z mascarpone - 5500 przepisów (strona:208/367)

TARTA FRANCUSKA Z JAGODAMI I SERKIEM MASCARPONE 145

podawać ją z przeróżnymi owocami, kremami, budyniem lub galaretką. Składniki ciasto: 125g masła 125 cukru pudru 1 jajko 250g mąki sól łyżeczka aromatu waniliowego Składniki krem: 500 g serka mascarpone 250 g śmietany kremówki 1-2 łyżki cukru pudru parę kropli aromatu waniliowego Ciasto można wymieszać w mikserze lub ręcznie. Wsypałam mąkę do miski. Rozmieszałam ją z cukrem pudrem(...)wsypać opakowanie śmietan - fix, aby utrzymać gęstą konsystencję kremu. Wsypałam cukier puder. Ja dodałam jedną łyżkę. Jak wolicie bardziej słodką to można oczywiście więcej. Następnie stopniowo dodawałam serek mascarpone i parę kropli aromatu waniliowego. Wyłożyłam masę kremowo-serową na wystudzoną tartę. Użyłam świeżych jagód do posypania tarty. Smacznego!  Polecam również inne pyszne TARTY TARTA Z OWOCAMI LATA TARTA

potrawyregionalne
TARTA Z OWOCAMI LATA 152

moja forma miała 29 cm średnicy 250 g mąki pszennej tortowej 150 g schłodzonego masła 1 jajko 3 łyżki cukru szczypta soli Składniki na krem: 250 g serka mascarpone/ waniliowego homogenizowanego 250 g  30%  śmietanki  1 łyżka (można więcej jak wolicie słodszy krem) cukru pudru 9 g (opakowanie) śmietan-fix (opcjonalnie) krem dłużej się utrzymuje(...)Polecam również przepisy na:   tartę ze szpinakiem ,   tartę z masą migdałową i śliwkami ,  tartę z jabłkami , tartę z warzywnym nadzieniem . tartę francuską z jagodami i serkiem mascarpone tartę z truskawkami z gruszkami gorgonzolą szpinakiem i orzechami

potrawyregionalne
Rolada czekoladowa z Nutellą i kajmakiem! 159

pieca (zdejmujemy papier do pieczenia!), ułóż na ściereczce i od razu zroluj. Odstaw, aż do całkowitego wystudzenia. Krem kajmakowy: -1/3 margaryny - 1/2 puszki kajmaku - 2 łyżki serka mascarpone Margarynę ucieramy mikserem, minimum 10 minut, powinna zrobić się dużo jaśniejsza i puszysta. Następnie dodajemy naprzemiennie po małej łyżeczce kajmaku i mascarpone, ciągle ucierając. Aż do wyczerpania się składników. Na zimny

SMYKWKUCHNI
Tiramisu - łatwy i szybkie deser we włoskim stylu 155

niezwykle prosty i szybki w wykonaniu, a taki samodzielnie wykonany smakuje o niebo lepiej niż gotowiec. Musicie koniecznie spróbować, gwarantuję, że się zakochacie jak my :) Składniki: 500 g serka mascarpone 3 jaja 3 łyżki cukru ok 1 szklanki mocnej kawy 50 ml amaretto ok 200 g. podłużnych biszkoptów (u mnie lidlowe biszkopty do tiramisu, których muszę sobie zrobić zapas, póki(...)jeszcze są dostępne) kakao do oprószenia Parzymy kawę i studzimy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem do białości, a następnie dodajemy po łyżce serka mascarpone dalej ucierając. Gdy masa będzie gładka ostrożnie łączymy ją z białkami. Biszkopty moczymy w kawie i układamy w naczyniu, blaszce, lub w czym tam komu wygodnie (ja użyłam plastikowego zamykanego pojemnika

Cynamonowe szczęście
Torcik na gofrach wg Di 198

Stworzyłam własny deser i teraz zainspirowałam się swoim poprzednim pomysłem, który znajduje się na moim funpage tutaj . W tym przypadku urozmaiciłam poprzednią wersję. 6 gofrów Krem:  160g serka mascarpone 400 ml śmietanki 22-36% 120g cukru pudru 1 opakowanie śmietan-fixu Dodatkowo: 1 galaretka cytrynowa 6 łyżek dżemy truskawkowego  1 banan lub inne owoce do dekoracji wiórki czekoladowe(...)pospania  Śmietankę ubić z cukrem i śmietan-fixem ubić na sztywno. Dodać serek mascarpone, dokładnie wymieszać i odstawić na 20 minut do lodówki. Przygotować galaretkę wg przepisu na opakowaniu i pozostawić do lekkiego stężenia. Galaretkę podzielić na dwie części. Jedną z nich połączyć z 1-2 łyżkami kremu. 4 gofry posmarować dżemem (z jednej strony) i 2 z nich

Di gotuje
ucieraniec na bogato 111

byłabym sobą, gdybym nie zrobiła po swojemu. Tak więc zwykłe ciasto ucierane z borówkami wzbogaciłam o krem z mascarpone i galaretkę. Klasyczne ciasto w nowym wydaniu. Bogatsza wersja tego, co lubi chyba każdy. *foremka 24*24 cm Składniki: na ciasto: 200 g mąki pszennej 1 opakowanie budyniu waniliowego lub 40 g mąki ziemniaczanej 150 g cukru pudru 4 jajka(...)masła szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka borówek amerykańskich (lub jagód) na krem: 250 g serka mascarpone  200 ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru na wierzch: 1 galaretka fioletowa Wszystkie składniki przygotować wcześniej aby miały temperaturę pokojową. Blaszkę wyłożyć papierem, piekarnik nastawić na 180*C. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na białą puszystą masę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
tort bezowo-cytrynowy 131

mąki ziemniaczanej półtorej łyżeczki octu lub soku z cytryny krem: 3 małe cytryny 2 jajka 2 żółtka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 200 g cukru 1 łyżka oleju 125 g mascarpone 125 g kremówki borówki do dekoracji Białka ubić. Kiedy będą już sztywne dodawać po łyżce cukru. Następnie dodać mąkę ziemniaczaną i ocet. Na papierze do pieczenia narysować dwa okręgi(...)minut. Z cytryny zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Przelać do rondelka, dodać cukier, żółtka, jajka, mąkę ziemniaczaną i olej, Gotować powoli, mieszając aż zgęstnieje, ostudzić. Zmiksować krem cytrynowy z mascarpone, a następnie dodać ubitą kremówkę i delikatnie wymieszać. Krążki bezowe przekładać kremem a na wierzchu położyć borówki.Tort można także udekorować plasterkami cytryny

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
ciasto tortowe 236

biszkopt ciemny: 3 jajka 1/2 szklanki mąki 2 łyżki kakao 1/2 szklanki cukru 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia na masę jasną: 300 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 100 g gorzkiej czekolady puszka brzoskwiń 2 łyżki cukru pudru łyżka żelatyny na masę ciemną: 350 ml kremówki 150 g czekolady deserowej dodatkowo: 3-4 łyżki konfitury truskawkowej syrop z brzoskwiń(...)brzoskwiń z puszki. Dolny blat jasny posmarować cienko konfiturą. Czekoladę posiekać na drobne kawałki. Brzoskwinie pokroić na drobne kawałeczki. Kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno i wymieszać z mascarpone. Żelatynę rozpuścić w odrobinie wody i dodać do masy śmietanowej. Delikatnie wmieszać czekoladę i brzoskwinie.  Masę wyłożyć na ciasto i wyrównać.  Przykryć ciemnym biszkoptem zanim masa stężeje

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
jabłecznik z mascarpone (bez pieczenia) 139

dużej paczki herbatników kakaowych 1 kg jabłek 2 opakowania galaretki pomarańczowej łyżeczka cynamonu 3 łyżki cukru 70 g czekolady deserowej 2 łyżki mleka na krem: 500 g serka mascarpone 300 ml śmietanki kremówki 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny Jabłka obrać, wrzucić do garnka, zaspać cynamonem i cukrem, zalać połową szklanki wody o dusić aż się rozpadną. Zdjąć(...)masę jabłkową i przykryć kolejną warstwą ciastek. Wstawić do lodówki żeby stężało. Żelatynę rozpuścić w odrobinie wrzątku i wystudzić. Kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno, zmiksować z serkami mascarpone a na końcu z żelatyną. Masę rozsmarować na ciastkach. Resztę herbatników ułożyć na wierzchu. Czekoladę rozpuścić z mlekiem nad parą i polać herbatniki. Ciasto kroić najlepiej następnego dnia

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
babeczki czekoladowe z malinami 106

kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia  szczypta soli 1 jajko 150 ml kefiru 5 łyżek oleju na krem: 1/2 szklanki malin 2 łyżki cukru pudru 250 g serka mascarpone dodatkowo: 6 łyżek kremu typu Nutella 6 łyżek wiórek czekoladowych Suche składniki ciasta wymieszać, w osobnej misce wymieszać kefir, jajko i olej. Zawartości obu misek połączyć rózgą. Formę do muffinek(...)piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około 20 minut.  Z malin odłożyć sześć sztuk do dekoracji. Resztę zasypać cukrem i zagotować. Przetrzeć przez sitko i wystudzić. Mascarpone utrzeć z przecierem malinowym. Kremem napełnić szprycę i wyciskać na wstudzone babeczki. Udekorować malinami i czekoladą

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik na zimno "delicja" 191

Sernik na zimno z serka mascarpone, śmietanki i malinowej galaretki. Od jakiegoś czasu funkcjonuję bez piekarnika (w zasadzie od wczesnej wiosny), dlatego jedyna opcja na zjedzenie ciacha, to kupić (fuj!) albo zrobić coś na zimno. A serniki na zimno najlepiej wychodzą "usztywnione" galaretką i z serkiem mascarpone. Tym razem użyłam galaretki malinowej, dlatego też kupiłam malinowe ciastka. Każdy

Kraina Tysiąca Smaków
Ciasto leśny mech 197

mrożonego szpinaku rozdrobnionego 3 jajka 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki krupczatki 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier wanilinowy16 g 1 szklanka oleju Krem : serek mascarpone - 250 g śmietana 36% - 250 g cukier puder - 4 łyżki Dodatkowo : owoc granatu Sposób przygotowania: Wybić jajka do miski, dodać cukier, utrzeć do białości, następnie dodawać stopniowo olej i mąkę wymieszaną(...)upieczonego ciasta odciąć wierzch, drobno pokruszyć.  Krem:  Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę , ubić na sztywno z cukrem pudrem.  Do ubitej śmietany , dodawać po łyżce serka mascarpone , dalej ubijać.  Wyłożyć krem na szpinakowe ciasto, posypać pokruszonym ciastem, lekko docisnąć dłonią.  Wierzch ciasta posypać owocami granatu.  Ciasto wstawić do lodówki na 4 godziny.  (function

Kuchnia Danusi
Sernik dyniowy z błyszczącą polewą czekoladową 152

zmianami :) polewa znaleziona tutaj  Składniki (tortownica 24): 200g ciasteczek Oreo (bez kremu, użyłam ciasteczek z Lidla Neo) 50 g masła 750 g twarogu (zmielonego trzykrotnie) 250 g serka mascarpone  200 g cukru 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 4 jajka  2 żółtka 350 g mus z dyni (przepis tutaj ) 1/3 łyżeczki cynamonu 1 łyżka ekstraktu z wanilii(...)pył, Lub wkładamy do woreczka foliowego i uderzamy wałkiem następnie dodajemy roztopione masło - mieszamy. Przekładamy na spód tortownicy, wyrównujemy i wkładamy do lodówki na czas przygotowania reszty składników. Twaróg, mascarpone, mąkę ziemniaczaną oraz cukier miksujemy do połączenia składników. Następnie dodajemy kolejno jajka i żółtka, puree z dyni, cynamon, wanilię oraz śmietankę. Wszytko miksujemy na niskich obrotach tylko do połączenia się

Delicious Titbits
Rolada orzechowo - czekoladowa 79

prostu pycha! Serdecznie polecam. Biszkopt: 3 jajka 1 szklanka cukru pudru 3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki wody 2 łyżki kakao Krem: 250 g. serka mascarpone 3-4 łyżki nutelli 4 łyżki prażonych orzechów włoskich (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Białka ubić z cukrem pudrem na sztywno. Dodać żółtka i wymieszać. Następnie dodać przesiana mąkę, proszek do pieczenia(...)minut w 180 stopniach. Ciepły biszkopt wyjąć z formy, odwrócić, położyć na czystej ścierce i delikatnie oderwać papier i zrolować (razem ze ścierką) wzdłuż dłuższego boku. Pozostawić do wystygnięcia. Mascarpone połączyć z nutellą, dodać 3 łyżki prażonych orzechów włoskich i wszystko wymieszać dokładnie. Krem wyłożyć do środka wystudzonej rolady. Rozsmarować krem po całym biszkopcie, na brzegach nałożyć mniej masy. Gotową

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Tort bananowo truskawkowy ( Pasowanie Pierwszoklasisty ) 170

suchego patyczka.  * Biszkopt dobrze jest upiec dzień wcześniej - wówczas świetnie się kroi i się nie kruszy. Wystudzone ciasto przekroić na 3 blaty. Krem bananowy - 250 gr serka mascarpone - 200 ml śmietanki kremówki - 2 bardzo dojrzałe banany - 2 łyżki soku z cytryny Śmietanę ubić.  Banany wraz z sokiem z cytryny ugnieść widelcem. Serek rozcierać mikserem do momentu rozluźnienia jego(...)ubitą śmietanką. *jeżeli krem wydaje nam się mało słodki - proponuję dodać 1 łyżkę cukru pudru. Ja miałam tak słodkie banany, że było to zbędne Krem truskawkowy: - 250 gr serka mascarpone - 200 ml śmietanki kremówki - mały słoik dżemu truskawkowego* ( ok. 300 ml )  * ja użyłam domowego, jeżeli nie macie - szukajcie takiego z jak największą zawartością owoców Śmietanę ubić. Serek rozcierać mikserem

kawawszklance

Proponowane wyszukiwania