z kapusty - 1000 przepisów (strona:43/67)

FISH AND CHIPS 181

wewnątrz. Po zdjęciu z patelni odsączałam moje kawałki ryby na ręczniku i dopiero wówczas przekładałam je na talerz. Podałam oczywiście z frytkami (a jakże) i dodatkiem surówki z kiszonej kapusty... mniam... Pyszne to było... palce lizać... ;-) Smacznego

Smaczne Zdrowe
Szybka sałata z dressingiem śmietanowym / Simple salad with creamy dressing 276

obiadowy. Dressing z tego przepisu wychodzi taki słodkawy z wyraźną nutą cytrynową, co szczerze mówiąc, bardziej przypadło mi do gustu niż klasyczna śmietana Polecam też szybką surówkę z młodej kapusty , też jest przepyszna! Scroll down for recipe in English Szybka sałata z dressingiem śmietanowym (4-5 porcji) Składniki: 200 g ulubionego miksu sałat 200 g śmietany 18% 1 łyżeczka soku

karmelowy
Zupa krem z brukwi 117

Potem słyszałam że brukwią karmi się tylko króliki i świnie. I to jest krzywdzące dla brukwi bo swoimi składnikami odżywczymi obdzieliłaby niejedno stworzenie. Brukiew powstała ze skrzyżowania rzepy i kapusty, jest smakowo podobna i do jednego i drugiego warzywa. Jeszcze niedawno nie było można dostać jej w żadnym sklepie a dziś można zakupić w Kauflandzie. Polecam zupę na jej bazie

Moje Małe Czarowanie
Szybki świąteczny makowiec 167

więc nie ma się co dłużej zastanawiać tylko zabierać się robotę. Cały urok Świąt Bożego Narodzenia to kuchnia w której się dzieje dużo i dobrze!. Pachną grzyby, śliwki i kapusta, a dobry piernik i makowiec jest tylko dopełnieniem całości tych magicznych dni... Przepis podaje na dużą blaszkę 35x25 cm. Masa makowa: - 30 dag maku niebieskiego - 12 dag margaryny

Apetyczna babeczka
Pieczony udziec jagnięcy 84

mnie z kością). Mimo, że jagnięcina ma opinię mięsa dość trudnego w przygotowaniu, upieczenie go jak w tym przepisie, nie sprawi Wam trudności. Z dodatków polecam duszoną modrą kapustę i kopytka

Milion Smaków
18 grudnia – WEGE BAZAR Święta bez karpia vol. 3 – Warszawa 151

Przyzwyczailiśmy się, że święta to karp, barszcz i pierogi z kapustą... a może by tak zastawić wigilijny stół wege potrawami? Artykuł 18 grudnia – WEGE BAZAR Święta bez karpia vol. 3 – Warszawa pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Świąteczny niezbędnik: przyprawy i przetwory 87

przyprawa do piernika Domowa esencja waniliowa Domowy cukier waniliowy Kandyzowane skórki pomarańczowe Kandyzowane plasterki pomarańczy Mielona skórka pomarańczowa Zakwas na czerwony barszcz Zakwas na żurek Przyprawa do dań z kapustą

Kulinarne przygody Gatity
Barszcz czerwony 121

buraków, ziarenka ziela angielskiego, liście laurowe i plasterki obranego czosnku. Gotujemy, aż buraki będą miękkie. Na koniec dodajemy ocet i doprawiamy do smaku. Podajemy np. z pieczonymi pierożkami z kapustą i pieczarkami

Moja smaczna kuchnia
Schabowe w cydrze 114

małym ogniu przez 40 minut. Mięso powinno być mięciutkie i soczyste. Pod koniec gotowania dodaj jabłka pokrojone w plasterki. Posyp danie pietruszką. Podaj z gotowanymi ziemniakami i zasmażaną kapustą . The post Schabowe w cydrze appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Roladki drobiowe 153

małym ogniu ok.15 minut mieszając od czasu do czasu. Pilnujemy aby sos nie wrzał. Po tym czasie roladki i sos gotowy. Moja propozycja podania z ziemniaczkami i surówką z kapusty pekińskiej

W garach u Gosi
Kopytka ziemniaczane 123

Często zostają nam ziemniaki, wtedy najczęściej wyrzucamy, a szkoda. Kopytka robi się bardzo łatwo i są pyszne. Można je jeść z sosami, mięsem w kapuście. Są pycha. Jeśli nie macie ugotowanych ziemniaków, to trzeba je ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Następnie przecisnąć przez praskę, lub dokładnie ugnieść za pomocą duczka. Dodać jajka i mąkę, wymieszać i zagnieść wszystko

Kuchnia Pokoleń
Jesienna zupa z brukselki 119

Kapusta warzywna brukselska, nieprzegotowana wynagrodzi nam to cudownym smakiem. Zawsze kojarzy się z jesiennymi warzywami.  Składniki 400 g brukselki 100 g karkówki 100 g wędzonki 2 marchewki 1 pietruszka sól pieprz pół selera ząbek czosnku pęczek koperku pół szklanki śmietany do zup 3 woreczki ryżu   Przygotowanie   Warzywa pokroiłem w kostkę. Włożyłem do garnka zalałem 2 litrami wody

R'n'G Kitchen
Zupa brokułowa na chłodne dni 196

nasz układ pokarmowy. Oprócz tego zupy są lekkostrawne mają mało kalorii, co ucieszy osoby odchudzające się. Dlaczego warto? Brokuł jest rośliną jednoroczną i warto wiedzieć, że nazywany jest inaczej kapustą szparagową. Jego prozdrowotne właściwości cenili sobie już starożytni Rzymianie i Grecy. Zawierają sulforafan-silny przeciwutleniacz, który może chronić przed rozwojem nowotworów. Brokuły powinny jeść przede wszystkim osoby, u których

Ekocozy | Naturalnie na co dzień
Falafel i "Srebro" 152

łupinach. Smażyć z różnych stron na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu odłożyć na ręcznik papierowy dla odsączenia z nadmiaru tłuszczu. ----- Podobne: Boczniaki w zatarowej panierce Kotlety jaglano-ziemniaczane z kapustą Kluski śląskie Najlepsze falafele jadłam do tej pory w Berlinie. Takich wegetariańskich fast foodów brakuje mi w Warszawie. Te, które spotykam odpychają mnie zapachem starego oleju :( Berlin - Brama Brandenburska Katedra niemiecka

Weekendy w domu i ogrodzie
Pierogi pilzneńskie z borówkami - tradycyjny przepis woj. podkarpackiego 192

dawnej kuchni słowiańskiej, ludowej – zdobyła ogromną i trwałą popularność w kuchni polskiej, zarówno wiejskiej, jak i miejskiej. Polska kuchnia słynie ze znakomitych pierogów nadziewanych farszem mięsnym, z kiszonej kapusty i grzybów, a także serem czy owocami. (...) Jak pisze Elżbieta Kensy w książce pt. Kuchnia Podkarpacka, Księgarnia Akademicka LIBRA, 2004 r., s. 26: W okolicach Rzeszowa (…) popularne były też pierogi

Passions hobbies life

Proponowane wyszukiwania