z mascarpone - 5500 przepisów (strona:252/367)

Pijane Tiramisu 2404

protestowało... :) *** Pijane Tiramisu *** 6 żółtek 6 białek 300ml mocnej kawy rozpuszczalnej ( zrobiłam z 3 łyżeczek ) 7 łyżek cukru ( 3 do kawy i 4 do masy )  500g serka mascarpone 2 opakowania biszkoptów  2 łyżeczki żelatyny    Kakao  1 opakowanie cukru wanilinowego  100ml wódki smakowej 1.  Rozpuścić i wystudzić kawę .2. Białka ubić ze szczyptą(...)łyżki kawy i rozpuścić w niej żelatynę 4. Ubić żółtka z cukrem.5. Do żółtek  dolewać stopniowo żelatynę ( należy stale mieszać , aby jajka się nie ścięły)6. Dodać mascarpone i wymieszać mikserem,aż do uzyskania jednolitej masy .7.Dodać białka do masy i delikatnie wymieszać 8. biszkopty namoczyć w kawie i alkoholu  i ułożyć w foremce , posypać Kakao

ciemna strona patelni
Kruche tartelki z kremem waniliowym i brzoskwiniami 208

lekkość sprawia, że nie będziemy się czuć ociężali po konsumpcji ;) Kruche ciasto: 160 g mąki 50 g cukru pudru 75 g masła jajko szczypta soli Krem waniliowy: 250 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru laska wanilii Wierzch: 2 brzoskwinie galaretka brzoskwiniowa      Wszystkie składniki na kruche ciasto zagniatamy ze sobą w miarę sprawnie, formujemy kulę i schładzamy(...)kaszy lub fasoli, żeby ciasto nie podniosło się pod wpływem temperatury. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach, po czym zabieramy obciążenie i dopiekamy kolejne 15. Studzimy.       Mascarpone ubijamy na najwyższych obrotach z cukrem pudrem. Dodajemy ziarenka z jednej laski wanilii (jeśli jest zbyt sucha można ją namoczyć przez 30 minut we wrzątku), miksujemy jeszcze chwilę. Krem przekładamy

sama złodycz
Omlet biszkoptowy z kaki 156

soli. Następnie przekładamy je do reszty składników i delikatnie mieszamy łyżką drewnianą. Masę przekładamy na patelnię z rozgrzaną oliwią i smażymy z obu stron na rumiano. W międzyczasie serek mascarpone mieszamy z miodem. Kaki kroimy w cienkie plasterki. Serek nakładamy na gotowego omleta i układamy na nim plasterki kaki

Emcia Pichci
Makaron a'la carbonara 154

osolonej wodzie przez ok. 10 minut. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz boczek. Smażymy do zarumienienia. W osobnej miseczce żółtka łączymy z serkiem mascarpone, żółtym serem (startym na grubych oczkach) i przyprawami. Gdy boczek z cebulką jest przysmażony dodajemy do niego odcedzony makaron i sos. Wszystko dokładnie mieszamy na patelni na małym ogniu przez

Emcia Pichci
Rolada z Malinami 209

drobnego do wypieków 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej *ok 2 łyżki kakao - jeśli chcemy zrobic wzorki Krem śmietankowy: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: świeże maliny 1 łyżka kakao 1/2 szklanki Musu z Malin <- z tego przepisu Wykonanie: Biszkopt: Białka ubijamy(...)wycisnąc wzorek na papierze do pieczenia, na koniec wykładamy masę biszkoptową, wyrównujemy i pieczemy. Krem Śmietankowy: Kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier puder i serek mascarpone.  Całośc: Roladę delikatnie rozwijamy. Cały biszkopt smarujemy musem z malin, wykładamy krem śmietankowy i rozsmarowujemy po całości, krem posypujemy gorzkim kakao, na końcu układamy maliny, ja ułożyłam jedna obok drugiej

Blondynka Gotuje
Garden party 184

pół szklanki mąki pszennej pół szklanki mąki ziemniaczanej 1 kopiasta łyżka ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody Masa: 400 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 80 ml zimnej wody 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki cukru pudru sok pomarańczowy do nasączania 4 łyżki jagód Jajka rozdzielamy. Białka ubijamy z cukrem i sodą na sztywną masę. Dodajemy(...)Pieczemy około 40 minut w 180 stopniach (do suchego patyczka). Przygotowujemy masę. Schłodzoną śmietankę ubijamy z łyżką cukru pudru. Odkładamy 2 łyżki ubitej śmietanki a do reszty dodajemy mascarpone i delikatnie mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w zimnej wodzie po czym delikatnie podgrzewamy ją w kąpieli wodnej. Dodajemy do niej resztę cukru pudru i energicznie mieszamy do połączenia składników. Dodajemy odłożoną wcześniej

Mienta blog
Snickers Brownie jak z Coffee Heaven 483

szklanki mleka w proszku (użyłam mleka odtłuszczonego, granulowanego) ·        100 g solonych orzeszków ziemnych ·        250 g mascarpone Polewa : ·        1/2 puszki masy krówkowej ·        4 łyżki mleka(...)karmelem  zmiksować na gładką masę.  Orzechy włożyć do worka i rozbić dość drobno tłuczkiem. Pamiętamy aby część z nich zostawić do polewy. Dodać do masy ser mascarpone oraz orzechy. Wymieszać na gładki krem. Przygotować polewę. Masę kajmakową podgrzać w rondelku z grubym dnem, dodać mleko. Podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając, aż masa stanie się rzadsza. Upieczone

Mania Gotowania
Cake Pops 138

tabliczka gorzkiej czekolady ·        tabliczka białej czekolady ·        150 g mascarpone ·        aromat rumowy, aromat wiśniowy (można użyć dowolnego aromatu albo w ogóle go pominąć) ·        2 kieliszki rumu(...)Brownie od razu wyjmujemy z piekarnika. Odstawiamy aby przestygło. Przygotowujemy sobie miejsce z zamrażarce. Wystudzone ciasto drobno kruszymy. Dzielimy na dwie części. Pierwszą część  dokładnie mieszamy  z mascarpone, aromatem rumowym i kieliszkiem rumu. Tworzymy dużą kulę. Drugą część łączymy z dżemem, rumem, aromatem wiśniowym. Zawijamy obie masy w folię spożywczą i schładzamy przez 15 minut w zamrażarce. Wyjmujemy

Mania Gotowania
Red Velvet Cupcakes 153

łyżeczki proszku do pieczenia ·       1/2łyżeczki ekstraktu lub aromatu waniliowego Krem: ·       250g serka mascarpone ·       60 g cukru pudru ·       70 g bardzo miękkiego masła ·       aromat orzechowy (można użyć dowolnego np. bardzo(...)przełożyć do nich masę. Piec około 20 min do suchego patyczka. W międzyczasie przygotować krem. W misce zmiksować masło, dodać cukier puder. Miksować do uzyskania puszystej masy. Dodać serek mascarpone i aromat. Miksować do uzyskania gładkiego kremu. Przełożyć krem do szprycy i ozdobić ostudzone babeczki. Posypać posypką

Mania Gotowania
Ciasto czekoladowe Malibu z kremem kokosowym z białej czekolady 177

Kieliszek likieru kokosowego np.Malibu     Krem kokosowy: ·       250 ml śmietany kremówki ·       150 g serka mascarpone ·       100 g białej czekolady ·       1/2 szklanki wiórków kokosowych ·       1 łyżeczka żelatyny rozpuszczona(...)krem. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i odstawić aby przestygła. Wodę zagotować i rozpuścić w niej żelatynę. Również odstawić do przestygnięcia. Mocno schłodzoną śmietanę ubić. Dodać do niej serek mascarpone i wszystko delikatnie wymieszać. Następnie cały czas miksując na najniższych obrotach dodawać stopniowo czekoladę. Uwaga: czekolada nie może być za ciepła!! Kiedy wszystko się połączy dodać wiórki kokosowe i likier

Mania Gotowania
Orzeźwiający sernik z galaretką i owocami 193

Składniki:  ·       0,5 kg sera do serników (użyłam serka Emilki 0 %) ·       4 łyżki serka mascarpone ·       50 g mleka w proszku ·       100 g cukru pudru ·       3 żółtka(...)szczyptą soli. Kiedy piana będzie sztywna dodać łyżkę cukru pudru. Miksować do momentu, aż  piana będzie błyszcząca. Zetrzeć skórkę z limonki  i wyparzyć. Ser oraz serek mascarpone zmiksować. Dodać cukier puder oraz żółtka. Kiedy składniki się połączą  dodać fix do sernika, mąkę, aromat, sok z limonki, skórkę i mleko w proszku.  Cały czas miksować na niskich

Mania Gotowania
Makaroniki z kremem Raffaello 173

cukru pudru+3 łyżki ·       szczypta soli Krem rafaello:  ·       200 g mascarpone ·       80 g białej czekolady ·       1 łyżka likieru kokosowego ·       ½ łyżeczki aromatu kokosowego w proszku (opcjonalnie(...)dotknięciu palcem.Piekarnik nagrzać do temperatury 140 stopni i piec ciastka około 14 minut. Po tym czasie wyjąć i wystudzić.Przygotować krem. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Odstawić aby przestygła. Mascarpone przełożyć do miski, cały czas miksują dodawać po łyżce czekolady. Następnie dodać wiórki kokosowe, likier i aromat. Wymieszać dokładnie. Schłodzić w lodówce około 40 minut. Makaroniki przełożyć przygotowanym kremem. Przechowywać

Mania Gotowania
Carmel Tower Brownie II 208

Krem karmelowy: 1/3  kostki masła ½ szklanki wody ½ szklanki cukru pudru 1/5 szklanki mleka w proszku (użyłam mleka odtłuszczonego, granulowanego) 100 g solonych orzeszków ziemnych 6-7 łyżek sera mascarpone 150 g czekolady białej z chrupkami ryżowymi (np. firmy Katy dostępna w kauflandzie, możemy również zastąpić ją płatkami corn flakes lub chrupkami zbożowymi) Polewa : 1/2 puszki masy krówkowej 6 łyżek(...)proszku razem z karmelem  miksujemy na gładką masę. Orzechy przeznaczone na krem wkładamy do worka i rozbijamy dość drobno za pomocą tłuczka. Do masy dodajemy ser mascarpone, czekoladę oraz orzechy. Ucieramy na gładki krem. Możemy na sam koniec dodać jeszcze garść płatków corn flakes aby krem miał bardziej chrupiącą konsystencję. Krem chłodzimy w lodówce przez około

Mania Gotowania
Czarno-białe ciasto czekoladowe z kremem z Nutelli 168

mąki 1 łyżeczka aromatu waniliowego 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Krem czekoladowy z nutellą: 50 g miękkiego  masła 2 łyżki cukru pudru 5 łyżek Nutelli 250 g serka mascarpone Przygotowanie:   Masło rozpuszczamy razem z posiekaną czekoladą. Mieszamy aby składniki się połączyły. Odstawiamy do przestudzenia. Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia. Jajka ubijamy z cukrem na jasną, puszystą(...)ciasto. Dokładnie tak samo postępujemy z częścią z białej czekolady. Przygotowujemy krem. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puch, następnie dodajemy po łyżce Nutelli, cały czas miksując. Dodajemy serek mascarpone i miksujemy na gładki krem. Ciemny blat przekładamy warstwą kremu. Przykrywamy jasnym blatem. Wierzch i boki również smarujemy kremem. Schładzam w lodówce przez około 2 godziny

Mania Gotowania

Proponowane wyszukiwania