ciasto francuskie - 5410 przepisów (strona:52/361)

Pieróg z ciasta francuskiego ze szpinakiem, boczniakami i mozzarellą 177

Pyszne i dość szybkie danie dziś przedstawiam. Pieróg z ciasta francuskiego jest idealny na obiad, czy wczesną kolację. To danie bardzo pożywne i bardzo aromatyczne, polecam do wypróbowania. Lubicie takie dania? Do czego używacie ciasta francuskiego? Pieróg z ciasta francuskiego ze szpinakiem, boczniakami i mozzarellą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kwiaty parówkowe 237

kwiaty parówkowe. Wbrew pozorom takie kwiaty są bardzo proste do przygotowania, a wyglądają oryginalnie i wzbudzają zachwyt gości.  Kwiaty parówkowe SKŁADNIKI: 9 parówek z szynki 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 jajko łyżka jogurtu naturalnego  musztarda francuska groszek do dekoracji Ciasto francuskie smarujemy delikatnie musztardą.   Parówkę kładziemy na rozłożony płat ciasta francuskiego i tniemy z niego taki kawałek

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Rybka zapiekana a'la grecka 145

serwowanej na ciepło. Nieskomplikowana i szybka w wykonaniu może być gwiazdą świątecznego stołu. Składniki: 3-4 filety z morszczuka 2 średnie marchewki pół selera korzeń pietruszki zielona część pora ciasto francuskie żółtko do posmarowania ciasta masło klarowane do smażenia sól, pieprz, suszona natka pietruszki, liść laurowy, ziele angielskie Sposób przygotowania: Filety oprószyć z jednej strony solą, czarnym pieprzem i obficie(...)drobno pokroić. Warzywa przesmażyć na maśle klarowanym. Następnie podlać niewielka ilością wody, dodać ziele angielskie i liść laurowy i dusić do miękkości. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto francuskie rozwinąć. Ułożyć na nim warstwę warzyw formując je w kształcie ryby. Na warzywach układamy filety utrzymując kształt ryby. Na rybę nakładamy druga warstwę warzyw. Rybę zawijamy w ciasto francuskie. Formujemy

Pyry na Gaz
Jajka zapiekane w cieście francuskim 112

Śniadanie na ciepło, jajka z szynką zapiekane w cieście francuskim. Składniki na 2 porcje: ciasto francuskie (ok. 80g) 1-2 plasterki szynki 2 jajka szczypiorek sól, pieprz masło do wysmarowania formy 1. Piekarnik nagrzać do 200 stopni. 2. Formę do zapiekana posmarować masłem. 3. Z ciasta francuskiego wyciąć koło, trochę większe niż forma do zapiekania. Ciasto przełożyć do foremki, dokładnie

Moja Galeria Smaku
Ślimaczki z ciasta francuskiego 164

klasyczne ślimaczki z ciasta francuskiego. Poniżej moja wersja wytrawnych ślimaczków. Składniki: 1 ciasto francuskie 1 łyżka keczupy 1 łyżka majonezu zioła prowansalskie kawałek czerwonej papryki 1/2 kostki sera typu feta kilka plastrów żółtego sera zielone oliwki kilka suszonych pomidorów Sposób wykonania: 1. Ciasto francuskie rozwinąć, keczup i majonez wymieszać i posmarować ciasto. Wyłożyć na całej powierzchni plastry żółtego sera

Kuchnia domowa Ani
Paluszki serowe z ciasta francuskiego 141

Szybka i prosta w przygotowaniu przekąska. Nie tylko mocno serowa ale również cudownie chrupiąca :) Zapraszam! Paluszki serowe z ciasta francuskiego Składniki: 1 blat ciasta francuskiego 1 jajko 2 duże garści sera źółtego słodka papryka sól Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwinąć. Przeciąć poziomo na pół.  Jako rozbełtać. Posmarować jedną połówkę.  Posypać połową startego sera, lekko docisnąć, posypać przyprawami. Przykryć drugą

Tagebuch po polsku
Wieniec z ciasta francuskiego z serem 119

mnie jakoś naszło, żeby zrobić coś z ciasta z francuskiego(...)Kilka dni temu kupiłam ser waniliowy do sernika, ale stwierdziłam, że się nic nie stanie jak zabiorę z wiaderka 2 łyżki twarogu:) Dzięki temu powstał wieniec z ruloników z ciasta francuskiego z serem. Składniki: 1 ciasto francuskie 2 łyżki sera waniliowego z wiaderka 3 łyżeczki cukru Posypujemy deskę (blat lub stolnicę) cukrem i kładziemy na niej ciasto francuskie papierem

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Ślimaczki z ciasta francuskiego - przekąska dla kibiców 138

też prosi o jakieś przekąski na mecz. Nie jestem zwolenniczką jedzenia chipsów i wolę zrobić mężowi wówczas takie szybkie przekąski. Są bardzo proste do przygotowania, więc polecam! Ślimaczki z ciasta francuskiego  SKŁADNIKI: pół opakowania ciasta francuskiego kilka plasterków żółtego sera kilka plasterków kiełbasy żywieckiej pół czerwonej cebuli 2 łyżki musztardy francuskiej 1 jajko zielona cebulka    PRZYGOTOWANIE: Rozwijamy(...)ciasto francuskie i na połowie układamy plasterki sera. Kroimy cienkie plasterki kiełbasy i układamy na serze. Cebulę drobno kroimy i układamy na kiełbasie. Na całości nadzienia rozsmarowujemy musztardę i całość zwijamy w rulon. Rulon tniemy na cienki plasterki.      Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Z wierzchu smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy ok 20 minut w piekarniku nagrzanym

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ciastka francuskie z serem i bananami 156

Ciasto francuskie to coś, co zawsze muszę mieć w lodówce. Można z niego wyczarować prawdziwe cuda, wspomóc się w chwili zapotrzebowania na słodycze, zrobić w wersji wytrawnej... Opcji jest całe mnóstwo! Ogranicza nas tylko wyobraźnia. Robimy z niego parówki z serem w koszulkach, drobne ciasteczka z cukrem, cynamonowe palmiery, paszteciki z pieczarkami i kapustą. Dziś w formie bułeczek z serowym(...)nadzieniem, z dodatkiem banana. Pyszotka :)  Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 300g sera mielonego sernikowego (u mnie moje ulubione Emilki od Mlekomy ) 1 żółtko 4 łyżki cukru pudru 1 łyżka budyniu waniliowego (proszku) 1 banan 1 jajko roztrzepane z 1 łyżką mleka Przygotowanie: Ciasto francuskie wyjąć z lodówki 15 - 20 minut wcześniej, aby złapało temperaturę pokojową.  Banana obrać, pokroić

Cakes By Kejt
Francuskie serduszka z nutellą i malinami 142

Francuskie serduszka z nutellą i malinami to idealna przekąska na słodko dla dwojga. Pyszne ciasto francuskie, krem czekoladowy i kwaśne owoce - perfekcyjne połączenie :) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 100 g malin nutella (1/2 małego opakowania) cukier puder do posypania 1 żółtko 1. Z ciasta francuskiego wyciąć serduszka. 2. Każdy kawałek ciasto rozsmarować roztrzepanym żółtkiem. Następnie rozsmarować

Ugotować
Hot dog po francusku 436

Składniki: ciasto francuskie parówki ser żółty gouda sos pomidorowy (można zrobić z pomidorów bez skorki i gniazd nasiennych, przetartych z cebulką, czosnkiem, solą, pieprzem, oregano – jak sos do pizzy – zblendowanym lub można użyć gotowego sosu pomidorowego biały sezam 1 jako Ciasto francuskie kroimy na prostokąciki. Smarujemy je sosem pomidorowym i układamy trochę startego żółtego sera, nakładamy parówkę. Przykrywamy(...)druga częścią kwadracika z ciasta francuskiego z nacięciami. Smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy sezamem. Zapiekamy w 180 stopniach do czasu aż ciasto się zarumieni. Pycha Polecam jako przekąska, kolacja.   Artykuł Hot dog po francusku pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Francuskie ślimaczki z szynką 277

młodej cebuli1 jajko pieprzPrzygotowanie :Szynkę oraz ser kroję w małą kosteczkę, dodaję do nich śmietanę i poszatkowaną pietruszkę. Mieszam i doprawiam pieprzem. Wykładam i równomiernie rozprowadzam na arkuszu ciasta francuskiego pamiętając aby zostawić 2 "marginesy" na dłuższych bokach. Zwijam w rulon możliwie ciasno a następnie kroję w ok 1,5 cm krążki. Po ułożeniu na blasze z odpowiednimi odstępami smaruję

Mechanik w kuchni
Orzechowy we francuskim cieście 303

Przepis stary jak świat! A mimo to ciasto zawsze smakuje, bo i nie za słodkie, i nie "masiaste", i lekkie (mimo ciasta francuskiego). Zresztą ciasto francuskie w tym cieście to nie jest typowe ciasto francuskie:) Kto jeszcze tego ciacha nie piekł i nie jadł, to niech upiecze i skosztuje! Polecam! Składniki na ciasto: 200 g mąki; 250 g margaryny

In my kitchen
Pierożki ze szpinakiem 155

Gotowe ciasto francuskie jest taki wspaniałym wynalazkiem, że chyba każdy go używa w swojej kuchni :) Od wczoraj zostało mi trochę farszu szpinakowego, więc postanowiłam zrobić na szybko, pyszne pierożki ze szpinakiem :)Składniki: 1 ciasto francuskie, 500 g mrożonego szpinaku, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki masła, 0,5 sera feta, 1 żółtko, szczypta ziół prowansalskich.  Przygotowanie(...)patelni rozpuszczamy masło i dusimy pod przykryciem mrożony szpinak. Następnie dodajemy 1/2 fety oraz wyciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku. Z ciasta francuskiego wycinamy szklanką kółka (parzystą liczbę). Na połowę kółek nakładamy łyżeczką farsz szpinakowym, przykrywamy drugim kółeczkiem (tym bez farszu) i widelcem zlepiamy brzegi. Pierożki smarujemy żółtkiem i posypujemy ziołami prowansalskimi. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni

Aga w kuchni