kolację chleb orkiszowy. Zapomniałam, że mam orkisz, który czyni zwykłą mieszankę, niezwykłym chlebem. Cóż, będzie na następny raz :) Zupa z ciecierzycy w nowym wydaniu. Zamiast dyni – młoda kapusta. Trochę bardziej treściwa, ale pyszna tak samo. Czy bardziej? Zdania podzielone. Mi smakowała bardziej, a mąż pozostaje wierny dyniowej wersji. Na drugie danie pęczak z kukurydzą i kurczakiem. Do tego mizeria
KucharzycaSkładniki: 0,7 dag piersi z kurczaka przyprawa gyros 500 g frytek 125 dag sera żółtego 1 czerwona cebula 2 pomidory np malinowe 2 ogórki typu wąż mała kapusta pekińska sos czosnkowy keczup Wykonanie: *Piersi z kurczaka kroimy w paski, oprószamy przyprawą gyros, smażymy na oleju, po czym osączamy. *Na oleju smażymy frytki, osączamy, solimy. * Do naczynek
Z Majeczką w kuchniSałatka zrobiona w ekspresowym tempie przez moją córkę..i z dostępnych w lodówce składników. 1 puszka kukurydzy słoiczek papryki konserwowej 10-15 dkg polędwicy drobiowej kawałek kapusty pekińskiej ogórek zielony pomidor ogorek korniszon sól, pieprz koperek majonez Kukurydzę odcedzić z zalewy.Kapustę poszatkować, pozostałe warzywa pokroić.Wszystkie składniki połączyć doprawić.Wymieszać z majonezem
Moje domowe kucharzenieopcjonalnie suszone zioła, czarnuszka, kminek, papryka łyżeczka oleju do smażenia Dodatki: Dowolne warzywa, ja użyłam następujących (wszystkie surowe): awokado do posmarowania (doprawione papryką, solą, pieprzem), sałata, czerwona kapusta, papryka czerwona możesz też dodać np. gotowane mięso z piersi kurczaka lub kawałek ulubionego sera PRZYGOTOWANIE 1. W dużej misce wymieszaj ze sobą mąki i siemię, zalej
Powiedz dietom nieprzypadną do smaku każdemu. Kotletciki mielone z łososia można podać z podsmażonymi warzywami, warzywną sałatką lub zrobić z nich burgery. Świetnym dodatkiem do kotletów rybnych jest surówka z kiszonej kapusty lub sałatą rzymską z ugotowanymi al dente różyczkami brokuła, posypanymi prażonym słonecznikiem i pomidorkami koktajlowymi. Można je podawać również z ziemniakami i surówką colesław . Przepis na kotlety mielone z łososia
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmuszkatałową. Dodać jajko i bułkę tartą, następnie dokładnie wymieszać. Formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rumiano z obydwu stron po kilka minut. Podałam z surówką z kapusty pekińskiej i kiełków brokuła
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Będziesz krzepka jak kalarepka! Już w starożytnym Rzymie była znana jako kapusta pompejska, ale do nas zawitała dopiero na początku XIX wieku. Ze względu na swoje walory smakowe i zdrowotne jest bardzo popularnym warzywem w krajach Europy Zachodniej , ale niestety nadal mało doceniania w Polsce, dlatego najwyższy czas to zmienić! Artykuł KALAREPA – POWRÓT NA POLSKI STÓŁ pochodzi z serwisu
COOKMAGAZINEKiszone ogórki i kiszona kapusta, choć są świetne, to jednak małe piwo przy tym, co można zrobić w temacie z warzywami, mlekiem, nasionami, ziarnami, owocami, a nawet jajkami i mięsem! Część tej ogromnej wiedzy przekazała nam Agata Bielska na warsztatach w bielańskim CookUp Studio , które zostały zorganizowane z okazji pojawienia się na polskim rynku książki „Sztuka fermentacji” Sandora
GRUBY WAŁEKSkładniki: 100 g ugotowanego brązowego ryżu 1 pomidor 1 ogórek 1/4 główki kapusty/ sałaty 50 g żółtego sera 50 g wędliny 2 sosy sałatkowe włoskie Przygotowanie: Wszystkie składniki pokroić w kostkę, sałatkę porwać na mniejsze części, dodać do nich ryż i sos sałatkowy przygotowany według instrukcji na opakowaniu. Wszystko dokładnie wymieszać. SMACZNEGO
Malinowo w kuchnimogą być tez z dodatkiem szpinaku. Zazwyczaj w Niemczech podaje si ę je z kawałkami boczku, kiełbaski lub kapusty kiszonej, we Włoszech ze śmietaną lub masełkiem szalwiowym. Dla odmiany moje sp ätzle podałam z podsmażonymi pomidorkami. Smacznego :) SKŁADNIKI
La grande e la piccola cuocasmak powalał. Goście byli zachwyceni delikatnym ciastem i farszem zaskakująco intrygującym w smaku. Karmuszka- tradycyjna zupa regionalna,mieszanka wpływów kuchni polskiej i niemieckiej. Dominujące potrawy niemieckie w postaci kapusty, fasoli, mięs oraz akcenty polskie, jak obecność domowej śmietany, ziół i tradycyjnego wywaru rosołowego. Oto parę fotek fot.: Luc Chives FotoSlad.pl oraz Joanna Gralik
Różowa kuchniapodania pulled pork w wersji bardzo lekkiej i wiosennej jest podanie mięsa z młodymi ziemniakami i surówką. Młode ziemniaki gotujemy w dość mocno osolonej wodzie. Surówka: 1/4 główki młodej kapusty 1 pomidor malinowy 5 rzodkiewek 4 ogórki gruntowe 1 ogórek małosolny feta w kostkach 1 łyżka majonezu sól, pieprz, przyprawy sałatkowe (suszona bazylia, oregano
Kocham Czekoladęstyczność z bakteriami. Autorzy namawiają nas do spożywania produktów bogatych w dobre bakterie: maślanka, kefir, jogurty naturalne (nie te smakowe z dużą ilością złego cukru, barwników itd), ogórków kiszonych, kapusty kiszonej. Są to produkty, które uzupełnią nasze jelita w odpowiednie bakterie, te które chronią nas i uodparniają. Sami jak tylko zaczyna się okres jesienno - zimowi zwiększają ilość spożywania właśnie powyższych
kruche babeczkiwybierzemy warzywną, klasyczną z ziemniakiem, marchewką, selerem i pietruszką z dodatkiem majonezu z 250g wchłoniemy około 320 kcal i 30 g tłuszczu. Jeżeli jednak wybierzemy sałatkę przygotowaną na bazie kapusty, ogórka, pomidorów, oliwek z oliwą okazuje się, że przyjmiemy jedynie 100 kcal i 2,5 g tłuszczu. To spora różnica jak na krótką imprezę u cioci, która prawdopodobnie będzie się
Mr. Taste