100 g pieczarek 1 por (biała część) 1 czerwona papryka 1/2 małej kapusty pekińskiej 70 g makaronu ryżowego (świderki) mielona kozieradka szczypiorek sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false(...)gotujemy ok. 2 godzin. Wywar przecedzamy i wlewamy z powrotem do garnka. Mięso ze szpondra kroimy na kawałki. Marchew i seler kroimy w julenkę, pora w krążki, pieczarki tak, jak lubimy. Wrzucamy do wywaru razem z pokrojonym mięsem, gotujemy do momentu, kiedy warzywa będą al dente. Paprykę kroimy w paski, dodajemy do zupy. Chwilę gotujemy i wrzucamy grubo pokrojoną
R'n'G Kitchenminut Potrzebujesz: 100g kaszy jaglanej 250ml wody + jeśli potrzeba 1 łyżeczka czarnej soli 2 łyżki płatków drożdżowych 2 łyżki oleju kokosowego do smażenia 1 cebula czerwona 3-4 duże pieczarki 1 pomidor 1/2 pęczka zielonej cebulki Wykonanie: 1 Rozgrzej patelnię wraz z olejem. Pokrój cebulę w piórka, a pieczarki w talarki i smaż na średnim ogniu. 2 Kaszę przepłucz kilkukrotnie
Blendmankurczaka ugotować(ja piersi kurze pokroiłam w kostkę i przesmażyłam z przyprawą do gyrosa )ostudzić piersi,pokroić w kostkę. Cebulę posiekać w drobną kostkę,dusić na oliwie ,dodać pokrojone pieczarki w talarki,posolić i popieprzyć,ostudzić. Kromki chleba smażymy na suchej patelni,potem przekładamy do piekarnika i suszymy,kroimy na kostkę. Żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pomidory(...)kroimy w talarki lub w kostkę. Na dużym talerzu układamy najpierw piersi kurze pokrojone w kostkę. Smarujemy majonezem,na nich pieczarki uduszone z cebulą, majonez,grzanki,pokrojone w talarki lub w kostkę pomidory,posypujemy sałatkę żółtym serem startym na tarce.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki