szklanka pokrojonych truskawek Dodatkowo: 200 g ryżu basmati Skworcu i 1 i 3/4 szklanki wody sól 1 łyżka oleju lub masła u mnie sałatka z nagietkiem Wykonanie: Filety z kurczaka opłukać, osuszyć i doprawić solą i pieprzem. Do głębokiego talerza wsypać chili, paprykę, rozmaryn, oliwę, sok i skórkę z limonki, wymieszać i tą mieszanką natrzeć filety. Filety wstawić do lodówki na około godzinę, można też na dłużej. Do miski włożyć wszystkie składniki sosu balsamicznego, dodać truskawki i wymieszać. Ryż: Ryż płuczemy lub jak mamy czas to namaczamy w zimnej wodzie (20 minut), aby pozbyć się zanieczyszczeń i usunąć nadmiar skrobi, po dwudziestu minutach opłukać i odsączyć. W garnku rozgrzewamy olej lub masło
Blondynka GotujeFilety drobiowe z serem i kurkami SKŁADNIKI: Filety z kurczaka podwójne - 2 szt kurki leśne - 400 g ser żółty -4 plastry cebula -1 szt sól i pieprz jajka(...)mąka -2 łyżki bułka tarta tłuszcz do smażenia koperek świeży -2 łyżki PRZYGOTOWANIE: Filety z kurczaka przekroić na pół, aby z dwóch filetów były 4 kotlety. Lekko mięso pobić tłuczkiem do mięsa. Każdego fileta oprószyć solą i pieprzem. Kurki umyć, osączyć, większe pokroić. Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na tłuszczu. Na patelnię wyłożyć kurki, dusić do miękkości. Wymieszać kurki
Kuchnia DanusiProsty i szybki obiad.Wystarczy jeden filet z kurczaka, kilka suszonych pomidorów, 2 ząbki czosnku, garść pestek z dyni, przyprawa kebab-gyros, delikat do mięs(...)olej. Fileta kroimy na wąskie paseczki, posypujemy przyprawami i skrapiamy olejem.Pomidory kroimy w kosteczkę a czosnek w plasterki. Na niewielkiej ilości oleju paseczki fileta podsmażamy na patelni razem z plasterkami czosnku. Kiedy filet jest rumiany dodajemy pokrojone suszone pomidory. Dodajemy pestki z dyni i na niewielkim ogniu smażymy
Maminek kulinarnypieprzem i posmarować musztardą Dijon.Gruszki pokroić w cząstki i marynować w sosie Worcestershire przez 5-10 min.W lekko natłuszczonym naczyniu żaroodpornym ułożyć filety.Gruszki wyjąć z marynaty , położyć na każdym filecie i przykryć plastrami mozzarelli.Filety poprzedzielać plastrami czerwonej cebuli.Zapiekać w temp.170 stop. przez 15 min.Nastawić ryż -gotuje się,a my robimy salsę ..Najpierw z tłuszczu i mąki
Kulinarny karnet Christopheracytryna 4 ziemniaki 100 ml. śmietana 36% 1 żółtko 8 dag ser mozzarella 4 liście kapusta włoska 10 dag pieczarki pieprz olej do smażenia szczypiorek Wykonanie. Filet z łososia , odciąć skórę, usunąć ości, pokroić na dwie porcje, posypać przyprawą do ryb, skropić cytryną. Odstawić na 15 minut, niech przejdzie przyprawami. Ziemniaki obrać, przekroić na połowę, obgotować około(...)minut, odlać i opiec na patelni. Liście kapusty obgotować w osolonej wodzie około 10 minut, odcedzić, wyciąć gruby nerw. Rozłożyć na desce po dwa liście. Filety z łososia grillować krótko z obu stron na patelni. Pieczarki, pokroić w plastry, przesmażyć, posolić, oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Na rozłożonych liściach kapusty rozłożyć łososia i na każdym położyć podsmażone pieczarki. Liście
Kulinarny karnet ChristopheraSkładniki : filet z kurczaka , na jedna osobę (niezbyt głodną ) wystarczy pojedynczy filet musztarda francuska śmietana, olej sól , pieprz ,ewentualnie kilka kropel soku z cytryny Przygotowanie : Fileta lekko rozbić (ale niekoniecznie) , pokroić w drobną kostkę i obsmażyć krótko na oleju Podlać niewielką ilością wody, przykryć pokrywką i gotować do miękkości (uważać , by nie przypalić, podlewać wodą !), wtedy mięso
Proste Potrawysól, pieprzCZAS PRZYGOTOWANIA: 180 MINPOZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Indyka posypujemy solą, pieprzem, polewamy kilkoma łyżkami oleju i odstawiamy na parę godzin pod przykryciem w chłodne miejsce. 2. Filet z indyka przekładamy do naczynia żaroodpornego (nie zakrywamy!) i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na godzinę, co 15 - 20 minut polewamy kilkoma łyżkami oleju(...)pieprzem, wlewamy wino i na dużym ogniu odparowujemy. Zdejmujemy z ognia, dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy. 4. Na talerzach układamy kolejno: makaron, pieczarki, świeżą pietruszkę, a na wierzch filet pokrojony w plastry. Polewamy tłuszczykiem powstałym podczas pieczenia i podajemy. Smacznego
My Culinary ArtPychotka. Czego potrzebujemy: 1 kg. lub ile tam mamy filetu z indyka 05 kg pieczarek 1/2 sera feta przyprawa do indyka 1/2 wywaru z kostki drobiowej Wykonanie: Filet kroimy w małe kawałki, rozbijamy. Płaty przyprawiamy. Pieczarki opłukać , pokroić na drobne kawałki. Poddusić aż zmiękną. Do jeszcze ciepłych pieczarek dodać ser feta , rozgnieść i połączyć, tworząc jednolita masę(...)Farsz nakładać na płaty i zwijać, lekko dociskając. Filety obsmażać na oleju, następnie włożyć do wywaru w głębokim naczyniu. Gotować na małym ogniu do miękkości. Smacznego
W kuchennym oknie Ewycierpię mrożonych filetów z ryb. Zazwyczaj pełno w nich wody, trudno określić gatunek ryby, a ponadto fatalnie się je smaży. Już dawno przekonałam się, że najlepszą opcją na przyrządzanie takiego jedzenia jest zrobienie go na parze. Odpowiednio doprawiony kawałek ryby z parownika jest niezwykle smaczny, a przy tym jego przyrządzenie zajmuje dosłownie chwilę. Ilość porcji: 2 Czas przygotowania: 15 minut(...)Składniki: Dwa płaty fileta z mintaja (mrożone) Świeży tymianek Cytryna Sól ziołowa, biały pieprz Filety z mintaja rozmrażamy. Do miseczki ścieramy skórkę cytryny na tarce o małych oczkach, dorzucamy do tego listki świeżego tymianku, sól oraz pieprz. Ja z przyzwyczajenia dałam krople oliwy, ale do gotowania na parze jest to całkowicie zbędne. Powstałą mieszanką nacieramy rybę i odstawiamy
Kolizje Smakówposypać solą, wymieszać i do lodówki na 4 godziny - następnie śledzie wyfiletować do woreczka wsypać mąkę z przyprawą do ryb i obtaczać filety na mocno gorącym oleju smażyć filety na rumiano z każdej strony z podanych składników zagotować zalewę - część śledzi wkładać do słoików /użyłam dwa litrowe i jeden 3/4 litra/ dodać cebuli, gorącej zalewy i mocno
W Mojej Kuchni Lubiędachem. W takie dni zachęcam Was do grillowania, bo możemy to robić o każdej porze dnia, nie tylko wieczorami niezdrowo objadając się na noc. Dzisiaj na obiad przygotowałam filet z kurczaka z grilla w marynacie. Zapraszam do wypróbowania tego przepisu :) Do jego przygotowania oprócz podwójnego filetu z kurczaka (podwójnego), potrzebujemy marynaty, którą go doprawimy. Marynata (składniki dla podwójnej piersi(...)młotka do mięsa. Przygotowujemy marynatę: ząbki czosnku przeciskamy przez praskę, koperek drobno siekamy, dodajemy oliwę z oliwek, przyprawy i skórkę otartą z cytryny. Wszystkie składniki mieszamy i dodajemy rozbity filet, obtaczając go w nich. Całość zakrywamy folią i odstawiamy do lodówki na min. 1 godzinę. Po wyjęciu, mięso grillujemy z każdej strony po kilka minut, do momentu, aż pojawią
Taste Of My DaySkładniki: 2 filety z kurczaka 8 dag ser kozi 20 listków szpinaku 8 szt. suszone włoskie pomidory sól, pieprz 1 szt. ciasto francuskie mrożone 1 jajko oliwa Wykonanie: Filety z piersi kurczaka rozklepać, posolić i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Każdy posmarować kozim serem, rozłożyć liście świeżego szpinaku i rozłożyć suszone włoskie pomidory. Zwinąć jak de volaille. Rulony rozłożyć
Kulinarny karnet ChristopheraDziś obiad był tylko dla mnie. Nie musiałam więc przesadzać z ilością czy wyszukanym menu, który zabrałby mi dużo czasu :) Było szybko, łatwo i smacznie. Oto moja propozycja.Składniki : filet z mintaja - około 20 dag marchewka - mała łodyga selera kawałek pora sok z cytryny koperek sól, pieprz, oliwa Przygotowanie : Fileta z mintaja rozmroziłam, osączyłam i posypałam
Proste Potrawydużej patelni. Ogórki przekroić wzdłuż, usunąć pestki i miąższ pokroić w małą kostkę. Dodać do ryżu, lekko posolić i posypać sporo pieprzem. Gotować pod przykryciem jeszcze 10 min. Filety opłukać, osuszyć .Koperek posiekać. Śmietanę wymieszać z sokiem z cytryny i żółtkiem. Posolić do smaku. Rybę ułożyć na ryżu ogórkowym, oprószyć pieprzem, posypać koperkiem i polać wymieszaną śmietaną. Dusić
Kulinarny karnet ChristopheraDzisiaj zapraszam na filet z kurczaka w pysznej śliwkowo-miodowej glazurze. Dzięki marynacie i szybkiemu pieczeniu, kurczak pozostaje baardzo soczysty :) Najlepiej smakuje podany z ryżem lub puree ziemniaczanym i lekką sałatką. Potrawa inspirowana jest przepisem ze strony Kwestia Smaku. Zapraszam do pieczenia!Składniki na kurczaka w śliwkowej glazurze:2 duże piersi z kurczaka3 łyżki śliwkowych powideł3 łyżki miodu2 łyżki
My Culinary Artmałe dymki w całości 1/2 łyżki czarnego sezamu 1/2 łyżki białego sezamu CZAS PRZYGOTOWANIA: 80 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. W misce łączymy sos hoi sin i sos sojowy. Filet z indyka kroimy na cienkie paski i dokładnie obtaczamy w sosie. Wstawiamy do lodówki na minimum godzinę. 2. Dymkę dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i wkładamy do żaroodpornego naczynia
Tajskie smakiDziś przedstawiam przepis, który prawdopodobnie każdy zna - na panierowane filety z kurczaka :) Bardzo proste i bardzo szybkie w wykonaniu. Najlepiej smakują z puree ziemniaczanym i mizerią. Zapraszam do zapoznania się z przepisem! :) Składniki (na 2 kotlety): 2 piersi z kurczaka 2 łyżki mąki 1/2 łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki soli 1/3 szklanki bułki tartej 1 jajko 2 łyżki masła
My Culinary Art