z pieczarkami - 10538 przepisów (strona:360/703)

SPAGHETTI MIĘSNO - PIECZARKOWE 125

SKŁADNIKI :  150 g makaronu spaghetti ugotowanego wg. przepisu 400 g mięsa mielonego 200 g pieczarek 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 1 cebula 1 puszka pomidorów  1 łyżeczka przecieru pomidorowego sól, pieprz, bazylia, papryka w proszku do smaku 1 kostka rosołowa ( naturalna) 100 g żółtego sera parmezan do posypania(...)PRZYGOTOWANIE :  Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy. Na wysokiej patelni podpiekamy drobno pokrojoną cebule i czosnek, następnie dodajemy mięso, pomidory, przecier, kostkę i  poszatkowane pieczarki. Mieszamy i dusimy na małym ogniu około 20 minut. Kiedy płyny odparują doprawiamy sos do smaku. wsypujemy ser i mieszamy.  Makaron nakładamy na talerze, polewamy sosem i posypujemy parmezanem. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
MAKARON Z KURCZAKIEM I BOTWINKĄ 125

Botwinka blanszowana, jak szpinak jest idealna do sosów, tart, makaronów itp. Tym razem trafiła do sosu z dodatkiem kurczaka i pieczarek, podałam ją z  pysznym pełnoziarnistym makaronem Lubella(...)PRZYGOTOWANIE :  Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy i podpiekamy na oleju z cebulą i czosnkiem. Dodajemy pokrojone pieczarki, bulion i chwilkę dusimy. Botwinkę szatkujemy, dodajemy do sosu oraz pokrojone pomidorki koktajlowe, mieszamy.  Śmietanę mieszamy z mąką i odrobiną wody, wlewamy do sosu i szybko mieszamy.  Makaron nakładamy na talerz, polewamy sosem

Kulinarne Fantazje Marioli
Sałatka warzywna z czarną fasolą i chrupiącym boczkiem 119

Chrupiący boczek idealnie spaja całość. Polecam. Składniki: 150 gram chudego boczku parzonego Czarna fasola z puszki Mieszanka : groszek z marchewką i kukurydzą ( kartonik ) 1 cebula szalotka 2 kiszone ogórki Pieczarki marynowane ( mały słoik ) Kilka suszonych pomidorów w oleju Majonez light około 2 łyżek Sól Pieprz Natka pietruszki Wykonanie: Boczek kroimy w cienkie plasterki a następnie w słupki. Smażymy na suchej(...)pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Mieszankę warzywną odsączmy i wykładamy do miski. Fasolę dodatkowo przepłukujemy wodą i pozostawiamy do odcieknięcia. Szalotkę drobno siekamy, ogórki i pomidory kroimy w słupki. Natomiast pieczarki kroimy w plasterki. Na koniec dodajemy część wystudzonego boczku, majonez. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Sałatkę posypujemy pozostałym boczkiem i posiekaną pietruszką. SMACZNEGO. (function

Smaki Ewy
Karkówka zapiekana, aromatyczna i rozpadająca się w ustach 162

Zdjąć z patelni i ułożyć na dnie naczynia na w którym będziemy piec. Na tej samej patelni obsmażyć cebulę pokrojoną w plasterki, następnie rozłożyć na mięso. Jako ostatnie obsmażyć pieczarki pokrojone w plasterki, następnie rozłożyć na cebulce. Papryki umyć, oczyścić z nasionek i błonek. Pokroić w paseczki i rozłożyć na pieczarkach. Wlać pomidory z puszki i 1/3 szklanki wywaru warzywnego

Kuchnia Pokoleń
Pulpeciki w pomidorowo-paprykowym sosie 115

mięsa mielonego mała cebulka 1 namoczona kajzerka sól pieprz 1 jajko 2 łyżki oleju bułka tarta do obtoczenia Sos: 4 marchewki 1 łyżka oleju 1 cebula 6 pieczarek sól pieprz 4 ząbki czosnku 320 ml domowego sosu pomidorowo-paprykowego papryka ostra Marchewki obrać, pokroić na plastry. Cebulę pokroić w kostkę. Przesmażyć razem z marchewką. Następnie dodać pieczarki pokrojone w półplasterki

Ewusiowe Smaki
A'la pasztet jęczmienny z wołowymi klopsikami i kukurydzą 117

koncentratu pomidorowego 1 duże jajko 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka oregano sól i pieprz do smaku Pozostałe: 80g kaszy jęczmiennej (waga przed gotowaniem) 250g pieczarek 4 łyżki kukurydzy konserwowej 1,5 szkl. mąki chlebowej 1 szkl. mleka 100g śmietany 30% 1 duże jajko 1 łyżka czosnku niedźwiedziego 4 łyżki startego drobno żółtego sera sól(...)miski, dodajemy 2 łyżki ugotowanej i ostudzonej kaszy jęczmiennej i pozostałe składniki. Wyrabiamy dokładnie na jednolitą masę i formujemy pulpeciki. Pozostałą kaszę jęczmienną łączymy ze startymi na grubych oczkach pieczarkami, mlekiem, śmietaną, mąką, jajkiem, serem  i przyprawami. Dodajemy też kukurydzę z puszki. Masę jęczmienną wykładamy na grubość około 1cm do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia, następnie układamy pulpeciki

Kolorowy Przepisownik
strogonow z wieprzowej polędwiczki 154

się nam niezarównanym smakiem.  A po wtóre polędwiczka wieprzowa, jest parokrotnie tańsza od swego wołowego odpowiednika. składniki  dla czterech osób 700 g wieprzowej polędwiczki 0,4 kg pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 papryka 1 puszka pomidorów 100 ml słodkiej śmietany 2 niewielkie kiszone ogórki 2 łyżki masła 2 łyżki oliwy 1 łyżka octu jabłkowego 1 łyżka(...)oliwy, dokładamy łyżkę masła i przesmażamy, aż do zeszklenia pokrojoną w drobną kostkę  cebulę. Dodajemy do cebuli, posiekany drobno czosnek,  oraz wcześniej umyte i pokrojone w plastry pieczarki. Całość lekko przyprawiamy solą, oraz pieprzem i smażymy przez 7-10 minut. Teraz możemy na patelnię  dodać  pomidory  z puszki ( rozdrobnione na niewielkie cząstki), a po chwili

Miód i pieprz
Ryba zapiekana w sosie grzybowym z kruszonką 175

dobra rybka podana w aromatycznym grzybowym sosie z dodatkiem młodych ziemniaków:) Składniki: 2 filety z dorsza 4 duże pieczarki 4 borowiki pół szklanki śmietany 18% łyżeczka musztardy sól, pieprz, lubczyk mały pęczek cienkiego szczypioru masło klarowane składniki na kruszonkę: 2 łyżki mąki 1 łyżka cukru pudru (możecie użyć także drobnego cukru białego lub brązowego) 1 łyżka miękkiego masła Wykonanie: Ryba(...)Filety rozmrażamy, posypujemy z obu stron solą i świeżo przetartym pieprzem. Układamy w naczyniu żaroodpornym.  Sos: Pieczarki kroimy w drobne plasterki, borowiki w mniejszą kostkę. Przesmażamy na patelni na maśle klarowanym, gdy zmiękną doprawiamy solą, pieprzem i lubczykiem. Na koniec dodajemy śmietanę wymieszaną z musztardą. Dusimy chwilę mieszając do połączenia wszystkich składników. Kruszonka: Zawsze w proporcjach

Zasmakuj Kuchni
Gulasz drobiowy z warzywami. 273

Składniki (4-6 porcji): 1 czerwona papryka 1 por (tylko biała część) 7 pieczarek fasoli czerwonej konserwowej 1 papryczka chilli 1 cukinia bazylia, sól, pieprz, papryka ostra mielona, czosnek granulowany 250 ml wody 1 duża pierś z kurczaka  Fasolę przekładamy wraz z zalewą do garnka w którym będziemy gotować gulasz. Pierś z kurczaka płuczemy i kroimy w małą kosteczkę(...)doprawiamy solą i pieprzem - podsmażamy chwilę na rozgrzanej oliwie (1-2 łyżki starczą). Przekładamy do fasoli. Następnie pokrojone warzywa: paprykę w kostkę, por w półksiężyce, pieczarki w kawałki, chilli drobno posiekane (pozbawione nasion - chyba że lubimy bardzo ostre potrawy można z nasionami) wrzucamy na patelnię i podsmażamy chwilę. Tak przygotowane warzywa przekładamy do garnka zalewamy wodą, doprawiamy papryką ostrą mieloną

Moje-pitraszenie
Grzybowy krem do pieczywa z orzechami laskowymi 124

wspominki to postanowiłam odtworzyć ten smak- udało się ! Składniki na 3 słoiki o pojemności 500 ml: 400 g suchej fasoli „Piękny Jaś” ugotowanej do miękkości 400 g pieczarek 100 g boczniaków 2 średnie cebule 50 g posiekanych orzechów laskowych łyżka soli (pod warunkiem, że tak jak ja gotujesz fasolę bez jej dodatku) płaska łyżka gałki muszkatołowej łyżeczka kuminu(...)truflowa też będzie idealna) Przygotowanie: Na dużej patelni podgrzej oliwę, cebulę drobno poszatkuj i podsmaż ja przez minutę, dodaj przyprawy (z wyjątkiem soli) wymieszaj dokładnie i dodawaj partiami grzyby (pieczarki zetrzyj na tarce o grubych oczkach, a boczniaki drobno pokrój). W międzyczasie, gdy grzyby się smażą zblenduj ugotowaną fasolę na gładką masę, do której dodaj 50 ml wody (lub dodatkowej

greenscarf
Risotto z brokułami i fasolką szparagową 130

się jego zagorzałymi zwolennikami. Koniecznie spróbujcie a zapewniam, że i Wam zasmakuje. Składniki: Ugotowany ryż ( 2 woreczki ) Pieczony lub gotowany kurczak ( dowolna ilość ) 3 ogórki kiszone 1 cebula Marynowane pieczarki ( 1/2 małego słoika ) ½ brokułu ( może być mrożony ) ½ opakowania mrożonej fasolki szparagowej Pomidory krojone z puszki Ser żółty typu gouda Ketchup Sól Pieprz Wykonanie: Ryż wykładamy do naczynia do zapiekania. Kurczaka(...)kroimy na kawałki i dodajemy do ryżu. Cebulę siekamy w kostkę, ogórki w plasterki i podobnie pieczarki. Do całości dokładamy pomidory z puszki. Brokuł i fasolkę szparagową gotujemy al dente ( oddzielnie ) w osolonej wodzie. Odcedzone również umieszczamy w potrawie. Doprawiamy solą, pieprzem oraz dodatkowo ketchupem. Delikatnie mieszamy. Wyrównujemy wierzch potrawy. Posypujemy startym serem i zapiekamy w nagrzanym piekarniku w temp

Smaki Ewy
CIASTO PIZZA 705

mleka 76 ml oleju 50 ml jogurtu naturalnego 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli masło do wysmarowania i bułka tarta do obsypania formy 100 g szpinaku 6 pieczarek 1 czerwona papryka 100 g szynki konserwowej 100 g sera żółtego np. gouda 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła 2 łyżeczki oregano 1 łyżeczka tymianku sól(...)pieprz Przygotowanie: Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na łyżce masła i doprawić do smaku solą i pieprzem. Następnie pokroić drobno czosnek i podsmażyć wraz ze szpinakiem na łyżce masła. Pokroić w kostkę pozostałe składniki. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać. Jajka ubić do momentu zbielenia, dodać olej, mleko oraz jogurt. Do masy dodać przesianą mąkę z proszkiem

Ciastka - domowe słodkości
Bagietki faszerowane wg Aleex 141

zmagań mogą być świetne do piwa, nadają się również na grilla. Koniecznie je wypróbujcie. Składniki: • 4 krótkie bagietki pełnoziarniste • 10 dag chudego boczku • 1 cebula • 1 jajko • 30 dag pieczarek • 10 - 15 dag sera żółtego • przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany • 1 łyżka masła • olej Sposób przygotowania: 1. Boczek i cebulę pokroić w kosteczkę. 2. Podsmażyć na patelni na odrobinie oleju(...)Jeśli boczek jest dość tłusty, oleju nie używamy. Tłuszcz wytopi się z boczku. 3. Na patelnię włożyć obrane i pokrojone w kostkę pieczarki. Doprawić solą, pieprzem i czosnkiem. 4. Farsz smażyć do całkowitego odparowania płynu. Przełożyć do miski. Ewentualnie doprawić do smaku. 5. Przygotować bagietki. Odciąć cieniutką warstwę z wierzchu i wydrążyć miąższ. Środek bułek posmarować masłem. 6. Miąższ

W mojej kuchni
#Porady - jak zaplanować jadłospis na cały miesiąc 180

marnujcie jedzenia! Nie cierpię marnować jedzenia, więc gdy tworzę jadłospis, to staram się planować konkretne dni z daniami, które wykorzystują podobne produkty. Gdy np. piekę pizzę z pieczarkami i ananasem, to następnego dnia robię naleśniki wytrawne zapiekane z pieczarkami i słodkie z ananasem na deser. Planujcie menu tak, by niczego nie wyrzucać i marnować! Pomyślcie, które z wybranych potraw wykorzystują

Cooking Monster
Muffiny jęczmienne z wołowym klopsikiem i sosem kukurydzianym 113

jajko 1 duży ząbek czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka majeranku sól i pieprz do smaku Muffiny: 80g kaszy jęczmiennej (waga przed gotowaniem) 250g pieczarek 1 szkl. mąki chlebowej 3/4 szkl. mleka 200g śmietany 30% 1 duże jajko 3 łyżki startego drobno żółtego sera 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka czarnuszki sól i pieprz(...)odrobinę bułki tartej, ale bez przesady - tylko tak, by masa zbyt mocno nie kleiła się do rąk). Z wyrobionego mięsa formujemy pulpeciki. Muffiny: Kaszę jęczmienną przekładamy do miski, dodajemy pieczarki starte na grubych oczkach, wbijamy jajko, dodajemy starty ser, śmietanę, przyprawy, mleko i mąkę. Mieszamy całość. Nakładamy po łyżce do foremek na muffiny, na środek kładziemy klopsika, przykrywamy masą, wypełniając

Kolorowy Przepisownik

Proponowane wyszukiwania