z mascarpone - 5500 przepisów (strona:200/367)

Tort śmietanowy z musem truskawkowym 136

masa śmietanowa:      500ml śmietanki 30%      2 śmietan fixy      1 tabliczka białej czekolady      250g mascarpone      1 łyżka cukru pudru (można mniej lub więcej)  masa truskawkowa:     około 400g truskawek     1 galaretka truskawkowa(...)całą noc. Następnego dnia wyjąć dodać cukier puder i przez parę sekund miksować. Następnie dodać śmietan fixy i miksować do momentu aż śmietana będzie sztywna. Na końcu dodać mascarpone i na wolnych obrotach zmiksować.    masa truskawkowa: truskawki zmiksować i przetrzeć przez sitko (nie jest to konieczne, ale moje dzieci nie lubią pesteczek, które mają truskawki dlatego przecieram przez

Amatorka kuchenna
Tort Szwarcwaldzki 179

nasączenie: 700-730 g mrożonych wiśni bez pestek 150 g cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej można dodać kieliszek wódki Na bitą śmietanę: 500 g śmietany 36% 250 g serka mascarpone 1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżka cukru 2 śmietan fixy WYKONANIE Biszkopt:   Jajka powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik nagrzać do temperatury  180°C,   dno tortownicy(...)dodać wody (ewentualnie zamrozić na jeden dzień). Bita śmietana:  Zimną ś mietanę przelać do miski i ubijać stopniowo dodając cukier i cukier waniliowy. Do ubitej śmietany dodać serek mascarpone i zmiksować do połączenia składników, na koniec wsypać śmietan-fix, krótko zmiksować do zgęstnienia masy. Dolny placek tortu nasączyć sokiem z wiśni, ułożyć cienką warstwę frużeliny wiśniowej i rozsmarować cienką

Passions hobbies life
Babeczki Krówka z kremem krówkowym 142

stopni C aż babeczki będą rumiane. (do tzw suchego patyczka). Wyjąć i wystudzić  Krem  400 ml śmietany kremówki  200 ml masy krówkowej 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru (ilość według własnego smaku) 1 łyżeczka żelatyny Delecta Dodatkowo posypka karmel Delecta Śmietanę kremówkę ubić wraz z cukrem pudrem. Dodać serek mascarpone, masę krówkową oraz żelatynę rozpuszczoną

O kuchni z uczuciem
DESERKI Z GALARETKĄ W SŁOICZKACH 595

różnych smakach (u mnie cytrynowa i truskawkowa) 2 serki homogenizowane (u mnie cytrynowo-ciasteczkowy i owoce leśne) 250 ml śmietanki 30 % 1 łyżka cukru pudru 125 g serka mascarpone 1/2 szkl owoców leśnych (mogą być mrożone) kawałek piernika (lub innego "suchego ciasta bądź ciastek)  A jak to zrobić: Każdą z galaretek rozpuścić w szklance ciepłej wody. Odstawić do przestudzenia(...)serowej. Słoiczki wstawić do lodówki, aby zawartość mocniej stężała. Słoiczki wyciągnąć i wlać kolejną warstwę, na przemian. Ponownie schłodzić w lodówce. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem, dodać mascarpone i dokładnie wymieszać, przy pomocy miksera. Tak przygotowaną śmietaną udekorować wierzch deserków. Swoje dodatkowo oprószyłam karmelem i udekorowałam czekoladą lub kiwi

Kuchnia w opałach
Sernik z solonymi orzeszkami 130

Sernik z solonymi orzeszkami Czas wykonania: 180 minut Składniki: Spód 200 g herbatników 5 łyżek masła orzechowego 2 łyżki kakao Masa serowa 700 g sera białego mielonego 250 g mascarpone 4 jajka 200 g śmietany 18% 130 g cukru pudru 1 budyń Delecta 2 łyżki mąki pszennej Wierzch 100 g masy krówkowej z puszki ok, 3/4 szklanki orzeszków ziemnych(...)kuleczki zbożowe w czekoladzie Delecta Wykonanie: Składniki spodu dokładnie blendujemy. Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Wysypujemy na  niego zmielone herbatniki, wyrównujemy i ugniatamy. Do miski wkładamy ser, mascarpone, śmietanę i cukier puder, mieszamy mikserem na małych obrotach. Dodajemy po jednym jajku, cały czas mieszając, a na koniec wsypujemy budyń i mąkę pszenną. Mieszamy, przelewamy do tortownicy. Sernik pieczemy

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto z masą z suszonych śliwek i piernikową 165

Masa śliwkowa: 300-400 g suszonych śliwek 2-3 łyżki miody 3 łyżeczki żelatyny Delecta 2 łyżki śliwowicy (opcjonalnie) Masa piernikowa:  125 g śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 30 g cukru 2-3 łyżeczki przyprawy do piernika Polewa: 50 g czekolady gorzkiej 50 g czekolady mlecznej 100 g śmietanki 30% posypka kamyki czekoladowe Decorada Delecta Białka ubić(...)się namoczyła. Śliwki zmiksować z miodem i dodać rozpuszczoną żelatynę. Wymieszać i wyłożyć na pierwszy nasączony biszkopt, przykryć drugim biszkoptem. Śmietankę ubić z cukrem na sztywno. Dodać serek mascarpone, wymieszać i dodać przyprawę do piernika. Wyłożyć na drugą część nasączonego biszkoptu i przykryć trzecim ostatnim biszkoptem. Wstawić do lodówki do stężenia. Śmietankę na polewę podgrzać i rozpuścić w niej czekolady

talerz przyjemności
Piernikowa rolada z pomarańczą 189

Składniki: Biszkopt: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka przyprawy do piernika 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Krem: 250 g serka mascarpone 100 g białej czekolady 1 duża pomarańcza   Polewa: 100 g białej czekolady 3 łyżki mleka Sposób przygotowania: 1. Biszkopt: Białka jajek ubijamy na sztywno. Partiami dodajemy cukier. Nie przerywając(...)wrzątkiem, ścieramy na tarce skórkę a następnie dzielimy na cząstki i z każdej ściągamy białą błonkę. Czekoladę roztapiamy na parze i odstawiamy do ostygnięcia, następnie delikatnie miksujemy z serkiem mascarpone w temperaturze pokojowej. Dodajemy skórkę startą z pomarańczy i mieszamy delikatnie, ale krótko, najlepiej szpatułką (mieszanie mikserem spowodowało że krem się zważył). 3. Ostudzoną roladę delikatnie rozwijamy i smarujemy kremem

Na Ciasteczkowych Papierach
Leśny mech 167

Ciasto: 450g mrożonego rozdrobnionego szpinaku 1 szklanka cukru 3 jajka 1 szklanka oleju 2 szklanki mąki pszennej 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 200ml śmietany 30-36% 250g mascarpone 1 łyżka cukru pudru (do kremu)  owoce do ozdoby  Szpinak rozmrozić, odsączyć na sitku, resztę wody odcisnąć w rękach. W misce utrzeć mikserem jajka z cukrem, wlać olej(...)pieczenia. Piec ok. 1 godziny w 180 stopniach do suchego patyczka. Z wystudzonego ciasta odciąć wierzch, pokruszyć na mniejsze kawałki. W misce ubić śmietanę, dodać cukier puder i serek mascarpone, wymieszać do połączenia składników. Wyłożyć na placek, na wierzch wysypać pokruszone ciasto i owoce. Wstawić do lodówki przynajmniej na 2h. Jak już pisałam na początku, nie dekorowałam ciasta owocami, lecz

Wrzosowa Polana
Babeczki z kremem czekoladowo-pomarańczowym 172

minut w kuchni, by powstał smaczny imprezowy deser. Robione na szybko, byleby zdążyć dziś z przepisem dla Was. To co, skusicie się? Potrzebne nam: - 200 g serka mascarpone - 100 g czekolady mlecznej - 100 g czekolady z nadzieniem pomarańczowym - sok z połowy pomarańczy - 12 gotowych kruchych babeczek - różne posypki do ozdoby Przygotowanie:  Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Mascarpone miksujemy dodając

W poszukiwaniu inspiracji
Mleczna kanapka z kremem tiramisu, brzoskwiniami i galaretką. 212

pyszne :) Ciasto podałam na przepięknej porcelanie Bogucice z kolekcji Miranda . Składniki : około 15 batonów mleczna kanapka  500 ml kremówki 36 % 4 łyżki cukru pudru  500 g serka mascarpone 2 cukry waniliowe 2 łyżki żelatyny 100 ml wody 1 puszka brzoskwiń 1 szklanka wiśni mogą być z kompotu 3 galaretki poarańczowe 1 l przegotowanej wody 100 ml likieru tiramisu(...)Canari  Wykonanie: Blaszkę wyłożyć ściśle  batonami mleczna kanapka.   Kremówkę ubić z cukrem pudrem i waniliowym. Żelatynę rozpuścić w 100 ml wody. Serki mascarpone utrzeć blenderem. Do ubitej kremówki stopniowo dodawać serek i likier. Na końcu wlać żelatynę i dobrze wymieszać. Galaretki rozpuścić w 1 litrze przegotowanej wody i odstawić do lekkiego stężenia.    Na spód batonowy

Sama słodycz i szczypta chili
Cake pops z masłem orzechowym 163

nutellą. W wersji świątecznej lub poświątecznej można przygotować je z pokruszonego piernika.    Składniki: 400 g suchego ciasta, pokruszonego (babka piaskowa, biszkopt lub piernik) 120 g serka mascarpone 80 g masła orzechowego 2 łyżki płynnego miodu 200 g czekolady gorzkiej 1 łyżka oleju wiórki kokosowe patyki do lizaków Przygotowanie: Babkę piaskową lub inne suche ciasto rozgniatamy, aby powstały okruchy(...)mascarpone mieszamy z masłem orzechowym i miodem. Można dodać więcej miodu niż w przepisie, jeśli chcemy aby ciasteczkowe kulki były słodsze. Do kremu dodajemy pokruszone ciasto, dokładnie mieszamy, tworzymy dużą kulę. Zawijamy w folię spożywczą i schładzamy przez 15 minut w zamrażalce. Ze schłodzonej masy odmierzamy równe kawałki przy pomocy np łyżki do lodów  i formujemy kulki. Układamy

Smakowity Blog Kulinarny
MIGDAŁOWO - KUKUŁKOWE TIRAMISU 149

Składniki: 4 żółtka 3 łyżki cukru 1 opakowanie cukru migdałowego 600g serka  mascarpone 1 filiżanka mocnej kawy 1 kieliszek likieru kukułka (może być ajerkoniak) okrągłe biszkopty Sposób wykonania:  Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem migdałowym na puch.  Do utartych żółtek partiami dodawać serek mascarpone (serek powinien mieć temp. pokojową). Do mocnej kawy wlać likier. Biszkopty maczamy

Prosto i Smacznie z Anetą
Tort rocher 163

jednocześnie) przez 1 godzinę i 15 minut w temperaturze 150ºC. Blaty powinny być bardziej płaskie niż wyrośnięte, zarumienione. Wyjąć z piekarnika, wystudzić. Składniki na krem Rocher: 500 g serka mascarpone, schłodzonego 400 g nutelli 100 g mlecznej czekolady, roztopionej w kąpieli wodnej i lekko przestudzonej pół szklanki drobno posiekanych, podpieczonych orzechów laskowych W misie miksera umieścić serek mascarpone. Dodać nutellę

Kubki smaku
Sernik kawowy 119

papier wysypać ciasteczka. Wyrównać, dokładnie wklepać w dno formy i schłodzić przez pół godziny w lodówce. Składniki: 750 g twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie 250 g serka mascarpone 4 jajka 1,5 szklanki drobnego cukru do wypieków 200 g gorzkiej czekolady, roztopionej w kąpieli wodnej 2 łyżki mąki pszennej 4 łyżki kawy rozpuszczalnej (w postaci proszku(...)łyżka likieru kawowego Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.  W misie miksera umieścić twaróg, mascarpone, jajka, cukier, mąkę pszenną i zmiksować tylko do połączenia się składników. Nie dłużej, by niepotrzebnie nie napowietrzać masy serowej. Dodać 4 łyżki kawy i likier kawowy, zmiksować do połączenia. Na sam koniec dodać roztopioną i lekko przestudzoną czekoladę, zmiksować do połączenia.  Piec

Kubki smaku
Tort bezowy z powidłami i nutką cynamonu 104

bezpośrednio przed pieczeniem; 1 blat bezowy to 2 białka + 100 g cukru + 1 łyżeczka cynamonu). Ponadto: 2/3 szklanki powideł śliwkowych 500 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej 250 g. serka mascarpone 1 łyżeczka cukru pudru 3 łyżeczki cynamonu ja dałam płaskie W misie miksera umieścić śmietanę kremówkę i serek mascarpone. Ubić do otrzymania kremu, pod koniec ubijania dodając cukier puder

Kubki smaku

Proponowane wyszukiwania