efekt jest wart czekania. Jest to najlepszy sernik jaki do tej pory upiekłam. Składniki: Na masę: 60 dag sera z wiaderka lub trzykrotnie zmielonego, 25 dag serka mascarpone, 5 jajek, 1 szklanka cukru, 1 łyżka mąki ziemniaczanej lub budyniu, 2 łyżki mąki pszennej, ½ cukru waniliowego, 1/3 szklanki śmietany kremówki 36 %, 2 czubate łyżki kandyzowanej skórki z pomarańczy, Na spód(...)Masło utrzeć z cukrem na puszysty krem, dodać mąkę, kawę, jajko i zmiksować. Przelać masę do tortownicy i odstawić na czas przygotowywania masy serowej. Przygotować masę. Ser, serek mascarpone, mąkę ziemniaczaną lub budyń, mąkę pszenną, cukier oraz cukier waniliowy zmiksować na gładką masę. Cały czas miksując dodawać po jednym jajku. Następnie dodać śmietankę, zmiksować. Na koniec dodać oprószoną mąką
Nie tylko w kuchniksiążki kucharskiej, troszeczkę przez mnie zmodyfikowany :) Składniki: 500 g mięsa mielonego ( u mnie łopatka wieprzowa), 0,5 l soku pomidorowego, 1łyżka koncentratu pomidorowego, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki sera mascarpone, 100 g startego żółtego sera, pęczek bazylii, łyżeczka suszonego oregano, sól, pieprz, słodka papryka w proszku, opakowanie makaronu spaghetti Sposób przygotowania: Czosnek przecisnąć przez praskę i wrzucić na rozgrzaną oliwę(...)pieprz, słodką paprykę, oregano i dokładnie obsmażyć. Następnie dodać sos pomidorowy, koncentrat i posiekaną bazylię. Wymieszać. Gotować na małym ogniu przez około 20 minut. Po tym czasie dodać mascarpone, dokładnie wymieszać i jeszcze chwilę gotować. Zdjąć z ognia. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Makaron wyłożyć na talerze, polać sosem i posypać startym żółtym serem. Smacznego
Nie tylko w kuchniszklanka Coca-Coli 1 kieliszek wiśniówki (można zastąpić syropem z wiśni) +wiśnie do dekoracji, wiśnie ze słoika Składniki na krem śmietankowy: 200 g śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny Wszystkie suche składniki na babeczki mieszamy w misce. Dodajemy colę, olej, jajko, wiśniówkę i dokładnie mieszamy. Do blaszki wyłożonej papierowymi papilotkami nakładamy ciasto zostawiając(...)mieszamy aż znikną wszystkie grudki, zestawiamy z ognia. Dodajemy łyżkę ubitej śmietany i dokładnie mieszamy. Śmietankę z żelatyną wlewamy do reszty ubitej śmietany i miksujemy. Na koniec dodajemy mascarpone i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotowy krem wkładamy do lodówki na około pół godziny do stężenia. Do nałożenia kremu wybrałam dużą okrągłą tylkę. Zanim zaczniemy dekorować babeczki trzeba upewnić się
Ciastkozercyschłodzonego masła, 200 g mąki pszennej, 1 jajko, szczypta soli, 2 płaskie łyżki kakao, 1 łyżka syropu klonowego, 1-3 łyżki wody, masa: 2 jajka, 250 g serka mascarpone, 150 g chałwy waniliowej, 2 łyżki budyniu śmietankowego lub waniliowego, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, ponadto: garść płatków migdałowych. Przygotowanie: Ciasto: Wszystkie składniki na kruche ciasto zagniatamy do uzyskania jednolitej masy(...)nastawiamy na 200°C. Schłodzone ciasto pieczemy ok. 20 min. Ciasto wyjmujemy i pozostawiamy do przestygnięcia. Masa : Jajka miksujemy kilka minut na najwyższych obrotach, następnie dodajemy rozkruszoną chałwę, serek mascarpone i całość dokładnie miksujemy. Pod koniec dodajemy budyń z proszkiem do pieczenia i miksujemy. Masę przekładamy na podpieczone, wystudzone ciasto, a wierzch posypujemy płatkami migdałowymi. Tarte przez pierwsze
Moniki SmakołykiSkładniki: (na małą keksówkę) duże opakowanie kakaowych herbatników KREM: 300ml kremówki 2 śmietan-fixy 200g mielonych orzechów laskowych (bardzo drobno mielonych, na mąkę) 3 łyżki cukru pudru 250g mascarpone (u mnie od Mlekomy) SZYSZKA: 3/4 puszki kajmaku orzechowego ryż preparowany (tyle, żeby osiągnąć dość zwartą konsystencję) Przygotowanie: Keksówkę wyłożyć folią spożywczą, ułożyć pierwszą warstwę herbatników. KREM: Kremówkę ubić(...)koniec dodając cukier puder i śmietan - fixy. Następnie połączyć mascarpone z orzechami, dodać do ubitej kremówki. SZYSZKA: Ryż preparowany wymieszać z kajmakiem. Konsystencja ma być gęsta, ale do rozsmarowania. Na warstwę herbatników wyłożyć 1/2 kremu, przykryć drugą warstwą herbatników. Na nie dać całą szyszkę, rozsmarować równo, przykryć herbatnikami. Na wierzchu rozłożyć drugą część kremu i znów herbatniki. Łącznie mamy
Cakes By Kejtpóźniejsze wylepienie boków. Piec przez około 15 minut. Wyjąć z piekarnika, wystudzić. Masa serowa: 850 g twarogu tłustego lub półtłustego, zmielonego trzykrotnie lub twarogu sernikowego 250 g serka mascarpone 200 g drobnego cukru 50 g mąki ziemniaczanej 5 jajek 4 łyżki kawy rozpuszczalnej 50 ml wrzątku Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Kawę zalać wrzątkiem, wymieszać, odstawić do przestygnięcia(...)Jajka lekko roztrzepać z cukrem, dodać mascarpone, wymieszać. Następnie po trochu dodawać ser. Wlać wystudzoną kawę. Wsypać mąkę ziemniaczaną, dokładnie wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 150 ° C bez termoobiegu. Boki tortownicy cienko wylepić pozostałym ciastem. Masę serową przełożyć do tortownicy. Piec około 1,5 godziny. Sernik powinien mieć ścięty, sprężysty wierzch. Po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i zostawić sernik
maniapieczeniaforemki w kształcie rurek.Posmarować rozmąconym białkiem i posypać cukrem lub cukrem waniliowym.Piec w temp. ok.180st.C przez 15-20min. Mój krem 1/2 śmietany kremówki 3-4 łyżki mascarpone 3-4 łyżki nutelli Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno,dodać mascarpone,delikatnie wymieszać,na końcu nutellę.Szprycą z długą końcówką nabijać puste rurki.Krem wyszedł niesamowicie delikatny. Mam nadzieję
Niespełnione zdolności kulinarnepachnący i niebiańsko pyszny sernik z malinami. Do przygotowania sernika potrzebne będą nam: 1 kg serka (jak najbardziej może to być ten z wiaderka) 200 g serka mascarpone 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru pudru 3/4 szklanki cukru (kryształ) 3 jajka skórka z połowy cytryny 125 g malin masło do wysmarowania blachy szczypta cukru brązowego lub białego(...)kryształ) Na samym początku nasz serek wykładamy do dużej miski, dodajemy do niego cukier - kryształ i miksujemy na wolnych obrotach aż stworzą jednolitą masę, następnie dodajemy serek mascarpone oraz cukier puder przesiany wraz z mąką. Tu akurat przesianie ich razem pozwala szybciej i wygodniej połączyć to później z resztą produktów. Jajka wbijamy do osobnej miski, rozbijamy. Teraz stopniowo
Kuba GotujeBiszkopt potrzeba nam: 7 jajek 6 łyżek mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 150-200 g cukru (kryształ) 2 czubate łyżeczki kakao Na Krem potrzeba nam: 200 g serka mascarpone 250 ml śmietany 30% 1 tabliczka gorzkiej czekolady 3-6 kostek czekoaldy mlecznej łyżka masła okruchy z wnętrza biszkoptu Na Bezę potrzeba nam: 3 białka 200 g cukru kilka(...)czekoladową przygotowujemy gdy beza jest już wysuszona. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, dodajemy masło i mieszamy, roztopioną czekoladę studzimy żeby nie byłą gorąca, wlewamy ją do miski, dodajemy serek mascarpone, miksujemy to razem na gładka masę. W misce ubijamy śmietanę z około 1 łyżką cukru. Dodajemy śmietanę do serka z czekoladą, na koniec wsypujemy do miski okruchy z biszkopta. Delikatnie
Kuba Gotujeszczypta soli, 85g mąki pszennej, 1/2 łyżeczki octu, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 4 łyżki oleju. Masa serowa: 250ml mleka, 20g żelatyny, 500g twarogu tłustego, 500g sera mascarpone, 5-6 łyżek cukru pudru. Frużelina brzoskwiniowa: puszka brzoskwiń w syropie ( 411g z syropem ), 2 łyżki cukru pudru, 1 i 1/2 łyżeczki żelatyny, 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej. Przygotowanie: Biszkopt: Odzielić(...)zagotować i po zdjęciu z ognia rozpuścić w nim żelatynę. Dokładnie wymieszać i odstawić do ostygnięcia. Jeżeli chcesz mieć bardziej gładką masę twaróg zmiel dwukrotnie maszynką. Twaróg wymieszać z mascarpone i z cukrem pudrem ( ilość cukru pudru można samemu dodawać - w zależności jakie kto słodkie lubi ). Gdy mleko wystygnie wlać do masy serowej i zmiksować. Gotową masę przełożyć na biszkopt
W kuchni u Monikidzieła! Składniki: 2 szklanki mąki 2 łyżki cukru 1 jajko 2 żółtka 200 gram masła szczypta soli Na krem: 500 ml śmietany kremówki (36%) 250 g serka mascarpone 1,5 tabliczki czekolady białej Dodatkowo: sezonowe owoce - jeżyny, truskawki, maliny, porzeczki Przygotowanie: Składniki na kruche ciasto - mąkę, sól, cukier, jajka, masło, wyrobić na gładką masę. Owinąć w folię(...)wstawić na minimum 30 minut do lodówki. W tym czasie można przygotować krem. Rozpuścić w kąpieli wodnej białą czekoladę. Ubić śmietanę kremówkę. Dodać mascarpone i l i lekko zmiksować, a następnie dodać białą czekoladę. Wstawić do lodówki. Wyjąć z lodówki ciasto. Rozwałkować. Wysmarować formę olejem i posypać mąką, Przełożyć ciasto do formy. Po nakłuwać widelcem ciasto
Gotowanie, czyli hobby dla każdegozielonej soczewicy ok. 1 szklanki wody ( w zależności od konsystencji) duży ząbek czosnku szczypta curry i słodkiej papryki sól, pieprz 2 łyżki serka mascarpone Sposób przyrządzenia: Do rosołu wrzucić obranego i pokrojonego ziemniaka w malutką kostkę ( żeby się szybko ugotował) oraz namoczoną wcześniej soczewicę, gotować ok. 15 minut. Następnie zmiksować. Dodać, wodę, czosnek, mascarpone
pieprzny smaczekbułki Gdy jabłka są mniej soczyste dać 2 łyżki • 6 łyżek cukru (zależne jak słodkie są jabłka ) • 1 łyżka cynamonu • 1 łyżeczka cukru waniliowego piana • 3 białka • 1 serek mascarpone • 1 budyń śmietankowy • 1 szklanka cukru pudru kruszonka • 1,5 szklanki mąki • 125 g masła • 1 szklanka cukru pudru Sposób przygotowania 1. Ciasto • Mąkę posiekać z masłem dodać cukier puder(...)ciasto wyłożyć jabłka • Zrobić kruszonkę miękkie masło zagnieść w misce z mąką i cukrem pudrem 4. • Białka ubić z cukrem pudrem na puszystą pianę Dodać serek mascarpone i budyń wymieszać wszystko na wolnych obrotach wyłożyć pianę serową na jabłkach Na górę dać kruszonkę piec na złoty kolor w piekarniku na 180 stopni
W królestwie smaków Beatyprzypaleniogenna mieszanka!) Kiedy mikstura gęstnieje dodać wiśnie. Wymieszać i zostawić do ostygnięcia. Polecam tą masę robić dzień wcześniej. Podobnie zresztą jak blaty. 3.MASA BIAŁA składniki 800ml śmietanka 36% 250g mascarpone cukier puder łyżek koło 5-6 sok z połowy limonki wyciskanej po babsku czyli niezbyt dużo z braku siły wykonanie 1.Do gara wrzucić śmietanki. Ubijać. 2.W trakcie dodawać cukier(...)puder,mascarpone i sok z cytrusa W przypadku śmietanek 30% poleca się dodać śmietan fixu lub żelatyny Masę robić koniecznie przed samym przełożeniem i ozdabianiem tortu! 4.ŻĘ co i jak czyli jak przełożyć?! 1. Nasącz blaty alkoholem(niby nie trzeba,ale torcik % zawsze lepszy niż bez takowego dodatku)W końcu to tort na studenckie urodziny 2. Znajdź duży
Fiolka w kuchnipure: 380 g kasztany jadalne (duszone, obrane) 300 ml. mleko 225 ml. woda Syrop: 50 g cukier kryształ 80 ml woda 1 szczypta soli Do gotowego puree: 100 g mascarpone 1 szt. laska wanilii (środek) 60 g masło Przygotowanie : Ostrym nożem zrobić nacięcia na kasztanach w kształcie litery X, tak, aby nie przeciąć owocu (nie nacięte wybuchną). W celu łatwiejszego(...)miękkości. Czas gotowania zależy od jakości kasztanów, około 50 minut na średnim ogniu. Kiedy kasztany są już miękkie, należy ugotować syrop z cukru, soli i wody. Kasztany odcedzić, dodać mascarpone, roztopione masło oraz syrop z cukru. Wymieszać wszystko dokładnie w blenderze. Przełożyć do miski i wstawić do lodówki na 2 godziny. Wierzch puree polać bitą śmietaną. Smacznego. Podoba Ci się
Smaczne Potrawy